Απολογισμός χρονιάς εντός συνόρων... Σκόρπιες σκέψεις - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Απολογισμός χρονιάς εντός συνόρων... Σκόρπιες σκέψεις



Μιχάλης Σηφάκης: (22 αγώνες, 2201 λεπτά): Δεν νομίζω να έκανε και την καλύτερη του χρονιά. Όχι ότι ήταν κακός αλλά δεν θυμάμαι να ήταν κάπου εντυπωσιακός . Ταλαιπωρείται απο την μέση και ειδικά το γόνατό του εδώ και καιρό. Αν έρθει μια καλή πρόταση γύρω στο 1-1,5 εκατομμύριο δεν νομίζω πως θα πεί κανείς όχι.
Μάρκος Βελλίδης: (4 αγώνες,376 λεπτά) Φερέλπις τερματοφύλακας, για την ηλικία (24) του είναι απο τους καλύτερους στην Ελλάδα. Αν ήταν και κάποια εκατοστά ψηλότερος ακόμα καλύτερα για την θέση που αγωνίζεται.
Μπαρέρο Χουάνμα:(5 αγώνες,423 λεπτά) Με την απέκρουση στο πέναλτι στην Τρίπολη και αν η ομάδα έβγαινε στα play off θα λέγαμε ότι "έβγαλε" το συμβόλαιο του και με το παραπάνω.  Βέβαια ένα "Θεματάκι" στις εξόδους το έχουμε.  Το συμβόλαιο του λήγει το καλοκαίρι.
Συμπέρασμα: Δεν τίθεται κανένα θέμα σύγκρισης με την περσινή τριάδα των τερματοφυλάκων που πιανόταν το φυλλοκάρδι μας, αν τραυματιζόταν ο Σηφάκης (Πέσκοβιτς-Πιοβεζαν). Άνετα συνεχίζει αυτή η τριάδα και του χρόνου. Τώρα αν φύγει ο Χουάνμα, ο Δασκαλάκης απ΄αυτά που ακούγονται είναι μια καλή επιλογή.

 Ρονάλντο Γκιάρο:(16 αγωνες, 1506 λεπτά) Πάει στα 38, είναι  μεγάλη προσώπικότητα εντός αγωνιστικού χώρου και στα αποδυτήρια της ομάδας. Eίδαμε ότι στα τελευταία παιχνίδια δεν είχε πολλές δυνάμεις. Δήλωσε ότι έχει έναν ακόμη χρόνο στο ποδόσφαιρο. Σίγουρα θα μπορούσε να βοηθήσει σε κάποια παιχνίδια με κάποια σχετική μείωση συμβολαίου.
Νίκος Λαζαρίδης:(28 αγώνες, 2637 λεπτά-4γκόλ) Αναδείχτηκε δίπλα στον Γκιάρο, όπως ο Νασούτι και ο Παπαδόπουλος. Η καλύτερη φετινή μεταγραφή του ΑΡΗ. Δεύτερος σκόρερ της ομάδας με 4 γκόλ.
Ντόλτσε Νέτο: (25 αγωνες 2313 λεπτά-8 γκόλ)Τώρα ο Νέτο θα μπορούσε να μπεί και στην κατηγορία των μέσοεπιθετικών. Δεν ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα, έχασε την θέση του απο τον Βανγκέλι και με την φυγή του Χαβίτο είδαμε έναν αλλο Νέτο, να τελειώνει το πρωτάθλημα με 8 γκόλ. Δεξί χαφ ο ΑΡΗΣ για του χρόνου έχει.
Κρίστι Βανγκέλι(22 αγώνες, 2001 λεπτά): Στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια ήταν απο τους διακριθέντες του ΑΡΗ. Παίζει αριστερά και δεξιά στα μπάκ. Πολύτιμο εργαλείο.
Μίσελ Περέϊρα:(25 αγώνες,2349 λεπτά) Ήταν απο τους πιό σταθερούς παίκτες  του ΑΡΗ. Είναι ιδιαίτερη η θέση του αριστερού μπάκ στον ΑΡΗ, θυμηθείται απλά παλιούς παίκτες που αγωνίστικαν στην θέση αυτή. Μακάρι να συνεχίσει έτσι και του χρόνου.
Οριόλ Λοθάνο:(8 αγώνες,752 λεπτά) Αγωνίστηκε μόλις σε 8 παιχνίδια, έπεσε πάνω σε έναν καλό Λαζαρίδη αλλά είχει και πολλους τραυματισμούς. Έχει 3ετές συμβόλαιο με την ομάδα. Σίγουρα μπορεί να βοηθήσει και του χρόνου.
Ευθύμης Κουλουχέρης (7 αγώνες 658 λεπτά). Νομίζω πως ήρθε η ώρα να αποχωρήσει απο την ομάδα και να δοθεί ευκαιρία σε κάποιον νεαρό.
Γρηγόρης Παπαζαχαρίας:(3 αγώνες 202 λεπτά) Δεν τον είδαμε και καθόλου λόγω σοβαρού τραυματισμού του στην μέση. Μπορεί να βοηθήσει τόσο ως σεντερ μπακ αλλά και δεξιά στην άμυνα. Ένα καλό back up.
Aγτζίδης-Μπουγαϊδης: Πρωταθλήτες με την Κ-20 και επαγγελματικά συμβόλαια για τους δύο νεαρούς. Οι οποίοι ήταν απο τους άτυχους της χρονιάς καθώς και οι δύο υποβλήθηκαν σε σοβαρές επεμβάσεις, χιαστούς. Όχι ότι θα είχαν χρόνο συμμετοχής φέτος αλλά είναι το μέλλον της ομάδας.
Συμπέρασμα: Αν ο Γκιάρο μείνει και του χρόνου θεωρώ ότι μπορεί να βοηθήσει με την εμπειρία του αλλά απο τον πάγκο και σε λίγα παιχνίδια. Πρέπει η ομάδα να βρεί έναν πρωτοκλασάτο κεντρικό αμυντικό που θα πλαισιώσει τον Νίκο Λαζαρίδη. Εκτός αν αποφασιστεί ο Οριόλ να ξεκινήσει βασικός την νέα χρονιά αλλά και πάλι πρέπει να πάρουμε κεντρικό αμυντικό επιπέδου. Δεδομένου ότι θα πέσουν τα όποια λεφτά θα υπάρχουν του χρόνου σε επιθετικογενείς παίκτες γιατί σε αυτές τις θέσεις όπως θα δούμε παρακάτω έχουμε πολλές ελλείψεις, πιστεύω ότι θα κινηθούμε σε φθηνές λύσεις στην άμυνα. Με την ελπίδα μήπως κάτι φθηνό μας βγεί σε "διαμάντι". Ένα αριστερό μπάκ για ανάσες στον Μίσελ. Νέτο-Βανγκέλι δεξιά. Καλά είμαστε.
Ρικάρντο Φατί (21 αγώνες,1472 λεπτά-1 γκόλ): Στα τελευταία παιχνίδια κρατούσε το κέντρο μόνος του γιατί ο Τόχα ήταν αλλού για αλλού. Μου αρέσει ο Γάλλος,μπορεί να τελειοποιήσει το παιχνίδι του και να σιγουρέψει τις πάσες του. Μακάρι να μείνει του χρόνου, ούτε σε αυτή την περίπτωση όμως θα έλεγε κάποιος όχι σε ενδεχόμενη πώληση με την Ρόμα πάντως να έχει 20% ποσοστό μεταπώλησης.
Κάρλος Τόχα: (24 αγώνες, 1859 λεπτά) Αν πραγματικά αληθεύει ότι δώσαμε 300.000 για τον Κολομβιανό, τότε μας πιάσανε κότσο οι Ρουμάνοι. Ας ελπίσουμε να δούμε άλλο Τόχα τη νέα σεζόν.
Ντανίλο Περεϊρα:(5 αγώνες,  355 λεπτά- 2 γκόλ) Τελειώνει ο δανεισμός του απο την Πάρμα το καλοκαίρι. Μακάρι να μπορέσουμε να ανανεώσουμε τον δανεισμό του. Ο πιτσιρικάς αν δουλέψει και πάρει παιχνίδια στα πόδια του θα γίνει τρομερό χαφ.
Κώστας Μενδρινός: (20 αγώνες, 950 λεπτά) Όποτε ξεκίνησε βασικός δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, όποτε μπήκε αλλαγή κάτι έκανε. Μπορεί να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του, το ξέρει το τόπι. Πρέπει όμως να βρεθεί για τον παίκτη θέση μέσα στην 11αδα που να μπορεί να αποδώσει και αυτή θεωρώ ότι είναι πίσω απο τον επιθετικό, ούτε ως αμυντικό χαφ, ούτε ώς αριστερό χαφ. Δεν ξέρω γιατί τον έβαλα στην κατηγορία των αμυντικών χαφ.
Θανάσης Πρίττας (15 αγώνες,1133 λεπτά): Ταλαιπωρήθηκε με τραυματισμούς απο το καλοκαίρι έχασε το μισό πρωτάθλημα, σίγουρα όλα αυτά τον επηρέασαν και δεν είδαμε σε καμία περίπτωση τον Πρίττα του περσινού δευτερου γύρου.
Kριστιάν Πορτίγια (10 αγώνες, 600 λεπτά- 1 γκόλ):Αν δεί κανείς τα στατιστικά έχει τις πιό σωστές μεταβιβάσεις στα 10 παιχνίδια που αγωνίστηκε. Στο τέλος είδαμε έναν καλό Πορτίγια.
Γιώργος Κατίδης(3 αγώνες, 115 λεπτά): Μακάρι ο πιτσιρικάς να πάρει χρόνο την νέα σεζόν. Έχει ταλέντο.
Συμπέρασμα: To καλοκαίρι θεωρητικά επιστρέφει ο Νάτσο Γκαρσία απο τον δανεισμό του. Αν όντως επιστρέψει δεν μπορείς να στηριχθείς στον Νάτσο. Στον καλό Νάτσο, ναί. Λογικά η ομάδα θα κάνει  μεταγραφή σε αυτή τη θέση. Ενας παίκτης στύλ Ναφτί στις καλές μέρες του και με καλύτερο χαρακτήρα θα ήταν το ιδανικότερο.

Tσεσνάουσκις:(9 αγώνες, 391 λεπτά) Ήρθε στον ΑΡΗ ως δεύτερος σε ασσίστ στο πρωτάθλημα 09-10 . Δεν κατάφερε σε κανέναν σημείο να πείσει κανέναv. Ταλαιπωρήθηκε και απο τραυματισμούς. Το ιατρικό ιστορικό του το ψάξαμε καλά πριν υπογράψει;;; Έχει συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια. Τα συμβόλαια είναι για να σπάνε.
Τόνι Κάλβο: (9 αγώνες, 573 λεπτά) Έφυγε όπως έφυγε για δανεικός στην Πάρμα. Προσωπικά δεν νομίζω ότι έχει να προσφέρει κάτι στην ομάδα. Δεν ξέρω αν και ο ίδιος το θέλει. Αν τώρα καταφέρει να τον αναγεννήσει ο Τσιώλης, καλώς. Πάντως σε συνέντευξη του ο Τσιώλης προχθές μίλησε για πειθαρχία στην ομάδα και δεν νομίζω αυτό να είναι  ένα απο τα χαρακτηριστικά του Κάλβο.
 Κώστας Καζναφέρης:(11 αγώνες 427 λεπτά) Δοκιμάστηκε ως δεξί μπάκ σε ένα παιχνίδι αν θυμάμαι καλά τώρα τελευταία . Αν θέλει να παίξει μπάλα ας διεκδικήσει αυτή την θέση, γιατί δεν βλέπω για παραπάνω.
Νέρι Καστίγιο (10 αγώνες,492 λεπτά-2 γκόλ): Θέλει να μείνει, ο Τσιώλης τον θέλει. Ευκαιρία του να παίξει μπάλα. Ένα χρόνο συμβόλαιο έχει ακόμα με την Σαχτάρ. Αν μείνει βρήκαμε αριστερό χαφ μετά απο χρόνια. Μακάρι να μείνει στην ομάδα.
Νταϊσούκε Σακάτα (6 αγώνες,267 λεπτά): Φθηνό συμβόλαιο έχει, αν εξαιρέσω το παιχνίδι με την Μαντσεστερ Σιτι (εντός) που ήταν πολύ καλός, όποτε αγωνίστηκε  δεν έδειξε κατι το ελπιδοφόρο.Μεταγραφή του Φερέρ.Θα δείξει.
Συμπέρασμα: Αν υποθέσουμε ότι ο Νέτο θα παίζει δεξιά και ο Νέρι (αν μείνει) αριστερα. Είμαστε καλά. Απο τον Κάλβο αν μείνει στην ομάδα δεν περιμένω και πολλά πράγματα.Φρου-φρου και αρώματα. Θεωρώ δεδομένες τρεις μεταγραφές στην γραμμή του κέντρου. Μία τουλάχιστον ενδεκαδάτη.


Ντανιελ Τσέζαρεκ (23 αγώνες, 1309 λεπτά-2γκόλ): Ίσως ήταν απο τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις απο τις μεταγραφές του καλοκαιριού, καθώς περιμέναμε πολλά περισσότερα. 
Χρήστος Αραβίδης (4 αγωνες, 91' λεπτά): Ο χρόνος συμμετοχής του μιλάει απο μόνος του.
Ραούλ Μπομπαντίγια (7 αγώνες, 507 λεπτά-2 γκόλ). Παίκτης οδοστρωτήρας,δανεικός απο την υποβιβασμένη Γκλάντμπαχ, δεν βλέπω να συνεχίζει λόγω χαρακτήρα αλλά και του υψηλού του κασέ. 
Συμπέρασμα: Η παραπάνω φωτογραφία μιλάει απο μόνη της, έχουμε ξεμείνει απο καθαρόαιμους επιθετικούς. Σε αυτή την θέση και αν θέλουμε μεταγραφές. 

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ