Κώστας Κολομητρούσης - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Κώστας Κολομητρούσης

365_kolomitrousis
Γεννήθηκε το 1964 ο Λαρισαίος Κώστας Κολομητρούσης, και ήδη από το 1985 ήταν βασικό στέλεχος της ΑΕΛ!!!
Ξεχώριζε παίζοντας ως αριστερός μπακ, ενώ στην πορεία των χρόνων τον είδαμε και σε ρόλο στόπερ ή λίμπερο (εκμεταλλευόμενο την τεράστια εμπειρία του).
 Έπαιξε 198 φορές με το «αλογάκι» στην Α’ Εθνική!

Ήταν ένας παίκτης ψύχραιμος στις αντιδράσεις και τις επιλογές του. Όσο περνούσαν τα χρόνια γινόταν όλο και πιο χρήσιμος, ενώ τον βοηθούσε και το ύψος του ώστε να δίνει λύσεις στις στημένες φάσεις ή όποτε άλλοτε παιζόταν ψηλά η μπάλα.
 Επίσης, ήταν ιδιαιτέρως ταχύς. Ένας παίκτης με πληρότητα στο παιχνίδι του, είχε μια καθαρά επαγγελματική νοοτροπία που τον βοηθούσε να έχει διάρκεια στην απόδοσή του (άλλο ένα σημαντικό του προσόν). Άβαταρ μέλουςΠροβολή εικόνας πλήρους μεγέθους

Ο Κολομητρούσης ήταν τυχερός, διότι ανήκε στη μεγάλη Λάρισα της δεκαετίας του ’80, με συμπαίκτες μεγάλους άσους (Ζιώγας, Βαλαώρας, Κμίετσικ, Πλίτσης, κ.ά.).


 Κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας το 1985 και το πρωτάθλημα το 1988 – πρώτη φορά επαρχιακή ομάδα κέρδιζε τον τίτλο του πρωταθλητή!

Το 1990, όμως, κι ενώ η πορεία των «βυσσινί» είχε αρχίσει να φθίνει, ο Κολομητρούσης φεύγει για τον
Άρη.
 Μένει τρεις σεζόν στη Θεσσαλονίκη (77 αγώνες/7 γκολ) παίζοντας πολύ καλά, και ξαναγυρίζει στη Λάρισα, για να βοηθήσει την αγαπημένη του ομάδα που πλέον αντιμετώπιζε μεγάλα προβλήματα και προσπαθούσε να ανακάμψει.
 Έπαιξε και στη Β’ κατηγορία με την ΑΕΛ, ενώ έπαιξε και στον Απόλλωνα Λάρισας στη δύση πια της καριέρας του. Συν τοις άλλοις, έπαιξε 16 φορές με την εθνική μας ομάδα.

Αφού αποσύρθηκε από τα γήπεδα, ακολουθεί καριέρα προπονητή, έχοντας δουλέψει σε αρκετές ομάδες (χαμηλότερων κυρίως κατηγοριών. Πέρυσι ήταν τεχνικός στην Α.Ε.Δ. Νικαίας, σωματείο του νομού Λαρίσης.
Η Ποδοσφαιρική Συνένωση Ελασσόνας φέτος παίζει στη Δ’ Εθνική κατηγορία.logo_elassona120 Κι επιφορτισμένος με τη δύσκολη αποστολή να την καθοδηγήσει τη νέα χρονιά, είναι ένας άνθρωπος, το όνομα του οποίου σημαίνει πολλά για το ποδόσφαιρο του νομού Λαρίσης:
 ο Κώστας Κολομητρούσης . Κώστας Κολομητρούσης πρέπει να λογίζεται ως ένας από τους καλύτερους παίκτες που φάνηκαν στην ιστορία της ΑΕΛ μα και του ελληνικού ποδοσφαίρου, παίζοντας για πολλά χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο, κερδίζοντας τίτλους και εξελισσόμενος σε πολύτιμο γρανάζι των «μηχανών» όλων των ομάδων στις οποίες αγωνίστηκε.

ΑΡΧΕΊΟ αθλητικής γνώμης

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ