- ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Ερυθρός Σταυρός

 Γράφει ο Θέμος Αναστασιάδης
Τα επόμενα είκοσι θα είναι απλώς το… ζέσταμα!
Ο Μαρινάκης μίλησε για ακόμα 20 πρωταθλήματα. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι ο πρόεδρος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ-ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ υπερέβαλε μέσα στη χαρά του. Θα μπορούσε να πει ότι παρασύρθηκε από τον ενθουσιασμό του για το πρώτο πρωτάθλημα που πανηγυρίζει στον προεδρικό θώκο του ΘΡΥΛΟΥ. Είναι ενδιαφέρον κάποιες φορές να κοιτάμε ανάμεσα στις γραμμές. Δηλαδή, όχι μόνο τα λεγόμενα, αλλά και το υπόβαθρό τους. Τα ερεθίσματα. 
 
Βγήκε ο Μαρινάκης και μίλησε για 20 πρωταθλήματα σε μία ομάδα η οποία διαθέτει ισχυρό πρόεδρο, δικό της γήπεδο, την καλύτερη ομάδα και τους κορυφαίους παίκτες στη χώρα. Ένα σύνολο με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας και κυρίως κόσμο ο οποίος δεν την εγκαταλείπει ποτέ.
Σε αντιπαραβολή βγαίνει σήμερα ότι υπάρχει από πρόεδρο στους πανβάζελους, ο αντιπροεδρεύων, γραμματέας του προέδρου και λέει: «Παιδιά, ήταν μία μικρή παρένθεση. Η ομάδα θα κατακτήσει τα επόμενα δύο πρωταθλήματα». Όπως βλέπετε... χαρίζουμε. Τους δίνουμε και 18 πρωταθλήματα ανάσα. Αυτή η δήλωση θα έπαιζε σε όλες τις επιθεωρήσεις του καλοκαιριού. Κρίνοντας με ό,τι έχουμε στα χέρια μας, μιλάμε για ένα σύλλογο χωρίς πρόεδρο, με μετόχους οι οποίοι σε κάθε ευκαιρία δηλώνουν την αδιαφορία τους για τα τεκταινόμενα στην ομάδα τους. Δεν υπάρχει γήπεδο ούτε και θα υπάρξει, κόσμο έχουν θεωρητικά διότι πρακτικά... 4.000.
Ποιος, λοιπόν, δικαιούται να μιλήσει για τίτλους, σερί και μέλλον; Ποιος σύλλογος έχει παρόν και μέλλον; Όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά στο σύνολό του; Ώρα είναι να μιλήσουν και οι αεκατσήδες που έπεσαν στην Β’ Εθνική στο μπάσκετ. Δεν είναι ευχάριστο να φτάνεις να μην έχεις αντιπάλους. Εμείς θέλουμε να είμαστε πρώτοι νικώντας τους καλύτερους. Από την άλλη, δεν μπορείς να κάνεις και τίποτα όταν δεν υπάρχει αντίπαλος. Δεν είναι πρόβλημα του ΘΡΥΛΟΥ όταν δεν μπορούν σύλλογοι που λέγονται μεγάλοι να έχουν μία κανονική ομάδα στο ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ.

Το σημαντικότερο είναι ότι ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έχει τον κόσμο που αγαπάει πάνω από όλα το σύλλογο, όχι τον εαυτό του. Διαβάζουμε τι γίνεται στους πανβάζελους και πώς αντιμετωπίζουν κόσμο και ομάδα οι... λεφτάδες του. Στην ΑΕΚ ένας τους έχει μείνει και αυτός δεν θέλει τους βλέπει διότι κάποτε τον έβριζαν. Το καλοκαίρι, όταν ο Κόκκαλης άνοιξε το παιχνίδι, βρέθηκε ένας ισχυρός νέος επιχειρηματίας, πήρε το τιμόνι πάνω από όλα από την αγάπη του για την ομάδα και μη σας φαίνεται... ρομαντικό. Ναι, το να είσαι πρόεδρος στον ΘΡΥΛΟ αποτελεί σημαντικότερο επίτευγμα από το να βρίσκεσαι στον πρωθυπουργικό θώκο, έτσι που τον κατάντησαν αυτοί που κάθονταν το... θώκο. Οι ευθύνες είναι τεράστιες, η πίεση απίστευτη και η αποτυχία... Το ξέρουν οι ίδιοι.

Παίρνουν, όμως, την ευθύνη. Παλεύουν διότι είναι κομμάτι της ζωής τους, μέρος της καρδιάς τους. Αυτό ώθησε τον Μαρινάκη να πάρει τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ και τον Κόκκαλη να τον πουλήσει σε αυτόν.
Το ίδιο θα συμβεί αν κάποια στιγμή κουραστεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Διότι όλοι αυτοί οι οικονομικοί κολοσσοί είναι πραγματικοί ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ, λατρεύουν την ομάδα. Πιστεύουν στην ύπαρξή της. Ό,τι ακριβώς δεν συμβαίνει στους απέναντι, όπου λατρεύουν περισσότερο τον εαυτό τους και λιγότερο το σύλλογό τους. Βλέποντας όλα αυτά ο Μαρινάκης ήταν υπέρ το δέον συγκρατημένος. Όχι 20. Προλάβετε καλές τιμές και φτιάχτε ράφια στην ΠΑΕ, διότι έρχεται τσουνάμι τίτλων. Τριψήφιος ο αριθμός. Καλού κακού ετοιμάστε και κάποια έτσι ψηλότερα, αφού ίσως ίσως να έφτασε η στιγμή γι’ αυτό που αξίζει ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Την ευρωπαϊκή καταξίωση. Δεν ξέρω αν θα είναι κύπελλο, αν θα είναι συμμετοχή σε τελικό ή αν θα είναι σταθερή παρουσία. Ξέρω ότι... έρχεται.
 
http://www.championsday.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=34860&Itemid=95

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ