χρηστοσ κωστής ο άτυχος - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

χρηστοσ κωστής ο άτυχος

Ο Χρήστος Κωστής είναι ίσως ο πιο άτυχος Έλληνας ποδοσφαιριστής της τελευταίας δεκαετίας. Ο «Έλληνας Κρόιφ» πρόλαβε να δείξει στην αυγή της καριέρας του ότι διαθέτει στόφα μεγάλου αθλητή και ταλέντο εφάμιλλο πρωτοκλασάτος αστεριών.
Αυτό τον έφερε στην ΑΕΚ από τον Ηρακλή και εκεί αγαπήθηκε όσο λίγοι. Με παρτενέρ τον Νικολαΐδη συνέθεταν ένα ξεχωριστό και εκρηκτικό δίδυμο.

Η τύχη όμως του γύρισε την προκλητικά την πλάτη, το βράδυ της 23/10 του 1997.
Η ΑΕΚ αντιμετώπιζε την Στουρμ Γκρατς για το κύπελλο κυπελλούχων Ευρώπης και σε μια ανύποπτη φάση, ο Έλληνας επιθετικός συγκρούστηκε με τον τερματοφύλακα των Αυστριακών, σε μια προβολή που επιχείρησε και το κακό έγινε. Η φάση αυτή σημάδεψε την καριέρα του Χρήστου, καθώς ο τραυματισμός ήταν πολύ σοβαρός και τον κράτησε εκτός γηπέδων για περίπου τρία χρόνια.

Στην ΑΕΚ επέστρεψε το 2002, αλλά η ατυχία τον περίμενε εκεί που τον είχε πρωτοσυναντήσει. Στο στάδιο Ν. Γκούμας. Ήταν το παιχνίδι της Ένωσης με τον Απόλλων Αθηνών για το κύπελλο Ελλάδος, στις 19/12/2002. Ο Κωστής έσπασε το πόδι του, στο σημείο που είχε ταλαιπωρηθεί. Αυτό σήμανε και το τελειωτικό χτύπημα.

Ο Κωστής αγωνίστηκε στη δύση της καριέρας του στην Αφρικανική ομάδα Αγιαξ Κέιπ Τάουν (θυγατρική του «Αίαντα», από την Ολλανδία) αλλά ποτέ δεν ξέχασε τη μεγάλη του αγάπη, την ΑΕΚ. Όπως και δεν ξεχάστηκε από τους οπαδούς της.

'ελεγε«Στην Αφρική πήγα μέσω του Γιάννη Αναστασίου. Γνώριζε τον πρόεδρο που είναι Έλληνας, με ρώτησε αν με ενδιαφέρει, του είπα ναι και αυτό ήταν. Μπορεί να είμαι και ο πρώτος ο Έλληνας που πηγαίνω να παίξω εκεί. Μου αρέσει γενικά να δοκιμάζω νέα πράγματα. Ήθελα να δω πως είναι εκεί το ποδόσφαιρο και η ζωή και έτσι πήγα. πήγα σε μια ομάδα που έχει έλληνα πρόεδρο και Τούρκο προπονητή.

Είμαι σίγουρος ότι πολλά παιδιά από την Νότια Αφρική στο μέλλον θα παίξουν σπουδαία μπάλα.  Έχουμε μιλήσει με τον πρόεδρο για μια συνεργασία που θα έχει να κάνει με τους δικούς του ποδοσφαιριστές και πιθανή τους καριέρα στην Ελλάδα, θα δούμε τι θα γίνει.»

Ο Κωστής μίλησε ακόμα όταν τον ρωτήσαμε και για το πέρασμά του από τον Ηρακλή που αποτέλεσε το σκαλοπάτι για τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ. Δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την εθνική ομάδα, όταν αυτός αγωνιζόταν, αλλά και για πολλά από τα όνειρά του που έμειναν ανεκπλήρωτα.

«Είμαι περήφανος που έπαιξα στον Ηρακλή και θεωρώ ότι ήταν για την καριέρα μου η καλύτερη ομάδα για να αγωνιστώ στην ηλικία που ήμουν. Στην ΑΕΚ έζησα μεγάλες στιγμές, πήρα πολύ αγάπη από τον κόσμο ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, πήρα τίτλους, έπαιξα μεγάλα ευρωπαϊκά ματς.

Πολλά από τα όνειρά μου έμειναν ανεκπλήρωτα.
Αυτό που μπορώ τώρα να φέρω στο μυαλό μου είναι ότι με την Εθνική ομάδα τότε θα μπορούσαμε να πετύχουμε περισσότερα πράγματα. Η εθνική ήταν σημαντικό κεφάλαιο για εμένα και ήθελα να πετύχω πιο πολλά. Ευτυχώς τώρα μας έκαναν υπερήφανους.»


Τέλος, αποκάλυψε ότι το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα προς το πρόσωπό του ήταν καθ όλα υπαρκτό.

«Ήταν αλήθεια ότι κάποτε με ήθελε η Μπαρτσελόνα. Θυμάμαι ότι στην αρχή το είχα πάρει και εγώ στην πλάκα, όμως τελικά ήταν αλήθεια.»
από το balla.gr
αρχείο Α.Γ

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ