- ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Δήλωση Ζαγοράκη


Επιστρέφω μετά από αποχή μερικών ημερών.

Δήλωση Ζαγοράκη είχαμε χτες το μεσημέρι. Μια δήλωση που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ξεκαθαρίζει ότι ο Ζαγοράκης δεν έχει σκοπό να φύγει και να αφήσει "τα προβλήματά μας για να μας ρίξουν πάλι πίσω στην ανυποληψία". Ξέρει ο πρόεδρος τι "κλυδωνισμούς και αναταράξεις μπορεί να φέρει στο εσωτερικό του Συλλόγου" μια ενδεχόμενη αποχώρηση, για αυτό και ξεκόβει τώρα τη σχετική φημολογία που αναπτύχθηκε τις τελευταίες μέρες. Βέβαια κάποιοι αρδ πρόλαβαν και γράψαν ότι δεν αποκλείει η δήλωση αυτή το ενδεχόμενο να φύγει ο Ζαγοράκης το καλοκαίρι, αλλά προσωπικά μετά από αυτή τη δήλωση το θεωρώ μάλλον απίθανο.
Το ένα ζητούμενο στην ιστορία είναι βέβαια η παραμονή Ζαγοράκη. Αυτό με τη χτεσινή δήλωση ξεκαθαρίστηκε. Και λέω ζητούμενο γιατί προσωπικά θεωρώ ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει κανείς άλλος που να μπορεί να συσπειρώσει τον κόσμο σε αυτό το βαθμό που το κάνει ο Ζαγοράκης. Παρά τα όσα λάθη έχει κάνει κι παραδέχεται κι ο ίδιος στη χτεσινή δήλωση, παρά την όποια αντίδραση δέχεται από κάποιους συνδέσμους.

Το άλλο ζητούμενο είναι όμως να δούμε έναν νέο Ζαγοράκη. Έναν Ζαγοράκη που θα πλαισιώσει τον εαυτό του με άτομα που θα μπορούν να βγάλουν δουλειά και να σηκώσουν μαζί του το βάρος που λέγεται ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Μια ΠΑΕ κι ειδικά του μεγέθους και του ονόματος του ΠΑΟΚ δεν μπορεί να είναι one man show. Δεν μπορεί να λειτουργήσει συγκεντρωτικά με ένα μόνο άτομο, όποιο και να 'ναι αυτό. Ο Θοδωρής χρειάζεται βοήθεια, χρειάζεται δίπλα του άτομα ικανά και με όρεξη να προσφέρουν στον ΠΑΟΚ, τόσο στον αγωνιστικό τομέα όσο και στον διοικητικό-οικονομικό. Χρειάζεται ένα σχήμα τεχνοκρατικό, ένα σχήμα στα πρότυπα των μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων, ένα σχήμα που να μην κλονίζεται από ατυχή αποτελέσματα, όπως έγινε φέτος. Αυτό πιστεύω ότι το έχει καταλάβει ο Ζαγοράκης και πιστεύω ότι θα πάρει και τις αντίστοιχες αποφάσεις.

Από εκεί και πέρα ο ίδιος ο Ζαγοράκης πρέπει να δώσει ένα όραμα στον κόσμο του ΠΑΟΚ. Πρέπει να χαραχτεί ένα νέο 3ετές ή 5ετές πλάνο. Η ομάδα φέτος έπαιξε χωρίς πλάνο, κάτι που δεν μας βγήκε, όσο κι αν λέμε ότι κατά μια έννοια η χρονιά είναι μεταβατική. Άλλο μεταβατική, άλλο δεν έχω πλάνο και απλά παίζω στις διοργανώσεις.

Και για να υπάρξει νέο πλάνο, πρέπει να υπάρξει σοβαρός και έμπειρος προπονητής και αντίστοιχος τεχνικός διευθυντής. Ένας προπονητής που να εμπνέει εμπιστοσύνη στον κόσμο και να μην είναι έρμαιο του αποτελέσματος (Θεός τη μια Κυριακή, παλτό την άλλη), ένας προπονητής που να μπορεί να χαράξει πλάνο 3ετίας και να μπορέσει με υγιή τρόπο να μπολιάσει την πρώτη ομάδα τόσο με νέους όσο και με έμπειρους παίκτες. Και φυσικά πρέπει να υπάρξει και τεχνικός διευθυντής πιο επικοινωνιακός, που να ελέγχει την ομάδα, να προλαβαίνει τυχόν προβλήματα (αποχές π.χ.) κι όχι απλά να υπάρχει.

Αυτά όλα νομίζω ότι τα έχει αντιληφθεί πλέον ο Ζαγοράκης και προσωπικά νομίζω ότι έχει καταλάβει τα φετινά λάθη του και το πως πρέπει να κινηθεί.

Εμείς από την πλευρά μας οφείλουμε να στηρίξουμε την νέα προσπάθεια που θα ξεκινήσει, πολύ απλά γιατί δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Το να αναθεματίσουμε αυτή τη στιγμή είναι το μόνο εύκολα, αλλά θα είναι και αυτοκτονικό.
 
 

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ