Κώστας Λαγωνίδης - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Κώστας Λαγωνίδης


365_lagwnidisΚώστας Λαγωνίδης είναι παλαίμαχος Έλληνας διεθνής ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής.
Αγωνιζόταν στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

 Βιογραφικό

Γεννήθηκε στη Γερμανία την 1η Ιουλίου του 1965 και ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία απο την Ξάνθη.
 ήλθε στα 6 του πίσω στην Ελλάδα, και ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν σημείο αναφοράς γι’ αυτόν απ’ όταν ήταν πολύ μικρός.
Ξεκίνησε, άλλωστε, την καριέρα του από τα τσικό της ομάδας, και, αφού δόθηκε αρχικά δανεικός στην Ξάνθη για ενάμιση χρόνο, επέστρεψε.
Το καλοκαίρι του 1987 έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του καθώς πήρε μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ,στον οποίο αγωνίστηκε επί σειρά ετών καταφέρνοντας να γίνει βασικό στέλεχος της ομάδας.
Αρχικά, αγωνίστηκε ως κεντρικός αμυντικός αλλά αργότερα και ως αμυντικός μέσος. Άρεσε και στις δύο θέσεις. Μαχητικός, πείσμων, πάντα με πνεύμα αγωνιστικότητας, έγινε ο «παίκτης των ειδικών αποστολών» που ζητούσε ο «Δικέφαλος», αναλαμβάνοντας να μαρκάρει πάντα πολύ δύσκολους αντιπάλους (όπως, π.χ., τον ίδιο το Ντιέγκο Μαραντόνα, όταν ο ΠΑΟΚ έπαιξε κάποτε με τη Νάπολι)!
Τον Δεκέμβριο του 1995 μεταγράφηκε στον Ηρακλή όπου αγωνίστηκε για 1,5 χρόνο.Μετά τον Ηρακλή είχε ένα σύντομο πέρασμα απο τον Απόλλωνα Καλαμαριάς πρωτού επιστρέψει στον ΠΑΟΚ μετά την θετική εισήγηση που έκανε γι' αυτόν ο προπονητής της ομάδας Αγγελος Αναστασιάδης όπου και έκλεισε την καριέρα του το 1999.
Μετά το τέλος της καριέρας του ασχολήθηκε αρχικά ως μέλος του τεχνικού τιμ του ΠΑΟΚ ( του Άγγελου Αναστασιάδη)ενώ  ήταν προπονητής του Πολυκάστρου.
'εχει ασχοληθεί και με ραδιοφονικές εκπομπές.

Ο Λαγωνίδης υπήρξε 4 φορές διεθνής με την Εθνική Ελλάδος.Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στις 15 Νοεμβρίου του 1988 στην νίκη με 3-0 επί της Ουγγαρίας όπου μάλιστα κατάφερε να πετύχει και το μοναδικό του γκολ με το εθνόσημο.

Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ αγάπησαν τον Κώστα Λαγωνίδη, για την προσφορά του, τη μαχητικότητα και τη φιλοτιμία του. Κι εκείνος ανταπέδιδε, φροντίζοντας να αγωνίζεται πάντα με τα χαρακτηριστικά που τον καθιέρωσαν και τον έκαναν έναν απ’ τους καλύτερους παίκτες της ιστορίας του «Δικεφάλου του Βορρά»!!!

-http://www.hri.org/news/greek/apegr/1998/98-07-02.apegr.html#02
-Από τη Βικιπαίδεια,
-http://www.national-football-teams.com/v2/player.php?id=21856
-http://www.balleto.gr/periexomeno/poy_einai_tora/kostas_lagonidis.html
-arxeio athlitikis gnomis

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ