ΠΑΟΚ - Κέρκυρα 0-0 για την 11η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 2011-2012 - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΟΚ - Κέρκυρα 0-0 για την 11η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 2011-2012

Μετά το 0-0 με τον ΟΦΗ είχαμε τονίσει πόσο πολύ δυσκολεύεται ο ΠΑΟΚ να παίζει κόντρα σε ομάδες που αποφασίζουν να παίξουν με διπλή άμυνα ζώνης στην Τούμπα σε ένα σύστημα 8-2-0 ή ακόμα κι 9-1-0. Κάτι τέτοιο είδαμε και χτες με την Κέρκυρα. 

Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να σπάσει την άμυνα της Κέρκυρας κι όσο περνούσε ο χρόνος, τόσο εκνευριζόταν. Κι όσο εκνευριζόταν, τόσο πιο ανορθόδοξα έπαιζε. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι παρά τις 21 τελικές προσπάθειες δεν βάλαμε γκολ. Είναι κι αυτό δείγμα του ανορθόδοξου τρόπου παιχνιδιού.

Όλα ήταν στο μηδέν χτες στην Τούμπα. Όχι μόνο το αποτέλεσμα. Ο ΠΑΟΚ ήταν στο μηδέν σαν συνολική απόδοση, για δεν την Κέρκυρα τι να πει κανείς... Το απόλυτο μηδενικό. Το κακό είναι ότι δεν ήταν μόνο η ομάδα στο μηδέν, αλλά κι ο προπονητής. Για πρώτη ίσως φορά από τότε που ήρθε στον ΠΑΟΚ. Ήταν σε κακή μέρα ο Μπόλονι χτες. Δεν εξηγούνται αλλιώς οι επιλογές του. Ήταν ατυχές κι άστοχο να βάλει τον Αθανασιάδη να παίξει δεξί εξτρέμ, ήταν αξιοπερίεργο να βάλει τον Κοντρέρας στα χαφ (με Λαζάς κι Αρίας στον πάγκο), ήταν ατυχές να βγει ο Παπάζογλου στη φάση του αγώνα που γυρίσαμε στο σύστημα γιόμα. Γενικά χτες δεν βοήθησε την ομάδα με τις επιλογές του ή και τις αλλαγές του ακόμα.

Όλοι λοιπόν στο μηδέν. Από την ομάδα δεν είδαμε πάθος, δεν είδαμε την απαραίτητη αυτοσυγκέντρωση (για μια ακόμη φορά πριν από ευρωπαϊκό παιχνίδι), δεν είδαμε τρεξίματα, δεν είδαμε καθαρό μυαλό, δεν είδαμε πίστη στη νίκη, δεν είδαμε τίποτα. Από τον προπονητή είδαμε μια ομάδα αλαλούμ, χωρίς εναλλακτικό πλάνο στον τρόπο παιχνιδιού (καθόλου παιχνίδι από τον άξονα, ενώ από τα πλάγια ήμασταν θλιβεροί) και με λάθος τοποθετήσεις κι αλλαγές. Από την Κέρκυρα είδαμε το απόλυτο τίποτα κι από το κοράκι είδαμε να πνίγει ένα ξεκάθαρο πέναλτι, χωρίς αυτό να είναι δικαιολογία.

Αφού λοιπόν ξενέρωσα απίστευτα με το 0-0, κάθισα αργά το βράδυ να διαβάσω τις αντιδράσεις. Και τότε μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι κι η πίεση στο 200. Είδα τους γνωστούς ΑΡΔ να ξεσκίζουν με μανία τον Μπόλονι για τις επιλογές του, τον οποίο αποθέωναν την προηγούμενη εβδομάδα για την επιλογή Σταφυλλίδη (αλλά και Μπαλάφα). Η κωλοτούμπα στο μεγαλείο της. 

Ξαναλέω ότι ο Ρουμάνος έκανε το χειρότερο παιχνίδι του χτες, αλλά δεν είναι λόγος αυτός να τον ξεσκίζουμε. Η χρονιά είναι πολύ δύσκολη για τον ΠΑΟΚ φέτος, αλλά και μεταβατική. Ο Μπόλονι καλείται να διαχειριστεί μια ομάδα που είναι στο μεταίχμιο: Πολλοί παίκτες θα σταματήσουν το καλοκαίρι, άλλοι θα φύγουν από τον ΠΑΟΚ κι άλλοι θα πρέπει να προωθηθούν στην ομάδα. Το έργο του δεν είναι εύκολο και χρειάζεται χρόνο. Χρόνο για να αποδώσει, αλλά και για να προσαρμοστεί ο Ρουμάνος στον ΠΑΟΚ, ο οποίος προφανώς ακόμα δεν έχει πιάσει τον παλμό του ποδοσφαίρου στην χώρα μας και δη στον ΠΑΟΚ μας. Προσωπικά παρομοιάζω την φετινή χρονιά με την πρώτη χρονιά του Σάντος στον ΠΑΟΚ, τότε που πάλι οι ΑΡΔ είχαν ξεσκίσει τον Πορτογάλο, τον οποίο μετά (και τώρα) αποθεώνουν. Ας είναι... Εγώ θεωρώ τεράστιο λάθος να τεθεί θέμα προπονητή τώρα. Δυστυχώς όμως έχουμε και μια διοίκηση απούσα, αντιεπικοινωνιακή που αδυνατεί να βγει μπροστά να προστατεύσει τον προπονητή, να πει πιο είναι το πλάνο για φέτος και ποιος ο αγωνιστικός στόχος και να πει τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη...

Την Τετάρτη έχουμε τον ιστορικό αγώνα με την Τότεναμ στο Λονδίνο. Τότε κι οι παίκτες αλλά κι ο προπονητής θα είναι 100% συγκεντρωμένοι. Κι αν κάτσει το αποτέλεσμα, τότε την Πέμπτη θα έχουμε την αποθέωση τους. Αυτών που σήμερα κράζουμε ανελέητα. ΠΑΟΚ είσαι...


ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ