ΕΣΡ προς σταθμούς: Φτάνει πια με τις επαναλήψεις - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

ΕΣΡ προς σταθμούς: Φτάνει πια με τις επαναλήψεις

Υπόδειξη προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς ότι είναι υποχρεωμένοι να αναπτύσσουν και να παράγουν προγράμματα στους τομείς της ενημέρωσης, επιμόρφωσης και ψυχαγωγίας, εξέδωσε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Την αφορμή έδωσαν οι πολλές επαναλήψεις εκπομπών, οι οποίες συνεχίζονται και πέραν της θερινής περιόδου.
Το ΕΣΡ υπενθυμίζει στους σταθμούς τη συνταγματικά κατοχυρωμένη υποχρέωσή τους  να εξασφαλίζουν την ποιοτική στάθμη των προγραμμάτων που μεταδίδουν.
Παράλληλα, επέβαλε πρόστιμο 70.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό "Κόντρα" και τη εκπομπή «Μακελειό» για προσβολή της έννομης τάξης, προτροπή σε πράξεις βίας, μετάδοση γεγονότων χωρίς αίσθημα ευθύνης και χρήση τεχνικών μέσων που απευθύνονται στο υποσυνείδητο.
Επίσης, επέβαλε πρόστιμο 15.000 ευρώ στον τηλεοπτικό Σκάι για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση στην εκπομπή «Chef στον αέρα», 22.000 ευρώ στο σταθμό Άστρα του νομού Μαγνησίας για παράνομη μετάδοση του προγράμματος του ραδιοφωνικού σταθμού από τον τηλεοπτικό σταθμό με σταθερή εικόνα, 15.000 ευρώ στο TRM TV του νομού Γρεβενών για παράλειψη υποβολής ροής προγράμματος και 3.000 ευρώ επιβλήθηκε στους ραδιοσταθμούς ΕΡΩΣ του νομού Χανίων και το Ράδιο Φοίνικας του νομού Ρεθύμνης για μη αποστολή ζητηθέντων στοιχείων.
Σύσταση επιβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA για προβολή βίαιων σκηνών στη σειρά «Αγιάζι του έρωτα», στον ΑΝΤ1 για προβολή της σειράς «Steps» το μεσημέρι, στο Star, καθώς έκρινε ότι η παιδική σειρά Power Rangers περιέχει ακατάλληλες σκηνές βίας και στον Alter για εσφαλμένη σήμανση στην εκπομπή «Εδώ και Τώρα» στις 02/03/11.
Τέλος, εγκρίθηκε η μεταβίβαση του συνόλου μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού ΚΑΝΑΛΙ 10 από τον Γιώργο Τράγκα στην εταιρεία ΜΥΕΝΠΙ, καθώς και η μεταβίβαση μετοχών του Ράδιο ΖΗΤΑ νομού Θεσσαλονίκης από την εταιρεία Λάμψη στους Αττικές Εκδόσεις, Star Επενδυτική και Γραφιαδέλη Κωνσταντίνο.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=320908

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ