pao-paok 1-0 krima... - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

pao-paok 1-0 krima...


Είναι πολύ κρίμα η υπόθεση Τσάμπιονς Λιγκ να κρίνεται από την ανεπάρκεια και την ανικανότητα δυο και μόνο ανθρώπων.

Μιλάω αφενός για τον Μουσλίμοβιτς και αφετέρου για τον επόπτη.

Ρε συ Μούσλι, ρε αγόρι μας καλό, γιατί μας ξενέρωσες και πάλι, χάνοντας τα άχαστα; Δεν είναι δυνατόν να χάνεις τέτοιο «πάρε-βάλε» γκολ από τη μικρή περιοχή. Δεν είναι δυνατόν να χάνεις 3 τετ-α-τετ από αυτά που δεν χάνονται σε δυο αγώνες! Δεν είναι δυνατόν αυτή η χαμένη ευκαιρία να μας κοστίζει το Τσου-Λου! Και λυπάμαι που το λέω, αλλά την Τετάρτη δεν θέλω να σε δω ούτε στην αποστολή, γιατί με το που θα σε δω στο γήπεδο θα αρχίσω να σε κράζω άσχημα. Στο καλό λοιπόν, δεύτερος Τόργκελε μας βγήκες φέτος.

Πάμε και στον επόπτη τώρα: Ρε συ βοηθέ, είναι δυνατόν να μην έχεις δει το οφ-σάιντ ενώ έχεις την ευθεία; Ένα οφ-σάιντ το οποίο είδαμε όλοι με γυμνό μάτι στην εξέλιξη της φάσης; Με την κάμερα να μην είναι στην ευθεία και χωρίς να χρειαστούμε ριπλέι; Είναι δυνατόν να αλλοιώνεις έτσι τα play off; Είναι δυνατόν να αποφασίζεις εσύ ποιος θα πάει στα προκριματικά του Τσου-Λου; Είναι δυνατόν μετά από αυτό που έκανες, να πιστεύω εγώ ότι το ματς δεν ήταν αβαβά να κερδίσει πάσει θυσία ο βάζελος; Μπορεί κανείς να μου το βγάλει από το νου;

Από εκεί και πέρα πρέπει να θέσουμε και το δάκτυλο επί του τύπου των ήλων: η ομάδα ήταν προσανατολισμένη να παίξει αποκλειστικά για το Χ. Όταν κατεβαίνεις έτσι, είτε από μια ατομική ενέργεια, είτε από μια αδράνεια, είτε από ένα φαλτσοσφύριγμα θα φας γκολ. Κι έτσι κι έγινε. Θα μου πει κανείς, ότι είναι φυσιολογικό όταν παίζεις για δυο αποτελέσματα να κλείνεσαι, όπως κλείστηκε κι ο ΠΑΟ όταν έβαλε το γκολ. Από την άλλη, όταν ο ΠΑΟ παίζει με Καντέ και Σαριέγκι πρέπει να κυνηγήσεις το γκολ. Τόσο απλά.

Σε αυτή την αμυντικογενή στάση της ομάδας έχει μικρή ευθύνη ο Χάβος, καθώς αφενός όπως είπαμε ασυνείδητα γυρίζεις πίσω όταν δεν χάνεις και αφετέρου δεν είχαμε στο χώρο του κέντρου παίκτη με καθαρό μυαλό ή παίκτη που να μπορεί να κρατήσει μπάλα. Χωρίς Ίβιτς και Γκαρσία στο κέντρο ο ΠΑΟΚ έχει σοβαρό πρόβλημα να κρατήσει και να κατεβάσει τη μπάλα. Αυτό οδήγησε στο να έχει ο λαγός τεράστια κατοχή μπάλας, άσχετα αν ήταν φλύαρος και δεν αξιοποίησε την κατοχή αυτή. Ναι μεν ήταν καλύτερος ο βάζελος, αλλά ούτε τη μεγάλη κλασική ευκαιρία έκανε, ούτε νομίζω ότι θα θεωρούσε κανείς το Χ άδικο αποτέλεσμα. Αποτέλεσμα το οποίο θα ερχόταν, αν δεν είχαμε να κάνουμε με τους 2 προαναφερθέντες ανίκανους και ανεπαρκείς.

Το χτεσινό αποτέλεσμα μας έφερε στη 2η θέση και πήρε την τύχη από τα χέρια μας. Με νίκη του λαγού επί της ΑΕΚ, οι βάζελοι παίρνουν το εισιτήριο για το Τσου-Λου. Για να το πάρουμε εμείς, πρέπει αφενός να κερδίσουμε το Βόλο κι αφετέρου η ΑΕΚ να μην χάσει από το βάζελο. Σενάρια υπάρχουν πολλά, υπάρχει ακόμα και σενάριο που μας βγάζει τέταρτους, όσο κουφό κι αν ακούγεται. Για αυτό την Τετάρτη θέλει προσοχή και να μην επαναπαυτούμε στο ότι ο Βόλος θα κάνει τουρισμό.

ΥΓ Μετά τη σφαγή του Σπάθα πέρσι στο Βικελάνθης, είχαμε το χτεσινό γκολ - οφ σάιντ. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο που ο ΠΑΟΚ "καθαρίζεται" για χάρη του λαγού. Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση. 
Βαθμολογία
ΠΑΟ 10
ΠΑΟΚ 9
ΑΕΚ 8
Βόλος 6


Συνθέσεις:
ΠΑΟ: Τζόρβας, Σπυρόπουλος (69' Μαρίνος), Βύντρα, Σαριέγγκι, Καντέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο, Νίνης (68' Καραγκούνης), Λουίς Γκαρθία (46' Χριστοδουλόπουλος), Λέτο, Σισέ

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Έτο (69' Σνάουτσερ), Λίνο, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Βιτόλο, Γκαρσία, Φωτάκης (80' Μουσλίμοβιτς), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (76' Ελ Ζάρ), Αθανασιάδης

Γκολ: 74' Ζιλμπέρτο Σίλβα

Διαιτητής: Κάκος

Κίτρινες: Σιμάο, Τζόρβας - Κοντρέρας

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ