Rubin Kazan - ΠΑΟΚ 2-2: Πολύτιμο Χ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Rubin Kazan - ΠΑΟΚ 2-2: Πολύτιμο Χ

Rubin Kazan - ΠΑΟΚ 2-2 για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League 2011-2012

Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι με ανατροπές, 4 γκολ και πολλές φάσεις, ο ΠΑΟΚ κατάφερε και πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε δείχνοντας ατσαλένιο χαρακτήρα.

Δεν ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι. Οι Ρώσοι κατάφεραν και μας κλείσαν από νωρίς στην περιοχή μας, χωρίς όμως να μας απειλήσουν ιδιαίτερα. Εμείς από την άλλη δυσκολευόμασταν πάρα πολύ να κρατήσουμε τη μπάλα και μετά βίας περνούσαμε το κέντρο. Στην πρώτη σοβαρή επίθεση που κάναμε, βάλαμε και το γκολ για το 0-1. Εντυπωσιακός για μια ακόμη φορά ο Κλάους που έχει φοβερά τελειώματα. Δεν πρέπει όμως να παραβλέψουμε και την ενέργεια του Γεωργιάδη που σέρβιρε το γκολ στον Κλάους. 

Το 0-1 σόκαρε τους Ρώσους που τα χάσαν και χάθηκαν για μεγάλο διάστημα του 1ου ημιχρόνου. Σε αυτό το διάστημα είχαμε ακόμα 1-2 ευκαιρίες για το 0-2 που θα καθάριζε το παιχνίδι, αλλά δεν ήρθε. Από το 35' και μετά η Ρούμπιν συνήλθε και μας πίεσε αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Στο πρώτο 20λεπτο του 2ου μέρους είδαμε το χειρότερο φετινό ΠΑΟΚ. Ζήσαμε ένα εφιαλτικό διάστημα στο οποίο η Ρούμπιν μας έβαλε στα δίχτυα και έκανε την ανατροπή του σκορ από 0-1 σε 2-1. Σε αυτό το διάστημα έγιναν φανερές οι αδυναμίες του φετινού ΠΑΟΚ:

1) Έχουμε φοβερό πρόβλημα στο ψηλό παιχνίδι. Όταν έρθει η μπάλα με σέντρα μέσα στην περιοχή δεν υπάρχει παίκτης να την καθαρίσει κι οι έξοδοι του Κρέσιτς είναι είτε τραγικές είτε ανύπαρκτες. Οι Ρώσοι το κατάλαβαν αυτό και αρχίσαν τις γιόμες. Μοιραία όταν η μπάλα δεν φεύγει από την περιοχή, θα φας γκολ.

2) Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να ανταποκριθεί όταν ο ρυθμός του αγώνα γίνει πολύ γρήγορος. Η Ρούμπιν είναι πιο γρήγορη ομάδα από εμάς και το εκμεταλλεύτηκε. 

Βέβαια επειδή η Ρούμπιν δεν έχει τη δυνατότητα να παίξει 90 λεπτά τόσο γρήγορα, μετά το 2-1 κατέβασε ταχύτητα. Και ευτυχώς για εμάς ο προπονητής της έκανε το λάθος να βγάλει τον Βαλντές. Από εκεί και μετά ο ΠΑΟΚ συνήλθε, έδειξε χαρακτήρα, κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και έφτασε - εύκολα θεωρώ - στο 2-2, κάνοντας μάλιστα και ευκαιρίες για το 2-3. 

Καθοριστικό ρόλο στην τροπή του αγώνα έπαιξαν για μένα 2 αλλαγές. Αφενός του Βαλντές και αφετέρου του Λαζάρ από τον Ίβιτς. Ο Ρουμάνος ήταν πολύ κακός χτες, δεν βοήθησε την ομάδα και έδειξε ότι δεν έχει συνέλθει ακόμα από τον τραυματισμό του. Ο Ίβιτς έδωσε την απαραίτητη ηρεμία στην ομάδα, κράτησε μπάλα, μοίρασε πάσες και βοήθησε στο να ανέβει ο ΠΑΟΚ. 

Το αποτέλεσμα δικαιώνει φυσικά και τον προπονητή που πήρε το ρίσκο να αφήσει Γκαρσία και Σάλπι εκτός αποστολής. Βέβαια μας έλειψε το ψύχραιμο παιχνίδι του Γκαρσία, αλλά η αλλαγή του Ίβιτς διόρθωσε την κατάσταση. Το δε χτεσινό παιχνίδι πιστεύω ταίριαζε γάντι στον θρασύ Γεωργιάδη ο οποίος (υποθετικά πάντα) πρόσφερε περισσότερα απ' όσα θα έδινε χτες ο Σάλπι. Εξαιρετικός αν και αθόρυβος ο Φωτάκης που φέτος παίζει στη θέση που πρέπει να παίζει και μπορεί να αποδώσει καλύτερα.

Το 2-2 είναι δίκαιο αποτέλεσμα και πολύτιμο. Θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει τρώγοντας παραπάνω γκολ στο νεκρό μας 20λεπτο, θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει στα τελευταία λεπτά. Συνολικά μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι με το Χ αλλά και με την αντίδραση της ομάδας μετά το 2-1. Η ήττα θα μας άφηνε πολύ πίσω χτες, και αφού δεν ήρθε είμαστε μια χαρά στο κόλπο της πρόκρισης. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι βέβαια να κάνουμε 2 νίκες με τους πρωταθλητές Ιρλανδίας στα επόμενα 2 παιχνίδια.
 

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ