Μπόμπαν Μπαμπούνσκι ο σκοπιανός λίμπερο - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Μπόμπαν Μπαμπούνσκι ο σκοπιανός λίμπερο

Ο Σκοπιανός λίμπερο Μπόσκο Μπαμπούνσκι, αποτελεί το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ, αφού υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας, έναντι 360 εκατομμυρίων δραχμών» μετέδιδε το σύντομο δελτίο ειδήσεων τις 29ης Ιουλίου 1998.
Τον Μπαμπούνσκι έφερε στην ΑΕΚ, σε δύσκολες εποχές ομολογουμένως, ο Ντράγκοσλαβ Στεπάνοβιτς. Πού έπαιζε; Στη γιαπωνέζικη Γκάμπα Οζάκα. Μόλις ο Σέρβος τεχνικός έφυγε από την ΑΕΚ, ξέχασε και ο συμπατριώτης του την έννοια της «ενδεκάδας».
Επεσε θύμα της αλλαγής προπονητή καθώς ο Ολεγκ Μπλαχίν εφάρμοσε σύστημα ζώνης, στην οποία δεν υφίσταται κλασικός λίμπερο όπως ο Μπαμπούνσκι.

Η ENIC δαπάνησε 60 εκατ. δρχ. για να αποκτήσει τα δικαιώματά του ενώ οι αποδοχές του ιδίου έφθαναν τα 110 εκατ. δρχ. ετησίως.
Ο Στεπάνοβιτς ανέλαβε τα προπονητικά ηνία λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της προετοιμασίας το καλοκαίρι του ‘98. Δεν πρόλαβε να κάνει τις μεταγραφές που ο ίδιος επιθυμούσε. Απέκτησε μόνο τον Μπαμπούνσκι. Τον Οκτώβριο το μάνατζμεντ της ΠΑΕ πέρασε από το δίδυμο Νικολάου-Κομνηνού σε αυτό των Μελισσανίδη-Στάθη. Λίγες ημέρες αργότερα ο Στεπάνοβιτς απολύθηκε, όπως απαιτούσαν από τον Μελισσανίδη αυτοί που τον είχαν βοηθήσει να αναλάβει.

Ο Ντράγκοσλαβ Στεπάνοβιτς θυμάται: «…Ο σύλλογος δεν είχε χρήματα να διαθέσει για μεταγραφές και αυτό ήταν το μεγάλο μου πρόβλημα. Εφερα έναν παίκτη, τον Μπαμπούνσκι, επειδή είχε τερματίσει την καριέρα του ο Μανωλάς και δεν είχαμε λίμπερο. Πάλεψα επί δύο μήνες ώσπου να καταφέρω να πείσω τη διοίκηση να διαθέσει χρήματα γι’ αυτό τον παίκτη. 

 Μετά από όλη αυτή τη δυστυχία ήρθε μια ημέρα ένας δημοφιλής παράγοντας της ΑΕΚ και μου είπε επί λέξει: “Θα δεις ποιος είναι ο Μελισσανίδης, θα δεις πόσο καλύτερες θα γίνουν τώρα οι κριτικές των εφημερίδων στη δουλειά σου, θα δεις πόσους παίκτες θα σου αγοράσω”. Μετά από επτά ημέρες με έδιωξε από την ομάδα και ακόμη δεν ξέρω το γιατί…».

Επιστροφή στον Μπαμπούνσκι λοιπόν. Γεννηθείς στις 5 Μαΐου 1968 στα Σκόπια, έπαιξε σε Σκόπια, Βουλγαρία, Ισπανία, Ιαπωνία, Ελλάδα, Βέλγιο και Γερμανία. Το 1986 ξεκίνησε την καριέρα του στη Βαρντάρ Σκοπίων και το 1992 πήγε στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας. Ακολούθησε η ισπανική Γέιδα το 1994 και το 1996 πήγε στην ιαπωνική Γκάμπα Οζάκα.
Από εκεί τον έφερε η ΑΕΚ και μετά το πέρασμά του από την Ελλάδα αγωνίστηκε για ακόμη τρεις σεζόν, μισή στη βελγική Σιντ Τρουίντεν, άλλη μισή στην ισπανική Λογρονιές (1999-00), μισή στη γερμανική Τσέμνιτσερ (2000-01), άλλη μισή στην Ραμποτνίσκι και έκτοτε αποσύρθηκε.

Αργότερα ο Μπαμπούνσκι έγινε βοηθός προπονητή στην εθνική Σκοπίων, στο πλευρό του  Σλόμπονταν Σάντρατς και όταν παραιτήθηκε το 2005 και ο Μπαμπούνσκι έμεινε ως υπηρεσιακός ως το 2006, οπότε τον διαδέχθηκε ο γνωστός μας Σλοβένος, Σρέτσκο Κάτανετς.
Στις 23 Ιουλίου 2008 ο άλλοτε παίκτης της ΑΕΚ ανέλαβε προπονητής στην νταμπλούχο Σκοπίων, Ραμποτνίτσκι. Παράλληλα εδώ και λίγο καιρό είναι εκλέκτορας και της εθνικής Ελπίδων (U21) των Σκοπίων.
Το γιό του πρώην αμυντικού της ΑΕΚ, Μπόμπαν Μπαμπούνσκι, Νταβίντ, είδε ο Τόνι Σαβέβσκι σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Sportday. H εφημερίδα αναφέρει ότι ο Τόνι Σαβέβσκι είδε τον συμπατριώτη του νεαρό στον αγώνα της Εθνικής ομάδας νέων των Σκοπίων απέναντι στην Ελβετία.

Ο Νταβίντ Μπαμπούνσκι αγωνίζεται ως 10άρι στην ομάδα Κ20 της Μπαρτσελόνα και θεωρείται ένα από τα καλύτερα ταλέντα που διαθέτουν οι Καταλανοί στα φυτώριά τους, ωστόσο ο ίδιος δεν βλέπει ιδιαίτερο ...φως στο θέμα της καθιέρωσής του στους «Μπλαουγκράνα» και δήλωσε την επιθυμία να πάει σε ένα σύλλογο στον οποίο θα πάρει αρκετές ευκαιρίες.

http://pounasetora.blogs.sportnet.gr/archives/505#more-505
--Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
-ΑΡΧΕΊΟ αθλητικης γνωμης

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ