Ξεμούδιασμα εν όψει play off έκανε ο ΠΑΟΚ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Ξεμούδιασμα εν όψει play off έκανε ο ΠΑΟΚ


Ξεμούδιασμα εν όψει play off έκανε ο ΠΑΟΚ προ-χτες κόντρα στην Κέρκυρα. Το 2-0 είναι μάλλον κολακευτικό για τους Φαίακες, οι οποίοι ήρθαν τελείως αδιάφοροι και με διάθεση για τουρισμό. Υπό αυτό το πρίσμα δεν αξίζει να υπεραναλυθεί ο αγώνας, αλλά αξίζει να προσέξουμε 2-3 πραγματάκια.

Το ένα έχει να κάνει με την διάθεση της ομάδας να παίξει ποδόσφαιρο και να καθαρίσει το παιχνίδι από νωρίς.
Είδαμε έναν ΠΑΟΚ πολύ συγκεντρωμένο, πολύ πειθαρχημένο, με μεγάλο κίνητρο στο παιχνίδι. Έναν ΠΑΟΚ που από νωρίς έδειξε ότι θέλει να πάρει το τρίποντο για να καθαρίσει την υπόθεση play off και να μην μπει στη διαδικασία να ακούει τι γίνεται στα άλλα παιχνίδια.
Αυτή η πολύ καλή διάθεση έφερε το γρήγορο 1-0 από τον Ίβιτς, το πέναλτι λίγο αργότερα (τι θα γίνει με αυτό πράγμα φέτος;) και τη σωρεία ευκαιριών για το 2-0.

Εκεί έχουμε το δεύτερο θέμα συζήτησης. Ο ΠΑΟΚ έκανε ευκαιρίες για να βάλει 7-8 γκολ. Έβαλε μόνο 2 και το δεύτερο μάλιστα ήρθε και σχετικά αργά. Ευτυχώς δεν μας τιμώρησε η μπάλα. Πάντως η χτεσινή αστοχία πρέπει να μας προβληματίσει, γιατί στους αγώνες των play off δεν θα έχουμε τόσες ευκαιρίες όσες χτες.

Το τρίτο στοιχείο στο οποίο θα αναφερθώ είναι ότι πολλοί παίκτες μας δείχνουν πιο ξεκούραστοι και πιο ξελαμπικαρισμένοι. Είδα χτες π.χ. έναν Γκαρσία να τρέχει σαν έφηβος, έναν πολύ καλό Τσιρίλο, έναν ορεξάτο Ετό και γενικά τους παίκτες να είναι πιο φρέσκοι στο μυαλό απ’ ότι τις προηγούμενες εβδομάδες. Θέλω να ελπίζω ότι η ομάδα θα φρεσκαριστεί και στο μυαλό και στα πόδια μέχρι να ξεκινήσουν τα play off κι ότι θα παρουσιαστούμε αξιόμαχοι.

Τα play off τα ξεκινάμε με 0 βαθμούς, αλλά με την εμπειρία των 2 τελευταίων ετών. Δεν νομίζω ότι το χανούμι κι ο βάζελος είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από εμάς, ενώ σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμηθεί ο Βόλος που έχει σίγουρα το momentum.

ΥΓ Κάποιοι στην πόλη μας, που έχουν μεγάλη γλώσσα και λένε παχιά λόγια, ξεκίνησαν από Κυριακή των Βαΐων τις διακοπές του καλοκαιριού. Δεν μπορώ να πω ότι τους ζηλεύω.

Συνθέσεις:
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Έτο, Λίνο, Μαλεζάς (82' Μπαλάφας), Τσιρίλο, Τσουκαλάς, Γκαρσία, Ίβιτς (81' Βιτόλο), Βιεϊρίνια, Ελ Ζαρ, Σαλπιγγίδης (68' Αθανασιάδης)

Κέρκυρα: Κωνσταντόπουλος, Μίχος, Φλαβίνιο (77' Βιόπουλος), Γιάντσης (83' Μάμαλος), Λαμπρόπουλος, Παρασκευαΐδης, Ρικα, Χάμπλ, Μονιάκης, Μακρηδημήτρης, Ιωάννου Η (63' Δεινόπαπας)

Γκολ: Ίβιτς 9', Αθανασιάδης 76'
 
Διαιτητής: Παμπορίδης

Κίτρινες κάρτες: Μονιάκης, Παρασκευαΐδης

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ