Άρης Καρασαββίδης Ο ΠΌΝΤΙΟς - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Άρης Καρασαββίδης Ο ΠΌΝΤΙΟς

O Άρης Καρασαββίδης (Aριστοτέλης Kαρασαββίδης) είναι Έλληνας πρώην ποδοσφαιριστής, Γεννήθηκε στις 13 Μαρτίου 1965.στην Δάφνη Πέλλας και μικρός έζησε στην Γερμανία με τους μετανάστες γονείς του. Εκεί ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε μια ομάδα ονόματι Οπλαντέν σε ηλικία μόλις 10 ετών. Επιστρέφοντας έπαιξε στον Αετό Σκύδρας (1977-84)

 Αγωνιζόταν στη θέση του επιθετικού. Διεθνής ποδοσφαιριστής υπήρξε και ο αδερφός του, ο Θεόφιλος Καρασαββίδης.

Ο Άρης Καρασαββίδης αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ από το 1984 έως το 1989.
 Το πρώτο του παιχνίδι με την ομάδα του Π.Α.Ο.Κ. ήταν μια νίκη με 2-1 επί του Εθνικού στο γήπεδο του Περιστερίου. Το νικητήριο γκολ το πέτυχε στα τελευταία λεπτά ο Κυριάκος Αλεξανδρίδης με κεφαλιά, παρά το ότι είναι βραχύσωμος, από δική του σέντρα!

PAOK_1985_kar.jpg Κατέκτησε με τον ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα Ελλάδος το 1985.Συμπαίκτες του ήταν οι Μιχάλης Ιορδανίδης, Νίκος Λιάκος,
Σωτήρης Μαυρομάτης, Χάρης Σπανοσωτηρόπουλος, Κώστας Μαλιούφας,Λάκης Στεργιούδας, Γιάννης Δαμανάκης και άλλοι.

Το 1989 μεταγράφηκε στον Απόλλωνα Αθηνών όπου και αγωνίστηκε έως το 1993 .

Επέστρεψε στον ΠΑΟΚ των χιλίων προβλημάτων το Δεκέμβρη του 1993, και πρόλαβε να αγωνιστεί σε 17 ματς Πρωταθλήματος (σκοράροντας δύο γκολ που μας έδωσαν δύο ισοπαλίες εκτός έδρας σε Αλκαζάρ και Δράμα). Το 1994-95 παίζει σε 15 ματς (2 γκολ) και αυτή ήταν η τελευταία του χρονιά στην ομάδα.Συνέχισε την καριέρα του στα Τρίκαλα (1996), στον Απόλλωνα Καλαμαριάς (1997) ,στη Λαμία και στον Εδεσσαϊκό (1999) όπου κι έκλεισε την καριέρα του σε ηλικία 34 ετών. Πλέον ζει με την οικογένειά του στο Μόναχο.


Μεγάλη υπήρξε η προσφορά του στην Εθνική Ελπίδων καθώς ήταν το μεγάλο αστέρι της ομάδας, στην πορεία της για τον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ελπίδων.
Τον Μάρτιο του 1988 η Εθνική ομάδα των Ελπίδων κατατρόπωνε με 5-0 την αντίστοιχη της Ολλανδίας στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ελπίδων με τέσσερα γκολ του Άρη Καρασαββίδη.

Αυτή ήταν η μεγαλύτερη εμφάνιση της καριέρας του και νίκη αυτή έδωσε την πρόκριση στον τελικό.
Στις 15 Νοεμβρίου του 1988 αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την Εθνική ανδρών με την οποία αγωνίστηκε 5 φορές καθώς η εξέλιξη στην μετέπειτα πορεία του δεν ήταν η αναμενόμενη.

Μάλιστα σε ένα ματς της εθνικής, στις 29 Ιανουαρίου 1992 σε αγώνα με την Αλβανία, συνέπεσε να αγωνιστούν μαζί με τον αδερφό του Θεόφιλο.

Μαχητικός, φιλότιμος και σεμνός ο Άρης προσέφερε πάντα αυτό που μπορούσε στην ομάδα. Το ξεκίνημα του έδειξε ότι θα μπορούσε να αφήσει εποχή, αλλά οι τραυματισμοί του δεν τον άφησαν.
Από
-τη Βικιπαίδεια,
-ΤΟ αρχείο της ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΓΝΩΜΗΣ
-http://www.paokmania.gr/stiles/mme/4481-dilwseis-karasavidi.htmlkarasavvidis_1.jpgΠροβολή εικόνας πλήρους μεγέθους

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ