DonMits - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

DonMits

Το καφενειο του ΠΑΟΚτσηΛόγω διακοπών και ενός προσωπικού προβλήματος ο καφετζής σας απουσίασε μερικές μέρες. Επιστρέφω σήμερα για να σχολιάσω κάποια απ' όσα γίνανε μέσα στο καλοκαίρι αλλά και την επερχόμενη σαιζόν.

Ανασκόπηση

Είχαμε ένα αρκετά κλασικό καλοκαίρι ΠΑΟΚ φέτος. Σενάρια για πωλήσεις παικτών (Βιτόλο, Βιεϊρίνια, Σάλπι, Κοντρέρας, ακόμα κι Αθανασιάδη είχε η λίστα), διάφορα ονόματα παικτών που προορίζονταν για τον ΠΑΟΚ (κάποια μου προκάλεσαν πολύ γέλιο), σενάρια για επενδυτές που συμφώνησαν να έρθουν αλλά ακόμα είναι στο δρόμο και νέος προπονητής. Και φυσικά γκρίνια. Πολλή μάλιστα. Εν μέρει δικαιολογημένη.

Με την ονοματολογία δεν θα ασχοληθώ ιδιαίτερα, απλά θα καταγράψω μερικά πράγματα:

- Στα αρνητικά η αποχώρηση Βιτόλο. Δεν μου άρεσε ο τρόπος με τον οποίο ξεπουλήσαμε τον παίκτη ούτε μου άρεσε ότι αγωνιστικά το κενό του φάνηκε στα πρώτα παιχνίδια.
- Στα θετικά το γεγονός ότι κανένας άλλος βασικός παίκτης δεν έφυγε. Κοντρέρας, Γκαρσία, Βιεϊρίνια, Σάλπι είναι εδώ.
- Στα θετικά η έλευση Μπόλονι. Ο άνθρωπος εμπνέει σοβαρότητα.
- Στα θετικά το ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ. Είναι ευχάριστο να βλέπεις βαριά συμβόλαια που δεν πρόσφεραν τίποτα, να φεύγουν. Μιλάμε για Σαβίνι, Φιλομένο, Κούτσια (αν κι αυτός νομίζω άξιζε μια ευκαιρία).
- Στα θετικά το ότι η ομάδα μετακόμισε στο ιδιόκτητο αθλητικό κέντρο της Νέας Μεσήμβριας.
- Στα αρνητικά η επικοινωνιακή τακτική-πολιτική της ΠΑΕ. Έπρεπε από νωρίς να μας εξηγήσει πως πάει το έργο, ώστε να μην υπάρχει γκρίνια κι η πίεση για μεταγραφές. Οι οποίες ήρθαν έστω και την τελευταία στιγμή, έστω και με παίκτες που δεν είχαν ομάδα.

Από εκεί και πέρα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μέσα στο καλοκαίρι η ομάδα πήρε άνετα την πρόκριση στους ομίλους του Europa League, οπότε θα χαρούμε και φέτος το ευρωπαϊκό ταξίδι.

Επισκόπηση

Το ερώτημα που όλοι έχουμε είναι τι μπορεί να πετύχει ο φετινός ΠΑΟΚ;

Σίγουρα περιμένω μια πιο σοβαρή παρουσία στο πρωτάθλημα. Λίγο το ότι ο βασικός κορμός έμεινε ο ίδιος και ενισχύθηκε με καλές προσθήκες, λίγο ο σοβαρός προπονητής, λίγο το ότι πολλοί αντίπαλοι και "αντίπαλοι" είναι για γέλια, πιστεύω ότι θα πάμε καλά. Βέβαια σε αυτή τη γελοιότητα που ονομάζεται ελληνικό πρωτάθλημα και ξέρουμε πλέον όλοι και αποδεδειγμένα ότι είναι σικέ (κάτι που φωνάζουμε επί χρόνια και μας λένε γραφικούς), δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Πιστεύω ότι φέτος έχουμε μεγάλη ευκαιρία για θέση Champions League. Πρέπει όμως εντός έδρας να μην πετάμε βαθμούς και εκτός έδρας να καθαρίζουμε άνετα υποδεέστερους αντιπάλους.

Μεγάλες προσδοκίες και απαιτήσεις έχω για το κύπελλο. Έχω πει σχεδόν κάθε χρόνο, ότι το κύπελλο θέλει λίγη τύχη και λίγες καλές εμφανίσεις. Είναι κάτι εφικτό και πρέπει να το κυνηγήσουμε.

Ο όμιλος στον οποίο πέσαμε στο Europa League σίγουρα δεν είναι εύκολος. Η Τότεναμ έχει το πολύ μεγάλο προβάδισμα και την ακολουθεί η Ρούμπιν Καζάν. Κι οι δυο είναι ομάδες επιπέδου Champions League (πέρσι κι οι δυο ήταν σε όμιλο Τσου-Λου) και δεν νομίζω να υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που να απαιτεί να περάσει ο ΠΑΟΚ κάποια από τις δυο. Σε κάθε περίπτωση πάντως περιμένω από την ομάδα να το παλέψει, να μαζέψει πόντους για την κατάταξη της ΟΥΕΦΑ κι ότι προκύψει. ΠΑΟΚ είσαι.

Μεγάλο ρόλο για το τι θα καταφέρουμε τελικά να πετύχουμε θα παίξει το κατά πόσο η ομάδα θα μπορέσει να παίξει γύρω στα 50 παιχνίδια και φέτος. Πολλοί παίκτες είναι σε μεγάλη ηλικία, έχουν ήδη την καταπόνηση από τα 54 περσινά παιχνίδια κι ο κίνδυνος τραυματισμών καραδοκεί. Ποιοτικές λύσεις για αλλαγή βασικών παικτών δεν έχουμε σε όλες τις θέσεις, κι αυτό είναι κάτι που με προβληματίζει. Πάντως δεν πρέπει να αποκλείουμε να βγουν και τίποτα άσοι από το μανίκι του Μπόλονι και να δούμε τίποτα πιτσιρικάδες να ξεπετάγονται. Επίσης πρέπει όλοι μας να είμαστε προετοιμασμένοι και για τις περιόδους που η μπάλα θα πηγαίνει δοκάρι-κι-έξω κι όχι δοκάρι-και-μέσα. Είναι πολύ βασικό η ομάδα να έχει ηρεμία και να μην πιέζεται υπερβολικά από τον κόσμο.

Καλή σαιζόν λοιπόν.

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ