ΑΠΟΧΗ-ΒΙΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

ΑΠΟΧΗ-ΒΙΑ

 
Επιμέλεια: Γρηγόρης Παπαγιαννάκης.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Ρεπόρτερ Ηρακλή και
συνεργάτης της εκπομπής Αθλητικής Γνώμης .

Θα θίξουμε ένα θέμα το οποίο είναι συνηθισμένο στα ελληνικά γήπεδα. Είναι το  θέμα της βίας. Σχεδόν σε κάθε αγωνιστική παρατηρούνται βίαια γεγονότα, μαζικά ή μεμονωμένα μικρής ή μεγάλης έκτασης .
 Τώρα πλέον όμως  καθώς φαίνεται τα πράγματα έχουνε φτάσει σε μια κρίσιμη καμπή αφού πολλοί Έλληνες ποδοσφαιριστές προχωρούν σε αποχή για να δηλώσουν την δυσαρέσκεια τους γι αυτά τα γεγονότα.
 Και πράγματι παρατηρείται μια τέτοια έξαρση της βίας στα γήπεδα, η οποία εμμέσως πλην σαφώς  υποκινείται από πολλούς φορείς. Πρώτα έχουμε τις πολλές οπαδικές φυλλάδες οι οποίες προβάλλουν μια σημιτική νοοτροπία, δηλαδή ‹‹μόνο η δικιά μας ομάδα αδικείται, μόνο η δικιά μας ομάδα  αξίζει να κερδίσει, μόνο η δικιά μας ομάδα υπάρχει και όλες οι άλλες ομάδες θεωρούνται υποδεέστερες››.
 Μετά , και τα ΜΜΕ  διακρίνονται από μια υποκειμενικότητα κάθε φορά η υπέρ της μιας ομάδας ή της άλλης και ενώ το όλο ζήτημα θα μπορούσε να μείνει μόνο μεταξύ μερικών δημοσιογράφων οι οποίοι αντί να κάνουνε την δουλειά τους, προσπαθούν να αναζωπυρώσουν τον κλίμα πριν από κάποιο ντέρμπι ή και μετά.
  Επίσης μερικοί παράγοντες δίνουνε ερείσματα τα οποία μερικές φορές οδηγούνε στην εκτροχίαση των πραγμάτων με αποτέλεσμα να έχουμε άλλη μια μορφή βίας (καυστικά σχόλια).
 Το φαινόμενο τώρα της αποχής των ποδοσφαιριστών μας δείχνει ότι τώρα πια και οι ίδιοι φοβούνται για το τι θα συναντήσουν στον επόμενο αγώνα. Όντως τον τελευταίο καιρό τα πράγματα έχουνε γίνει αβέβαια  και επικίνδυνα για τους παίκτες οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο θέλουνε να προφυλάξουν την δουλειά τους αλλά και να διαφυλάξουν τα δικαιώματα τους.
  Φαίνεται θα πρέπει να συμβεί ένα ιδιαίτερο σοκαριστικό γεγονός ούτως ώστε η Σούπερλιγκα να ξυπνήσει και πάρει επιτέλους θέση και σοβαρές αποφάσεις για όλη αυτήν την κατάσταση. Μπορεί να φτάσουμε στο σημείο να θρηνήσουμε και θύματα.
Επειδή όμως δεν θέλουμε με τίποτα να φτάσουμε σε τέτοιο ακραίο σημείο, η αποχή των ποδοσφαιριστών πρέπει να είναι ο ‘’πυροβολισμός’’ που θα της δώσει το σήμα για να αρχίζει να τρέχει, δηλαδή να εξομαλύνει την δύσκολη κατάσταση και να προλάβει τυχόν δυσάρεστες εκπλήξεις.

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ