Διασυρμός της Ίντερ στο Πιεμόντε από τη Νοβάρα - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Διασυρμός της Ίντερ στο Πιεμόντε από τη Νοβάρα

Μαύρο βράδυ στο Πιεμόντε πέρασε η Ίντερ. Μόλις 15 μήνες μετά την κατάκτηση πρωταθλήματος και Τσάμπιονς Λιγκ, οι “νερατζούρι” παρουσιάζουν απογοητευτική εικόνα και γνώρισαν το διασυρμό από τη Νοβάρα. Ιστορικό το 3-1 για τους γηπεδούχους, που πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στη μεγάλη κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος μετά από 55 χρόνια!

 Ιστορική μέρα και για το θρυλικό αρχηγό της Ίντερ, Χαβιέρ Ζανέτι, ο οποίος φόρεσε για 757η φορά σε επίσημο αγώνα τη φανέλα της ομάδας και ξεπέρασε τον μέχρι πρότινος ρέκορντμαν συμμετοχών Τζουζέπε Μπέργκομι.


Αν ο Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι ήταν υπ' ατμόν πριν το παιχνίδι με τη νεοφώτιστη Νοβάρα, πλέον η καρέκλα του τρίζει επικίνδυνα. Η Ίντερ μετρά 1 βαθμό μετά από τρεις αγωνιστικές, έχοντας δεχθεί 4 γκολ στο Νότο (3-4 από την Παλέρμο στην πρεμιέρα) και 3 στο Βορρά. Ασφαλώς αυτή τη μέρα την είχε φανταστεί διαφορετικά ο αρχηγός Χαβιέρ Ζανέτι. Με 757 συμμετοχές είναι πλέον ο άνθρωπος που έχει φορέσει περισσότερες φορές από κάθε άλλον τη φανέλα της ομάδας και ήθελε να το γιορτάσει, αλλά η μικρή Νοβάρα του χάλασε τα σχέδια.
Μπροστά σε 17.000 φίλους τους, οι “μπιανκατζούρι”, η ομάδα που ανέβηκε διαδοχικά τέσσερις κατηγορίες μέχρι τη Serie A, έδωσαν έναυσμα στη μικρή πόλη των 110.000 κατοίκων, στον ιταλικό Βορρά, να γιορτάσει με την ψυχή της. Δεν είναι και μικρό πράγμα άλλωστε, αν σκεφτεί κανείς ότι η τελευταία νίκη της Νοβάρα στην πρώτη κατηγορία ήταν στις 13 Μαρτίου 1956!
 

Aποτελέσματα και σκόρερ της 4ης αγωνιστικής
 
Τρίτη
 
Νοβάρα-Ίντερ 3-1 (38’ Μετζορίνι, 86’ πεν, 91’ Ριγκόνι - 89’ Καμπιάσο)
 
Τετάρτη
 
Τσεζένα-Λάτσιο
Κιέβο-Νάπολι
Φιορεντίνα-Πάρμα
Τζένοα-Κατάνια
Γιουβέντους-Μπολόνια
Λέτσε-Αταλάντα
Μίλαν-Ουντινέζε
Παλέρμο-Κάλιαρι
 
Πέμπτη
 
Ρόμα-Σιένα (21:45)

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ