Δημοτική ΚΙΝΗΣΗ Πολιτών Καλαμαριάς - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Δημοτική ΚΙΝΗΣΗ Πολιτών Καλαμαριάς

Η Δημοτική ΚΙΝΗΣΗ Πολιτών Καλαμαριάς διοργανώνει εκδήλωση- συζήτηση με θέμα:
«Δημόσια κτήση: προϋπόθεση για ένα βιώσιμο κράτος»
με ομιλήτρια την
κ. Μαρία Καραμανώφ, Σύμβουλο Επικρατείας

την Παρασκευή 17 Ιουνίου,  ώρα 20.00
στο Δημοτικό θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη»
Αργυρουπόλεως & Μεταμορφώσεως 7-9 (παλιό δημαρχείο)

Η δημόσια γη της χώρας στο στόχαστρο των «απανταχού κερδοσκόπων» που επιστρατεύουν κάθε μέθοδο για να καμφθεί και να διαβρωθεί η όποια αντίσταση. Από τα οικονομικά «αδιέξοδα» των ελλειμμάτων του κράτους ως την εξοργιστική απαξίωση-χλευασμό της σχέσης των Ελλήνων με την γη τους.
Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, είναι σημαντική η γνώση της ιστορικής εξέλιξης, της συνταγματικής προστασίας και της άρρηκτης σχέσης της δημόσιας γης με την ίδια την ύπαρξη της χώρας.
Η Σύμβουλος Επικρατείας, Μαρία Καραμανώφ θέτει κρίσιμα ερωτήματα και απαντά:
·         Η απώλεια της δημόσιας κτήσης θέτει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα , αλλά και την ίδια  την υπόσταση του σύγχρονου Κράτους.
·         Η θυσία της δημόσιας γης στη μαύρη τρύπα των ελλειμμάτων του κράτους θα είναι μάταιη αλλά και μοιραία για το μέλλον της χώρας.
·         Το κράτος νομιμοποιείται να κατέχει και να διαχειρίζεται τη δημόσια γη για ένα και μοναδικό λόγο, την εκπλήρωση των δημοσίων σκοπών του. Δεν έχει το συνταγματικό δικαίωμα να την εκποιεί για να αντιμετωπίσει προβλήματα ρευστότητας, να κερδοσκοπήσει, να ευχαριστήσει τους πελάτες του, ή απλώς επειδή είναι επιπόλαιο.

τηλ. 6993137277 (Παναγιωτίδης Μιχάλης)

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ