Λεωνίδας Βόσδου - Μια ζωή στα γήπεδα - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Λεωνίδας Βόσδου - Μια ζωή στα γήπεδα

Μια ζωή στα γήπεδα για το Λεωνίδα Βόσδου!!!

Που όπως κάποτε τα… «όργωνε» ως ποδοσφαιριστής, κάνει και σήμερα το ίδιο, αλλά από εντελώς διαφορετικό πόστο.
ΕΊΝΑΙ σκάουτερ του Άρη, την ομάδα που του έδωσε τη δυνατότητα να παίξει στην Α’ Εθνική.
Ψάχνει να βρει και ν’ αναδείξει νέους παίκτες, κάτι που έκανε και παλαιότερα ως περιφερειακός προπονητής για λογαριασμό της ΕΠΟ.
Και, στη θέση που βρίσκεται αυτός σήμερα, δεκαετίες πριν βρέθηκαν οι άνθρωποι του Άρη, που τον παρακολουθούσαν αγωνιζόμενο και τον έφεραν στην ομάδα.
Αυτό συνέβη το 1981, όταν ο Βόσδου ήταν 21 ετών.


 Έπαιζε στη Φλώρινα, την ομάδα της γενέτειράς του (που τον είχε αποκτήσει από το Μέγα Αλέξανδρο), ως κεντρικός μέσος.
 Στον Άρη, όμως, άλλαξε θέση, αφού του ανατέθηκε ο ρόλος του αμυντικού μέσου αλλά ενίοτε και του λίμπερο. Πειθαρχημένος, αφοσιωμένος στο ομαδικό παιχνίδι, οξυδερκής και με προσαρμοστικότητα, έγινε γρήγορα πολύτιμος για τους «κίτρινους» της Θεσσαλονίκης.
Με τα χρώματά τους πραγματοποίησε έξοχες σεζόν, ιδίως όταν προπονητής της ομάδας ήταν ο Ολλανδός Τάις Λίμπρεχτς (για τον οποίο ο Βόσδου ήταν αναντικατάστατος!). Ως παίκτης του Άρη παρ’ ολίγο να αγωνιστεί και στην εθνική (είχε προεπιλεγεί από τον τότε ομοσπονδιακό μας τεχνικό, Μ. Παπαποστόλου).
 Προσβάλλεται όμως από λοιμώδη μονοπυρήνωση, μένει για καιρό εκτός γηπέδων. Δεν έπαιξε τελικά ποτέ στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα…
Το 1987 μετακινείται στην Πάτρα και την Παναχαϊκή, τη φανέλα της οποίας φόρεσε τέσσερις σεζόν (δύο στην Α’ και ισάριθμες στη Β’ Εθνική).
Οι συνεχείς μεταπτώσεις της ομάδας επηρεάζουν και τον ίδιο. Το 1991 φεύγει για τη Νάουσα.
Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθουςΩς παίκτης της ζει ημέρες δόξας. Η ομάδα προβιβάζεται στην Α’ Εθνική, επιτυχία που εν μέρει οφείλεται στο μεστό και γεμάτο εμπειρία παιχνίδι του Βόσδου, που συνδυάστηκε έξοχα με τον ενθουσιασμό και τη φλόγα νέων και ταλαντούχων παικτών που τότε είχε η Νάουσα και αργότερα έμελλε να πρωταγωνιστήσουν στα γήπεδά μας (Κυζερίδης, Τσιάρτας, Μάρκος, Τρούπκος, κ.ά.)!!!

Το 1994, μετά τον υποβιβασμό της Νάουσας στη Β’ Εθνική, ο απαραίτητος στις ομάδες όπου αγωνίστηκε Λεωνίδας Βόσδου κρέμασε τα παπούτσια του οριστικά.
Επέστρεψε στη Φλώρινα, και δίδαξε σε σχολεία ως καθηγητής φυσικής αγωγής, επιδιδόμενος και στις ασχολίες που παραπάνω σας αναφέραμε.Διετέλεσε προπονητής της ΕΠΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ.


-http://img145.imageshack.us/i/2052009013.jpg/
-ΜΠΑΛΕΤΤΟ.ΓΡ

-ΑΡΧΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ