Ιρανίλντο o magos - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Ιρανίλντο o magos

 ο Ιρανίλδο (ή Ιρανίλντο, όπως λανθασμένα γραφόταν), itan ένας βιρτουόζος Βραζιλιάνος επιτελικός μέσος που πέρασε από το ελληνικό πρωτάθλημα.

«Πέρασε από το ελληνικό πρωτάθλημα;». Λέμε τώρα! Ο Ιρανίλδο δεν έπαιξε ποτέ σε επίσημο αγώνα με τη φανέλα του Αρη! Ο υπογράφων τον θυμάται να εντυπωσιάζει σε ένα φιλικό με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο, ντάλα καλοκαίρι, όμως πέραν τούτου ουδέν. Ο Βραζιλιάνος ήρθε στην χώρα μας μέσω Γιάννη Κόντη όμως έπεσε σε εποχές δύσκολες διοικητικά για τους «κιτρινόμαυρους».

Κόστισε 1,2 εκ ευρώ (σημερινά ποσά) και δεν αγωνίστηκε ποτέ: αυτό θα πει επένδυση! Ο τότε τεχνικός του Αρη, Ανρί Μισέλ, πίστευε πολύ στην αξία του Ιρανίλδο. Λίγους μήνες αργότερα, ο Τσαρούχας δήλωνε «αυτά τα λεφτά που δώσαμε στον Ιρανίλδο, πραγματικά τα έχω κλάψει».

 Α, έπαιξε και σε ένα φιλικό τον Οκτώβριο με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς στου Χαριλάου, 2-0 με τέρματα των Ιλια Ιβιτς και Ναγκόλι Κένεντι, στην επανεμφάνισή του μετά από 101 ημέρες καθώς ήταν τραυματίας. Αποχώρησε μια για πάντα τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους…

Γεννημένος στις 17 Οκτωβρίου 1976 στην πόλη Ιγκαράσου της επαρχίας Περναμπούκο, ο Ιρανίλδο Ερμίνιο Φερέιρα ξεκίνησε την καριέρα του το ’94 από τον Μαδουρέιρα. Ένα χρόνο μετά μεταπήδησε στην Μποταφόγκο κι ακολούθησαν οκτώ σεζόν με τη φανέλα της Φλαμένγκο αλλά με δύο… διαλείμματα: αυτό του Αρη κι άλλο ένα εξάμηνο που είχε δοθεί ως δανεικός στην Βιτόρια Μπαΐα. Το 2003 πήγε στην Μπραζιλιένσε, κατόπιν στη Σάντα Κρουζ και επέστρεψε στην Μπραζιλιένσε τον Δεκέμβριο του 2004.
Παρέμεινε στην Μπραζίλια ως το 2007, οπότε και συμφώνησε με την Αλ Χαζάν της Σαουδικής Αραβίας. Εμεινε εκεί για λίγους μήνες, επέστρεψε στην Μπραζιλιένσε το 2008.  
τωρα ανήκει στηRio Verde.
αν και φημες λένε ότι σταμάτησε!
δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι χρίστηκε επτά φορές διεθνής με την εθνική Ελπίδων της Βραζιλίας)
http://pounasetora.blogs.sportnet.gr/archives/479#more-479
http://en.wikipedia.org/wiki/Iranildo_Herm%C3%ADnio_Ferreira

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ