nea Αιγάλεω και Μπαράζ Αιγάλεω-Ρόδος, 30 χρόνια μετά - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

nea Αιγάλεω και Μπαράζ Αιγάλεω-Ρόδος, 30 χρόνια μετά

 
Με δυο ακόμη μετεγγραφές νεαρών ποδοσφαιριστών φαίνεται ότι ολοκληρώθηκε το ρόστερ της ομάδας του Αιγάλεω, ενόψει της νέας περιόδου. Συγκεκριμένα αποκτήθηκαν ο 20χρονος αμυντικός Θοδωρής Βασιλάρης, ο οποίος την προηγούμενη χρονιά αγωνίσθηκε με τα χρώματα του Ωρωπού και ο 21 ετών ελληνο-νιγηριανός μέσος Τζον Ολικίζε, που έπαιζε σε ερασιτεχνικό βρετανικό σύλλογο.

Έτσι μετά τους Βούλγαρη, Ελευθεριάδη, Μαστραντώνη, Βασιλική, Κουρεπίνη και Ντελμεκούρα, ο αριθμός των νεοαποκτηθέντων του "Σίτι" ανέβηκε στους οκτώ, οι οποίοι μαζί με τους παλαιότερους συνιστούν ένα αξιοζήλευτο σύνολο, ικανό να πρωταγωνιστήσει στον 8ο όμιλο της Δ' Εθνικής.

Υπενθυμίζεται ότι μεθαύριο Τετάρτη, στις 6:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η πρώτη επίσημη συγκέντρωση της ομάδας, όπου αναμένεται να παρευρεθούν αρκετοί οπαδοί του συλλόγου, για να ενθαρρύνουν τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία στο νέο τους ξεκίνημα.

ΕΛΛΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ: Ο νεοφώτιστος στη Δ΄ Εθνική σύλλογος απέκτησε το 17χρονο μέσο Μανώλη Πάχο από τον Ιωνικό, ενώ στο στόχαστρο αρκετών σωματείων Β' και Γ' Εθνικής βρίσκονται οι Χαράλαμπος Σιδηρόπουλος και Παναγιώτης Δριμούσης, από τους βασικότερους συντελεστές της ανόδου.

ΚΡΟΝΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ: Συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου, στο οποίο καθήκοντα Προέδρου ανέλαβε ο κ. Γκοτσούλιας Δημήτριος. Για τη θέση της τεχνικής ηγεσίας επιλέχθηκαν οι Χρήστος Σημαντήρας και Νίκος Αντωνέλος.

Μπαράζ Αιγάλεω-Ρόδος, 30 χρόνια μετά



Στις 7 Ιουνίου του 1981, το Αιγάλεω έδωσε έναν ιστορικό αγώνα μπαράζ για την άνοδο στην Α΄ Εθνική κατηγορία, στο γήπεδο του ΟΦΗ με αντίπαλο τη Ρόδο. Μια εβδομάδα νωρίτερα, οι δυο ομάδες είχαν ισοβαθμίσει στην πρώτη θέση της τελικής βαθμολογίας του Νότου της Β΄ Εθνικής ύστερα από σκληρή μονομαχία δέκα ολόκληρων μηνών.

Το γήπεδο του ΟΦΗ, που φιλοξένησε τις δυο ομάδες
Το παιχνίδι ορίσθηκε να γίνει στην Κρήτη, παρά την επιθυμία του Αιγάλεω να διεξαχθεί στην Ιταλία και να πλήρωνε όλα τα έξοδα η ομάδα μας. Οι κρήτες φίλαθλοι, στην πλειοψηφία τους, τάχθηκαν στο πλευρό των ρόδιων, οι οποίοι και υπερτέρησαν σε όγκο οπαδών στις εξέδρες του "Γεντί Κουλέ".
Από την πλευρά τους, οι οπαδοί του "Σίτι" που είχαν ταξιδέψει στο Ηράκλειο με το πλοίο της γραμμής "Κάντια", εμφανίσθηκαν πιο ενθουσιώδεις και δυναμικοί.


Ο τραυματισμός και η αποχώρηση του Παναγιώτη Κατσικογιάννη
στο 81ο λεπτό αποτέλεσε καίριο πλήγμα για το Αιγάλεω
 Από νωρίς, άρχισαν να συρρέουν στο γήπεδο, κατέλαβαν πρώτοι θέση στην κερκίδα, ενώ δεν έλλειψαν οι αντεγκλήσεις με τους ρόδιους, καθώς οι τελευταίοι ξεκίνησαν να φτάνουν κατά εκατοντάδες στο γήπεδο. Το προηγούμενο βράδυ, κατά τη διανυκτέρευση της αποστολής του Αιγάλεω σε ξενοδοχείο της πόλης, δεκάδες μηχανάκια περιτριγύριζαν τους γύρω δρόμους κάνοντας εκκωφαντική φασαρία σε μια προσπάθεια να μην αφήσουν τους αιγαλιώτες να ξεκουρασθούν.



Νίκος Πιας
 Η αιτία αυτής της μεγάλης έντασης που επικράτησε είχε να κάνει με το φανατισμό λόγω του χαρακτήρα που είχε το παιχνίδι, αφού σε 90 ή 120 λεπτά θα κρινόταν η προσπάθεια μιας ολόκληρης χρονιάς. Επιπρόσθετα, λήγους μήνες νωρίτερα είχαν σημειωθεί μεγάλης έκτασης επεισόδια κατά τη διάρκεια του ντέρμπι μεταξύ των δυο ομάδων στο Αιγάλεω, όταν η Ρόδος που είχε καταφέρει να προηγηθεί στο β' ημίχρονο με 0-2, τελικά ηττήθηκε από το "Σίτι" με σκορ 3-2.
Οι τότε φιλοξενούμενοι (παίκτες και οπαδοί) επέστρεψαν με τεράστια παράπονα στο νησί τους, ενώ διαμαρτύρονταν έντονα για ένα αναίτιο κτύπημα στο Νίκο Πια, που τέθηκε νοκ-άουτ πριν τον αγώνα.

Ο αείμνηστος ρέφερι Αντώνης Βασσάρας
Τον αγώνα μπαράζ είχε ορισθεί να διαιτητεύσει η κορυφαία τριάδα εκείνης της εποχής και συγκεκριμένα ο Αντώνης Βασσάρας, με επόπτες το Νίκο Ζλατάνο και το Βασίλη Βουράκη.


Ο αξέχαστος σέντερ φορ της ομάδας μας,
που παρότι χτυπήθηκε βάναυσα πριν την έναρξη του αγώνα,
είχε το σθένος να συμμετάσχει στο παιχνίδι.
 Λίγα λεπτά πριν το διαιτητικό τρίο εισέλθη στο γήπεδο, η προθέρμανση των 22 ποδοσφαιριστών κατέληξε σε ομαδική σύρραξη, με το Χρήστο Χατζησκουλίδη και τον πρόεδρο Γιώργο Καραμπατέα να δέχονται άνανδρα χτύπηματα από παίκτες και παράγοντες της Ρόδου.
Παρά τα άσχημα προμηνύματα, ο αγώνας κύλισε στη συνέχεια σε απόλυτα αθλητικό πλαίσιο.

Στο πρώτο τέταρτο το Αιγάλεω διατήρησε σαφή πρωτοβουλία. Η Ρόδος ισορρόπησε στη συνέχεια, με το "Σίτι" να κερδίζει γενικά τις εντυπώσεις του α' μέρους. Με το ξεκίνημα της επανάληψης (49΄) ο Μανώλης Αραμπατζής έπιασε ένα ισχυρότατο σουτ απο 25 μέτρα και έστειλε τη μπάλα με πάταγο στο κάθετο δοκάρι του Δοξάκη.


Δημήτρης Πηγαδίτης, ο αρχηγός του Αιγάλεω στο μπαράζ,
είχε σκοράρει και στα προηγούμενα 6 παιχνίδια της ομάδας
 Στο β΄ημίχρονο η Ρόδος φάνηκε λίγο πιο πρακτική και μεθοδική, αλλά και οι δυο αντίπαλοι υστέρησαν πολύ στην τελική προσπάθεια. Από το Αιγάλεω σε μέτρια μέρα βρέθηκε ο μέσος Χρήστος Κωνσταντόπουλος, ένα από τα τότε βασικά ατού του συλλόγου, με αποτέλεσμα ο Πηγαδίτης να δείχνει απελπιστικά μόνος στο χώρο του κέντρου. Ιδιαίτερα φάνηκε η έλλειψη του Φραγκίσκου Μαρτίνου (που είχε αποβληθεί σε προηγούμενο παιχνίδι) και του Παναγιώτη Λαλούση, ο οποίος αναίτια δε χρησιμοποιήθηκε καθόλου. Πιο δραστήριος επιθετικά ήταν ο Τσίκας, με το Χατζησκουλίδη να έχει επηρεαστεί από τον τραυματισμό του και τη διάσειση που υπέστη λόγω των χτυπημάτων που δέχθηκε.

Ο Παπαοικονόμου σήμερα
 Από τη Ρόδο έλλειψε ο σταρ Γεωργαλής, ωστόσο τον αντικατέστησε επάξια ο Ρήγας. Χάρις σε ενέργεια του τελευταίου, στο πρώτο λεπτό του β' ημίχρονου της παράτασης (καθώς στο 90λεπτο δε σημειώθηκε σκορ) σημειώθηκε και το μοναδικό γκολ, που πέτυχε με το τακούνι ο Παπαοικονόμου.

Οι δυο αντίπαλοι υπερέβαλλαν εαυτούς και στην ημίωρη παράταση με τη μπάλα να ανεβοκατεβαίνει συνέχεια από περιοχή σε περιοχή.

Ακριβώς με την εκπνοή, σε μια αλησμόνητη φάση, ο Μαριόλης σέντραρε από αριστερά και ο Χατζησκουλίδης έπιασε μια απίθανη κεφαλιά "ψαράκι" για να αποκρούσει με υπερένταση ο Δοξάκης (φωτό δεξιά) και να χαρίσει την άνοδο στην ομάδα του.


Μπέλλης

Ρόδος (Μιχάλης Μπέλλης): Δοξάκης, Καλαϊτζίδης, Διακονικολάου, Χατζηαχμέτ, Σκαρτάδος, Πιας, Ρήγας, Χάσταλης (91' Καραντάνης), Παπαοικονόμου, Πεππές, Εγγλέζος (51' Παύλ. Παπαϊωάννου).



Σταματιάδης

Αιγάλεω (Ανδρέας Σταματιάδης): Μυλωνάς, Κατσικογιάννης (81' λόγω τραυματισμού Πάτσης), Δημ. Παπαϊωάννου, Πιλάβης, Μαριόλης, Αραμπατζής (110' Γκουντής), Τσίκας, Κωνσταντόπουλος, Χατζησκουλίδης, Πηγαδίτης, Παϊσανίδης.

Δείτε εδώ τις δυο πιο συγκλονιστικές φάσεις του δραματικού αγώνα:
http://www.youtube.com/watch?v=qjnyRMf5zuI&feature=share

http://athlometro.blogspot.com/

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ