ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 3-0: Πανωλεθρία - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 3-0: Πανωλεθρία

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 3-0 για την 3η αγωνιστική των play off 2010-2011
Δώδεκα ώρες μετά την πανωλεθρία του ΟΑΚΑ, όπου χάσαμε με κατεβασμένα χέρια από μια μέτρια ΑΕΚ, ακόμα δεν μπορώ να συνέλθω από το σοκ και την οργή.

Ξεκινάμε το σχολιασμό με μια βασική αρχή, την οποία έχουν διδάξει πρώτοι οι Αμερικάνοι στο ΝΒΑ: Never change a winning team! Απορώ τι όνειρο είδε ο Χάβος κι έκανε αυτά που έκανε. Δεν είναι δυνατόν να κάνεις τέτοιες αλχημείες και πειραματισμούς σε τέτοιο κρίσιμο αγώνα με αποτέλεσμα να τρως 3 μπαλάκια από μια ομάδα που έπαιζε με τις μηχανές στο ρελαντί. Η έμπνευση του Χάβου να παίξει 3-4-3 μας ήρθε από το πουθενά. Προσωπικά δεν θυμάμαι ποτέ τον ΠΑΟΚ να ξεκινάει με τέτοιο σχηματισμό.Δηλαδή ρε Μάκη εξήγησέ μας πως είναι δυνατόν να παίζεις αυτό το σύστημα όταν επί 50 αγώνες φέτος η ομάδα παίζει 4-2-3-1;;; Στην πιο κρίσιμη περίοδο, εκεί που κρίνονται όλα, εσύ πας και μου κάνεις πειράματα; Πειράζεις μια ομάδα τόσο σε σχηματισμό όσο και σε σύνθεση, η οποία σου πήρε 6 βαθμούς στα 2 πρώτα παιχνίδια;;; Αυτά δεν γίνονται ρε γαμώτο!

Το δεύτερο τεράστιο έγκλημα ήταν ότι δεν γέμισε την άμυνα με παίκτες που μπορούν να παίξουν έστω και στοιχειωδώς καλά στο ψηλό παιχνίδι . Κάλλιστα θα μπορούσε να παίξει ο Μαλεζάς σαν σέντερ μπακ. Δυστυχώς τα 4 μπαλάκια στο ΟΑΚΑ από στημένες φάσεις, καθώς και το γκολ του Δέλλα στο ημιτελικό της Τούμπας - πάλι από στημένη φάση – δεν έγιναν μάθημα στο Χάβο. Φάγαμε λοιπόν χτες άλλα 3 από στημένα, μπας και βάλουμε μυαλό για την Τετάρτη. Έχουμε κάνει μάγκα το Δέλλα και τον Ντιοπ από το τίποτα.

Τρίτο τεράστιο λάθος η χρησιμοποίηση του αόρατου Μούσλι. Ο παίκτης έχει τελειώσει  από τον ΠΑΟΚ, δεν έχει να προσφέρει τίποτα πλέον και η χρησιμοποίησή του κάνει κακό και σε εκείνον και στην ομάδα. Έχουμε πει δεκάδες φορές ότι όταν παίζεις με μια κορυφή, τότε αυτή πρέπει να είναι μέσα στην περιοχή με φάτσα στο τέρμα. Κι όχι 20 μέτρα έξω να «σπάει» μπάλες. Δηλαδή τι σκατά πρέπει να γίνει για να καταλάβουμε όλοι μας, ότι ο παίκτης έχει τελειώσει κι ότι πρέπει να παίζει ο Αθανασιάδης που και σε κακή μέρα να είναι, είναι τουλάχιστον στις φάσεις κι όχι στο χώρο του κέντρου;

Από εκεί και πέρα τεράστιες ευθύνες έχουν κι οι παίκτες. Σε αυτή τη φάση το μάτι πρέπει να γυαλίζει. Κι όχι να περιφέρονται ωσάν περιπατητές στο χόρτο. Έλεος ρε παιδιά, αντιλαμβάνομαι ότι έχετε κλατάρει από τα 50+ παιχνίδια, αλλά αυτές τις μέρες κρίνεται η χρονιά.Σε αυτούς τους αγώνες πρέπει να δείξεις αρχίδια, πρέπει να ματώσεις και τελικά πρέπει να παίξεις και για τη φανέλα, όπως πολύ σωστά είπε χτες ο Κοντρέρας.

Όπως και να ‘χει πάντως, τίποτα δεν τελείωσε ούτε θετικά ούτε αρνητικά μετά το χτεσινό παιχνίδι. Η ομάδα πρέπει να κοιτάξει το ματς της Τετάρτης. Με νίκη είναι πάλι καβάλα στο άλογο. Δεν μας παίρνει να κλαψουρίζουμε για το χτεσινό. Απλά πρέπει μετά από 3 απανωτές ήττες από μια ομάδα που δεν είναι απαραίτητα καλύτερη μας, να βρούμε ένα αντίδοτο στο μοναδικό σημείο που υστερούμε: Στα στημένα. Και πρέπει να παίξουμε αυτό που μπορούμε και να αφήσουμε τους πειραματισμούς για την περίοδο προετοιμασίας.

ΥΓ Πάλι καλά που υπάρχει κι ο Παναθηναϊκός στα play off… 

ΥΓ2 Το σενάριο να βγούμε 2οι πίσω από την ΑΕΚ δεν είναι τραγικό. Παίρνουμε το εισιτήριο για τα play off του Europa League.

Βαθμολογία
ΑΕΚ 8
ΠΑΟΚ 6
ΠΑΟ 4
Βόλος 3

Συνθέσεις:
ΑΕΚ: Σάχα, Γεωργέας, Δέλλας, Μανωλάς, Καράμπελας, Ντιόπ (80' Ματέος), Μάκος, Μίτσελ, Καφές (52' Γκερέιρο), Σκόκο (66' Λαγός), Μπαχά.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Έτο, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Σνάουτσνερ (57' Λίνο), Γκαρσία, Βιτόλο, Φωτάκης (73' Ελ Ζαρ), Σαλπιγγίδης, Τσουκαλάς (65' Ντιέγκο Αρίας), Μουσλίμοβιτς.

Γκολ: 21' Δέλλας, 47', 68'  Ντιόπ

Διαιτητής: Μάνδαλος

Κίτρινες κάρτες: 66' Σκόκο, 77' Μίτσελ- 34' Κοντρέρας
 

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ