Η Αθήνα απο τη ματιά του ΠΑΟ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Η Αθήνα απο τη ματιά του ΠΑΟ




H Αθήνα είναι η πρωτεύουσα της Ελλάδας και του νομού Αττικής. Το όνομα «Αθήνα» προέρχεται από εκείνο της θεάς Αθηνάς, προστάτιδας της πόλης, η οποία ήταν θεά της σοφίας και της πολεμικής αρετής.


Η Ιστορία της Αθήνας χάνεται στα βάθη του χρόνου και είναι μεγαλύτερη από εκείνη των περισσοτέρων πόλεων στην Ευρώπη και στον κόσμο ολόκληρο. Η πόλη κατοικείται συνεχώς επί περισσότερα από 4.500 χρόνια και ήταν η μεγαλύτερη και σημαντικότερη πόλη του Αρχαίου κόσμου. Τα πολιτισμικά και πνευματικά της επιτεύγματα κατά τη διάρκεια του 5ου αιώνα π.Χ. έθεσαν τις βάσεις για τον λεγόμενο «δυτικό πολιτισμό».

Η πρωτεύουσα της Ελλάδας έχει πληθυσμό 745.514 κατοίκων μέσα στα διοικητικά όρια του Δήμου Αθηναίων και συνολικά 3.130.841 κατοίκους στην ευρύτερη περιοχή του λεκανοπεδίου των Αθηνών.

Η Αθήνα είναι ο τόπος γέννησης της δημοκρατίας και το λίκνο του Δυτικού πολιτισμού. Αμέτρητοι πολιτικοί, επιστήμονες, φιλόσοφοι, καλλιτέχνες και στρατιωτικοί έχτισαν το μύθο και την ιστορία αυτής της δοξασμένης πόλης. Η Αθήνα διακρίθηκε για τα επιτεύγματά της, τόσο στον καιρό του πολέμου όσο και στα χρόνια της ειρήνης. Πολλοί αποκαλούν την ελληνική πρωτεύουσα ως
τη «χώρα των θεών και των ηρώων».

Ύστερα από μία μακρά περίοδο παρακμής, η Αθήνα έγινε πρωτεύουσα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους το 1834. Μέχρι σήμερα, η πόλη αποτελεί στο οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της Ελλάδας και είναι μια από τις πιο σημαντικές μητροπόλεις της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ο Παναθηναϊκός είναι ο Σύλλογος της Αθήνας. Ιδρύθηκε από εξέχοντα μέλη της αθηναϊκής κοινωνία

http://www.pao.gr/el/history/Athens/

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ