Περιγραφή
Τραγανά ρολλάκια κανέλας, φτιαγμένα σε λίγα λεπτάκια. Κατάλληλο συνοδευτικό για το αγαπημένο μας καφεδάκι!!!!!Τι χρειαζόμαστε:
- 500 γρ φύλλο σφολιάτας
- 100 γρ βούτυρο
- 8 κ.σ ζάχαρη
- 2 κ.σ κανέλα
- 1 αυγό
- λίγη κανελοζάχαρη ακόμα για το πασπάλισμα.
Πως το κάνουμε:
- Βγάζουμε την σφολιάτα απο το ψυγείο και την αφήνουμε για 10 λεπτά.
- Λιώνουμε το βούτυρο και σε μπολάκι ανακατεύουμε την ζάχαρη με την κανέλα.
- Ανοίγουμε την σφολιάτα, αλοίφουμε με το μισό βούτυρο και πασπαλίζουμε με την μισή κανελοζάχαρη.
- Τυλίγουμε σε ρολό την σφολιάτα. Αν θέλουμε να κάνουμε μεγάλα ρολάκια, τυλίγουμε απο την κοντή πλευρά του φύλλου.
- Αν θέλουμε μικρά απο την μακριά πλευρά.
- Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και για το άλλο φύλλο.
- Κόβουμε τις τυλιγμένες σφολιάτες σε 20-25 ρολάκια (αναλόγως το πόσο χοντρά τα θέλουμε) και τα απλώνουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.
- Αλοίφουμε τα ρολάκια με το αυγό που το έχουμε χτυπήσει με λίγες σταγόνες νερό,και πασπαλίζουμε με κανελοζάχαρη.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 12-15 λεπτά.
Διαβάστε περισότερο: http://www.sintagespareas.gr/sintages/rollakia-kanelas-sta-grigora.html#ixzz1ZkEE6yih
Λίγα μυστικά ακόμα