- ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011


ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
THESSALONIKI FOOD FESTIVAL
Παρασκευή 4 Νοεμβρίου – Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Ανοιχτή συζήτηση "Σήμα Ποιότητας στα εστιατόρια. Η θέση του κρασιού"
Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011 , ώρα 12.00 – 14.00
Αποθήκη Δ, ΟΛΘ

Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011, από τις 12:00 έως τις 14:00, θα πραγματοποιηθεί στην αποθήκη Δ΄ του Ο.Λ.Θ.,  ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Σήμα Ποιότητας στα εστιατόρια. Η θέση του κρασιού», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαστρονομίας  Θεσσαλονίκης, που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ένωση Οινοποιών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος».
Ομιλητές στην ανοιχτή συζήτηση θα είναι οι: Διονύσης Κούκης, κριτικός γεύσης & κρασιών, υπεύθυνος της επιτροπής βράβευσης «Χρυσοί Σκούφοι» - Κωνσταντίνος Στεργίδης, δημοσιογράφος οίνου, υπεύθυνος σήματος «Ελλ-οινικό Εστιατόριο» - Παναγιώτης Γκόφας, πρόεδρος χώρων εστίασης, cafe - bar Νομού Θεσσαλονίκης  – Pasquale Lembo, Αντιπρόεδρος του Ελληνο - Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και Ιωάννης Βογιατζής, πρόεδρος της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος».
Η εκδήλωση έχει ως στόχο, την δημιουργία ενός θετικού ερεθίσματος, πάνω σ’ ένα θέμα που απασχολεί, τόσο τους επαγγελματίες της εστίασης και του οίνου, όσο και τους καταναλωτές, αποσαφηνίζοντας περισσότερο τη θέση του κρασιού στα σήματα ποιότητας εστιατορίων.
Επιδίωξη του κλάδου του κρασιού, συνολικά, είναι η αναβάθμιση της οινικής εμπειρίας στους χώρους κατανάλωσης, ώστε να γίνει ευρύτερα γνωστή η υψηλή ποιότητα, ο ιδιαίτερος χαρακτήρας και η αξία των ελληνικών κρασιών.
Η είσοδος στην ανοιχτή συζήτηση θα είναι ελεύθερη για τους επαγγελματίες και το κοινό.
Παράλληλα, το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στην Αποθήκη Γ΄ του ΟΛΘ, θα πραγματοποιηθεί για 9η συνεχή χρονιά από την «Wine Plus», η έκθεση κρασιών και αποσταγμάτων, με τίτλο «Χάρτης των Γεύσεων 2011».


x.gk

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ