Σαχπατζίδης: «Έκανα λάθος» - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Σαχπατζίδης: «Έκανα λάθος»

Σαχπατζίδης: «Έκανα λάθος»Ο Γιώργος Σαχπατζίδης με δηλώσεις του στα «ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ» παραδέχθηκε δημόσια ότι παρασύρθηκε από το Βασίλη Φλωρίδη.

“Το ανέφερα και στην ανακοίνωσή μου προχθές πως ματαιώθηκε η συνεργασία μου με τον Φλωρίδη. Η αλήθεια είναι πως παρασύρθηκα ανθρώπινα, από το γεγονός πως ο Φλωρίδης καταγόταν από την Κωνσταντινούπολη, είχε τατουάζ με τον δικέφαλο και εμφάνισε μέσω τραπεζικών εγγράφων που μου έδειξε χρήματα. Όλο αυτό το διάστημα και από τις συζητήσεις που είχα μαζί του, πίστευα ότι θα βοηθήσει. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε”, τόνισε ο Κατερινιώτης επιχειρηματίας.


Επίσης ο Γιώργος Σαχπατζίδης ξεκαθάρισε ότι τις 500.000 ευρώ που εμφανιζόταν πως έβαλε ο Φλωρίδης στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, τις είχε βάλει ο ίδιος.
«Αυτή είναι η αλήθεια. Το έγραψα και στην ανακοίνωσή μου. Πίστεψα στον Φλωρίδη και αποφάσισα να δανείσω αυτά τα χρήματα για να μετέχει στις διαδικασίες με την υπόσχεση πως θα τα επέστρεφε και θα προχωρούσε με την υπόλοιπη επένδυση στον ΠΑΟΚ. Κάτι τέτοιο δεν έγινε. Τα χρήματα που έδωσα βεβαίως, τα διασφάλισα μόλις προχθές με τις μετοχές που μεταβιβάστηκαν στον γιο μου. Άρχισα να πονηρεύομαι όταν διαπίστωσα πως ήθελε με τα δικά μας λεφτά να κάνει τον πρόεδρο στον ΠΑΟΚ. Αυτό το γεγονός με έβρισκε αντίθετο από την αρχή. Του έλεγα πάντα, πως στον ΠΑΟΚ, είτε έχεις μία μετοχή είτε έχεις 1 εκατομμύριο μετοχές πρέπει να έχεις την ίδια συμπεριφορά. Είναι θέμα νοοτροπίας. Θα σας ρωτήσω απλά: Είδατε να επιθυμώ να διαφημιστώ μέσω του ΠΑΟΚ ή και τα παιδιά μου να διαφημιστούν; Όχι βεβαίως. Από την πρώτη στιγμή είχα τονίσει πως δε θέλω να εμπλακώ με τα διοικητικά, απλά μπορώ να βάλω ένα εκατομμύριο ευρώ και να συνεισφέρω στον ΠΑΟΚ. Γιατί γνώριζα πως το πρόβλημα είναι οικονομικό. Και πρέπει να βρεθεί λύση”.

Όσο για τους λόγους που έκανε τις παραπάνω κινήσεις;

«Ήταν λάθος μου», παραδέχθηκε ο Γιώργος Σαχπατζίδης. «Το κατάλαβα προς το τέλος. Ο Φλωρίδης νόμιζε ότι μπορεί να κάνει κουμάντο χωρίς να βάλει ένα ευρώ. Μου έβγαλε την ψυχή για να μου δώσει τις μετοχές που αντιστοιχούσαν στα χρήματα που του είχα δανείσει. Είχε την απαίτηση να κάνει διοίκηση χωρίς να βάλει χρήματα. Του είχα πει ότι δε βγαίνουμε να μιλήσουμε αν δεν ολοκληρώσουμε την επένδυση. Εδώ εμείς αποφεύγαμε τη δημοσιότητα και εκείνος εμφανιζόταν συνέχεια. Είδατε πουθενά τα παιδιά μου να εμφανίζονται και να κάνουν δηλώσεις;”.

Πότε αντιλήφθηκε ο Γιώργος Σαχπατζίδης ότι η πλευρά Φλωρίδη του έλεγε ψέματα και γιατί αρχικά πείσθηκε για τις προθέσεις του;

«Αρχικά, μου έδειξε έγγραφα από τουρκική τράπεζα και στη συνέχεια μου παρουσίασε χαρτιά από γνωστή ελληνική τράπεζα που έδειχνε τη φερεγγυότητά του και το γεγονός ότι είχε χρήματα. Έπρεπε όμως να πάμε στην Τουρκία για να διαπιστώσω αν έχει τις επιχειρήσεις που έλεγε πως έχει. Δυστυχώς, όμως, ανέβαλε συνεχώς το ταξίδι μας. Του έλεγα να πάμε άμεσα και με πήγαινε από τη Δευτέρα στην Παρασκευή. Περνούσε ο καιρός και κατάλαβα ότι κάτι συμβαίνει”.

Γιατί  δεν του ζητούσε πίσω τα χρήματα που έβαλε;
«Εσείς τι λέτε, ότι δεν το έκανα στο τέλος; Το προηγούμενο διάστημα από “τακτ” δεν του ζητούσα τα χρήματα. Όταν του έθεσα το θέμα τις προηγούμενες ημέρες, αρχικά είπε ναι και στη συνέχεια άλλαξε ρότα και ζητούσε 4 άτομα στη διοίκηση. Μόλις τα άκουσα αυτά τα “πήρα στο κρανίο”. Και κατάλαβα ότι το θέμα είχε τελειώσει. Με παίδεψε για να μου δώσει τις μετοχές που ανήκουν στον γιο μου, αλλά το “καθάρισαν” το θέμα οι δικηγόροι μου».

“Δε διαφήμισα τις μετοχές μου στην ΠΑΕ”

Ο Σαχπατζίδης ρωτήθηκε από τα «ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ» γιατί έβαλε χρήματα στην αύξηση και απάντησε: “Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνω. Την αγάπη μου για τον ΠΑΟΚ τη γνωρίζετε και δεν μπορεί να την αμφισβητήσει κανείς. Ένα σωρό μετοχές έχω στην ΠΑΕ και ποτέ δεν το διαφήμισα. Μόνο στη σημερινή διοίκηση Ζαγοράκη, όλα αυτά τα χρόνια, έχουμε διαθέσει ως οικογένεια με τα παιδιά μου περίπου 1.650.000 ευρώ. Δε διαφήμισα τις μετοχές μου, απλά αγαπώ τον ΠΑΟΚ. Και ξέρετε πόσο είχα βοηθήσει και στις προηγούμενες διοικήσεις, ανιδιοτελώς. Θυμίζω ότι ποτέ δεν είπα πως θέλω προσωπικά να συμμετέχω στη διοίκηση. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Αν μετέχουν, θα είναι τα παιδιά μου”.
http://www2.paok24.com/newsitem.asp?s=12&id=11985

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ