Γιώργος Παράσχος - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Γιώργος Παράσχος

Ο Γιώργος Παράσχος (γεν. 23 Αυγούστου 1952 στη Θεσσαλονίκη) είναι παλαίμαχος Έλληνας ποδοσφαιριστής από τη Μακεδονία και τώρα προπονητής. Αγωνιζόταν ως αμυντικός και αμυντικός μέσος και ξεπέρασε τις 300 συμμετοχές στο πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής κυρίως με την Καστοριά.

Σαν ποδοσφαιριστής ξεκίνησε την καριέρα του από την ακαδημία του ΠΑΟΚ το 1967. Έγινε επαγγελματίας το 1971 και από το 1974 μεταπήδησε στην Α.Ο. Καστοριά, με την οποία έπαιξε ως το 1985.   
Ήταν arχηγός της ομάδας της Καστοριάς που κατάκτησε το Κύπελλο Ελλάδας του 1980, επικρατώνταςστον τελικό του Ηρακλή Θεσσαλονίκης με σκορ 5-2 και την επόμενη σεζόν αγωνίστηκε στο Κύπελλο Κυπελλούχων.Στη συνέχεια έπαιξε 2 χρόνια στον Απόλλων καλαμαριάς και ξαναγύρισε στην Καστοριά.

Στην Εθνική ομάδα

Ο Γιώργος Παράσχος έπαιξε 4 φορές στην Εθνική Ελλάδας. Η πρώτη συμμετοχή του ήταν στις 21/9/1977 σε φιλικό με τη Ρουμανία.
Αγωνίστηκε στα εξής ματς:
Εργάστηκε ως προπονητής για πρώτη φορά το 1994 στην Αναγέννηση Καρδίτσας και στη συνέχεια σε διάφορες ομάδες στην Ελλάδα και στον ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο.
Το στυλ παιχνιδιού του χαρακτηριστικέ ως αντάρτικο, επειδή ταμπουρωνόταν στην άμυνα και απειλούσε με ξαφνικές αντεπιθέσεις αφήνοντας τους αντίπαλους τους σακατεμένους. Αυτοί που δεν συμπαθούσαν τον Γιώργο Παράσχο του έδωσαν το παρατσούκλι "Ταλιμπαν των γηπέδων".
  • Το Ιανουάριο του 2011 συμφώνησε με τον Ηρακλή. Τη μεγαλύτερη και πιο επιτυχημένη θητεία είχε στη Χαλκηδόνα, την οποία ανέβασε στην Α΄ Εθνική το 2002-03 και παρέμεινε πέντε σεζόν βγάζοντάς την στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, όπου αγωνίστηκε ως Ατρόμητος, μετά τη συγχώνευση με την ομάδα του Περιστερίου. Ως το 2009 σε 309 αγώνες ως προπονητής στην Α΄ Εθνική έχει ρεκόρ: 110 νίκες, 74 ισοπαλίες, 125 ήττες.
    http://frikipaideia.wikia.com/wiki/
    αρχειο ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΓΝΩΜΗΣ
    ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

    ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ