- ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Κυριακή 29 Μαΐου 2011


ΠΑΟΚ - Βόλος 5-1 για την 6η αγωνιστική των play off 2010-2011

Σε ένα πολύ όμορφο ποδοσφαιρικό βράδυ ο ΠΑΟΚ σκόρπισε το Βόλο στους 5 ανέμους αποδίδοντας κατά περιόδους πολύ όμορφο ποδόσφαιρο και βάζοντας πανέμορφα γκολ.

Δυστυχώς επειδή το χανούμι στήθηκε στο βάζελο, ο ΠΑΟΚ ενώ ήταν η ομάδα με τη μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών στη διαδικασία των play off, τερμάτισε 2ος. Λίγο το κοντάρι του βοηθού που δεν σηκώθηκε στο οφφ σάιντ του Ζιλμπέρτο, λίγο η αστοχία του Μούσλι καταλήξαμε στο να πρέπει να παίξουμε τέλη Ιουλίου στον 3ο προκριματικό του Europa League.

Καθώς το παιχνίδι δεν αντέχει ιδιαίτερης κριτικής θα ασχοληθούμε λίγο και με την γεύση που μας αφήνει η φετινή χρονιά.

Η χρονιά κλείνει με μια γλυκόπικρη γεύση. Γλυκιά γιατί σταθεροποιηθήκαμε σε υψηλό επίπεδο, γιατί τελειώσαμε 3οι την σαιζόν, γιατί είχαμε μια εξαιρετική ευρωπαϊκή πορεία, γιατί αγγίξαμε ένα τίτλο, γιατί κερδίσαμε αρκετά ντέρμπι. Πικρή γιατί στο κρίσιμο ματς κυπέλλου με το χανούμι κλατάραμε, και γιατί ενώ είχαμε την τύχη των play off στα χέρια μας, την πετάξαμε.

Δεν θα μπω στη διαδικασία να επιχειρηματολογήσω υπέρ του αν η χρονιά ήταν επιτυχημένη ή αποτυχημένη. Για μένα ήταν μια καλή χρονιά, στην οποία θα μπορούσαμε να είχαμε πάει ακόμη καλύτερα.

Γλυκόπικρη γεύση μας αφήνει κι ο αποχαιρετισμός του Μούσλι. Μετά από 2 αρκετά καλές χρονιές, φέτος κλάταρε και απέδωσε πολύ άσχημο ποδόσφαιρο. Παρότι τελευταία τον έχω κράξει πολύ άσχημα κι από αυτό το βήμα, θέλω να τον θυμάμαι για το γκολ που παστέλωσε στη Φενέρ και τον πανηγυρισμό του αμέσως μετά. Μούσλι αντίο, σε ευχαριστούμε.

Από εκεί και πέρα - κι όπως λέει μια γερμανική ποδοσφαιρική "σοφία" - το τέλος της σαιζόν είναι η αρχή της άλλης σαιζόν, κι έτσι ο ΠΑΟΚ πρέπει να ξεκινήσει από νωρίς το σχεδιασμό της. Λάθη όπως αυτά που γίναν φέτος δεν επιτρέπεται να γίνουν. Πρέπει να κλείσει άμεσα προπονητής, ο οποίος να έχει χρόνο να σχεδιάσει την νέα ομάδα. Μην ξεχνάμε ότι οι υποχρεώσεις ξεκινάνε σε 2 μήνες, κάτι που σημαίνει ότι σε ένα μήνα ξεκινάει η προετοιμασία.

Μέχρι τότε θα συζητήσουμε κάποια θέματα, σε πιο χαλαρούς ρυθμούς.

ΥΓ Στην ανάπαυλα πανηγυρίσαμε όλοι τον 6ο συνεχόμενο τίτλο των γυναικών. Στους πανηγυρισμούς μας φάνηκε και πόση είναι η δίψα του κόσμου για έναν τίτλο στο ποδόσφαιρο.


Συνθέσεις:
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς(Κρέσιτς 30'), Σνάουτσνερ, Λίνο, Μαλεζάς, Μπαλάφας(Σαβίνι 19'), Βιτόλο, Αρίας, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης, Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης(Μουσλίμοβιτς 66')

Ολυμπιακός Βόλου: Γιακούποβιτς, Ντολεζάι, Ζαραδούκας, Γκότοβος, Αλβάρεζ(Ζέρης 62'), Ρόκας, Μόνχε, Μπρέσκα, Νέμεθ(Σέλεσι 39' ), Σολάκης, Μαρτίν

Γκολ: Σαλπιγγίδης 1', 51', Βιεϊρίνια 12', Αρίας 39', Μουσλίμοβιτς 67' - Μαρτίν 83'

Κίτρινες Κάρτες: Λίνο 44', Σαβίνι 63', Μουσλίμοβιτς 67' - Σολάκης 74', Ρόκας 79'

Κόκκινες Κάρτες: Σαβίνι 82' (2η κίτρινη) - Σολάκης 87' (2η κίτρινη)

Διαιτητής: Γιάχος

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ