Φλάβιο Κονσεϊσάο - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Φλάβιο Κονσεϊσάο

Ιούλιος 2007… Το είπαν και το έκαναν στον Παναθηναϊκό. Ελέω της φυγής του Αγγελου Μπασινά αναζητούσαν ένα καλό αμυντικό χαφ που ταυτόχρονα θα είναι και ένα όνομα με δυναμική να φέρει κόσμο στο αχανές ΟΑΚΑ. Κι απέκτησαν τον Φλάβιο Κονσεϊσάο, η ταχύτητα του οποίου αποδείχθηκε ότι μπορούσε να συγκριθεί μόνο με… χελώνα, ακόμη κι ο πρώην πρωθυπουργός τον ξεπερνούσε χωρίς να γκαζώνει το πετάλι στο ποδήλατο.

Τότε η μεταγραφή για τους «πράσινους» ήταν ιδανική, πρόσθετε γκλαμουριά στο ρόστερ, ήταν 31 ετών με εμπειρία και τίτλους: Κόπα Αμέρικα (1997, 1999), Κύπελλο Συνομοσπονδιών (1997), Ισπανικό Πρωτάθλημα (2000, 2001, 2003), Champions League (2000, 2002), Διηπειρωτικό Κύπελλο (2002) και Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ (2002), όλα με τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Βραζιλία, φυσικά.


Πλην όμως, για την αγωνιστική κατάσταση του Κονσεϊσάο είχαν φροντίσει να ενημερώσουν εγκαίρως οι Τούρκοι συνάδελφοι, με αφορμή τη μικρή του θητεία στη Γαλατασαράι. «Δεν μαρκάρει», η πιο χαρακτηριστική ατάκα, η οποία αν αποδίδεται σε αμυντικό χαφ, τότε αποδεδειγμένα κάτι δεν πήγαινε (καθόλου) καλά.


Όπως και να ‘χει πάντως, ο Βραζιλιάνος φόρεσε τα πράσινα, με το συνολικό κόστος της μεταγραφής να ξεπερνά τα 4 εκατ. ευρώ!
Όπως θυμόμαστε, δεν κατάφερε ούτε καν να εξαντλήσει το συμβόλαιό του και έφυγε από τη χώρα καθώς η παρουσία του σε σχέση με το παχυλό του συμβόλαιο κρίθηκε ανεπαρκής. Κυρίως πλήρωσε το μάρμαρο μιας ήττας στο Καραϊσκάκη από τον Ολυμπιακό, όπου δεν ήταν και τελείως κακός αλλά κάποιος έπρεπε να φορτωθεί το βάρος.
Για να λυθεί το συμβόλαιο του Κονσεϊσάο, ο Παναθηναϊκός του πλήρωσε όλα όσα θα έπαιρνε αν έμενε μέχρι το καλοκαίρι, συν 100.000 ευρώ παραπάνω. Συνολικά, δηλαδή, ο Φλάβιο εισέπραξε γι’ αυτούς τους έξι μήνες 1,6 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων είχε ήδη πάρει με τις δόσεις συμβολαίου περίπου 700.000 ευρώ.
Γεννημένος στις 13 Ιουνίου 1974 στη Σάντα Μαρία ντα Σέρα, ξεκίνησε την καριέρα του το 1992 από τη Ρίο Μπράνκο και το ’94, σε ηλικία 20 ετών, τον απέκτησε η Παλμέιρας. Στη «βερντάο» ήταν βασικότατος, χρίστηκε και διεθνής με αποτέλεσμα να παραχωρηθεί στην -πανίσχυρη τότε- Ντεπορτίβο λα Κορούνια.
Σχεδόν 100 ματς με τη φανέλα των Γαλιθιάνων μέσα σε τέσσερις σεζόν και ο Βραζιλιάνος πήγε (πού αλλού) στη Ρεάλ Μαδρίτης, όπου επίσης έμεινε για τέσσερα χρόνια. Με τη «βασίλισσα» κατέκτησε… τα πάντα, άλλωστε οι προπονητές του τον εμπιστεύονταν αλλά μετά την πρώτη διετία δεν μπόρεσε να πετύχει πολλά πράγματα σε προσωπικό επίπεδο επειδή υπήρχε ο Κλοντ Μακελελέ.
Από τη Ρεάλ το 2004 ο Φλάβιο Κονσεϊσάο πήγε δανεικός στην Ντόρτμουντ όπου όμως ουδέποτε προσαρμόστηκε. Εντέλει, το καλοκαίρι του 2005, μετεγγράφηκε στη Γαλατασαράι και από εκεί τον απέκτησε ο Παναθηναϊκός.

Εχοντας ξεμείνει από ομάδα, τον χειμώνα του κι από προτάσεις, ο Φλάβιο Κονσεϊσάο την έψαξε στη Βραζιλία για να υπογράψει με την Κρουζέιρο αλλά του έκαναν μικρή προσφορά οικονομικώς. Εντέλει, παντελώς στα σιωπηρά, αποσύρθηκε από την ενεργό δράση στα 31 του. Ο Βραζιλιάνος χρίστηκε 64 φορές διεθνής με τη «σελεσάο» και πέτυχε και 9 γκολ.
Τι κάνει σήμερα ο Βραζιλιάνος; Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως μάνατζερ και έχει στενή συνεργασία με τη Ρίο Μπράνκο, την ομάδα που τον ανέδειξε, αλλά και την Αμερικάνα, ήτοι την ομάδα της πόλης στην οποία διατηρεί κατάστημα με υφάσματα και ρούχα (!).
Επίσης έχει μια ομάδα για μικρά παιδιά την Νόβα Οντέσα με σκοπό την ανακάλυψη νέων ταλέντων.
 

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ