Οι υπεύθυνοι για την δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται ο Ηρακλής - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Οι υπεύθυνοι για την δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται ο Ηρακλής

ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗ

Για να εξηγήσουμε την σημερινή κατάσταση που βρίσκετε αυτήν την στιγμή ο ποδοσφαιρικός Ηρακλής, που έχει φτάσει στο σημείο να μην ξέρει σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται, θα κάνουμε μια αναδρομή στο παρελθόν.
  Όταν το 2000 ο Ευάγγελος Μυτιληναίος έπαιρνε τα σκήπτρα από τον Πέτρο Θεοδωρίδη, ο κόσμος του Ηρακλή έκανε όνειρα για μεγάλες προσδοκίες όπως: έξοδο στο Champions League- πρωταθλήματα και γενικά τίτλους. Αυτές οι σκέψεις που έκανε ο κυανόλευκος λαός ήταν επειδή ο κ. Μυτιληναίος ήταν άνθρωπος με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματίες στην Ελλάδα. Δυστυχώς αυτά τα όνειρα δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ, καθώς ο Έλληνας επιχειρηματίας αποσύρθηκε μετά από τρία χρόνια κατά τα οποία ένιωσε την αδικία του ελληνικού ποδοσφαίρου και εν ολίγοις η διαιτησία με τον ΟΦΗ ήταν αυτό το οποίο τον έφτασε στο σημείο να πει ‹‹τέλος για έμενα το ποδόσφαιρο››.

 Και ναι μεν έβαλε αρκετά χρήματα στον Ηρακλή, έφερε παίκτες κλπ, παρόλαυτα  ήταν άμαθος με το ποδόσφαιρο και οι άνθρωποι που τον πλαισίωσαν δεν ήταν αυτοί που έπρεπε για να τον καθοδηγήσουν σωστά. Κάλλιστα όμως όταν ένας τέτοιος άνθρωπος με τόσο κύρος έπρεπε να ψαχτεί και να ενημερωθεί για τα καθέκαστα του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά και γενικά τι σημαίνει να ασχολείσαι με μια ομάδα. Απόδειξη ότι δεν έχει καμία σημασία πόσα χρήματα κατέχεις αν δεν ξέρεις να τα διαχειρίζεσαι σωστά.


  Αλλαγή σκυτάλης στην προεδρία της ΠΑΕ Ηρακλής υπήρξε αμέσως αφού ανέλαβε το δεξί χέρι του Ε. Μυτιληναίου ο Γιώργος Σπανουδάκης. Ως το 2005 που προήδρευε στην ομάδα του Ηρακλή υπήρχαν αρκετές οικονομικές ατασθαλίες που έφτασαν τον Σύλλογο να χρωστάει αρκετά εκατομμύρια ευρώ ακόμα και μετά από τόσα χρόνια που τελείωσε η προεδρία του. Ο Γ. Σπανουδάκης  ενεργούσε σαν αδαής νεόπλουτος γιατί αγνόησε τις ανάγκες της ομάδας και έδρασε σαν μην ήταν υπεύθυνος για την ομάδα του Ηρακλή.
  Ύστερα από εκείνη την μεγάλη ατυχία πέρασε ακόμα μια περίοδος με πολλά οικονομικά προβλήματα ως που εμφανίστηκε ως ‘’μάννα εξ ουρανού’’ ο Αντώνης Πασχαλίδης για να αναλάβει την προεδρία του Ημίθεου.

Ο Αντώνης Ρέμος ξεκίνησε με ένα κυανόλευκο σχήμα στην ΠΑΕ Ηρακλή, αρχίζοντας μια προσπάθεια να διαγράψει τα χρέη και να κάνει μια εξυγίανση στο ποδοσφαιρικό τμήμα, αλλά οι προσπάθεια του δεν τελεσφόρησε επιτυχώς και τα χρέη διογκώθηκαν ακόμα περισσότερο. Αν και παραιτήθηκε από την προεδρία της ΠΑΕ Ηρακλής ο Αντώνης  Ρέμος οι μετοχές της ομάδος παρέμειναν στην κατοχή του και την Προεδρία την αναλαμβάνει ο κ. Γιάννης Τάκης.


 Οι αρκετές οικονομικές δυσκολίες που περνούσε ο Ηρακλής συνεχίστηκαν καθόλη την χρονιά με τον Γ. Τάκη να κάνει δηλώσεις και να δίνει διαβεβαιώσεις στον κόσμο του Ηρακλή ότι όλα βαίνουν καλώς. Όμως τα πράγματα ήταν εντελώς αντιφατικά και αυτό φάνηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην υπόθεση της αδειοδότησης και όχι μόνο.


  Νέα αλλαγή  στην προεδρία της ΠΑΕ Ηρακλής. Αλλάζει χέρια και πάει στον Κύπριο επιχειρηματία Ανδρέα Παντελή ο οποίος προσπαθεί ακόμα και τώρα να σώσει την παρτίδα για την μη κάθοδο του Ηρακλή σε μη επαγγελματική κατηγορία (Δ’ Εθνική).

  Για ακόμη ένα καλοκαίρι ο κόσμος ήταν στους δρόμους και ξαναζεί καταστάσεις περσινές  (αδειοδότηση-πλαστογραφία) .  Δεν ήταν μόνο το θέμα της αδειοδότησης και του νοθευμένου χαρτιού αλλά και η φημολογούμενη εμπλοκή του Μάκη Ψωμιάδη στα κοινά της ΠΑΕ Ηρακλής που τελικά αποδείχθηκε ανακριβές γεγονός. Εκείνη την περίοδο μάλιστα συνάδελφοι γράφανε ακραία πράγματα για τον Ηρακλή και πώς αυτός ο Σύλλογος έφτασε να θέλει τον Ψωμιάδη. Αυτοί οι κύριοι λοιπόν ας σχολιάσουνε την ατιμωρησία όσον ΠΑΕ-παραγόντων συμμετείχαν στο σκάνδαλο ‘’Κoriopolis’’ αλλά και την γενικότερη κωματώδη κατάσταση στην οποία έχει υποπέσει το ελληνικό Πρωτάθλημα. Μετά από αυτήν την μικρή παρένθεση επιστρέφουμε στα του Ηρακλή.

   Πλέον εδώ που έχουνε φτάσει τα πράγματα αυτό που χρειάζεται ο Σύλλογος είναι –δημιουργικότητα, νέες ιδέες που μπορούν να καρποφορήσουν προς όφελος του Ηρακλή και πάνω απ όλα σοβαρότητα.
 Ο κόσμος του Ηρακλή που έχει υπομείνει πολλά εώς τώρα, πάντα είναι στο πλευρό της ομάδας και αναμένει εξελίξεις σε πολλούς τομείς για την φετινή χρονιά μη χάνοντας ποτέ τις ελπίδες του για ένα καλύτερο αύριο στον Ημίθεο.

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ