- ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Σφηνάκια με τον Κώστα Κετσετζόγλου
@ «Ονειρο ζωωωω, μην με ξυπνάτε!!!!!». Τέσσερις και... λίγοι είναι που λέγαμε πριν τρία χρόνια και κάτι για αυτά που έφαγε ο... Νικοπολίδης. Τέσσερις. Από το Ντουμπάι στο Ισραήλ κι από την ελεύθερη Παλαιστίνη στον Αστακό του Νίκου Στράτου. Ετσι να μαζεύονται σιγά σιγά τα επενδυτικά fund. Άργησαν λίγο αλλά πήραν μπρος. ΑΕΚ ολέ, ΑΕΚ ολέ, ΑΕΚ ολέ ολέ ολέ... Τραγουδούν όλοι από την Αραβική Χερσόνησο μέχρι τον... Αστακό και την Αθήνα όπου κατοικεί, τρομερά σημαντικό στοιχείο που τον... φωτογραφίζει ευθέως, ο επιχειρηματίας που έβαλε μπροστά τον Νικόλα τον Στράτο. Πάμε ΑΕΚάρα μου. Το χιούμορ πάντα είναι η ευγένεια της απελπισίας. 
 @ Τέσσερις βρέθηκαν ξαφνικά και αυτό ήταν φυσιολογικά ή είδηση της πολυαναμενόμενης Γ.Σ. Όμως παρόλα αυτά η χθεσινή Γ.Σ επί της ουσίας ήταν μια σκέτη απογοήτευση. Από τις 2 Δεκεμβρίου μέχρι την νέα συνέλευση περιμέναμε με αγωνία τα στοιχεία για τον άγνωστο Χ επενδυτή την πρόταση του οποίου είχε μεταφέρει ο δικηγόρος Γιάννης Βλάχος. Περιμέναμε κάποια συγκεκριμένα στοιχεία για τον ανθρωπο που ενδιαφέρεται για το 51% της ΠΑΕ και που προτίθεται να επενδύσει, σε πρώτη φάση, τα 10.000.000 ευρώ που απαιτούνται για να βγει η ΑΕΚ από την οικονομική ασφυξία που απειλεί με διάλυση. Όχι μόνο δεν μάθαμε τίποτα καινούργιο, όχι μόνο δεν έγινε γνωστό το όνομα του υποψήφιου επενδυτή και κάποιο πλάνο συγκεκριμένων κινήσεων ώστε να έχει ολοκληρωθεί το deal μέχρι το τέλος Ιανουαρίου αλλά ούτε καν ο Γιάννης Βλάχος εμφανίστηκε στην συνέλευση έστω για να υπενθυμίσει πως υπάρχει ζωντανό ενδιαφέρον του πελάτη του για την ΠΑΕ ΑΕΚ. Για να ξεκαθαρίσει ότι υπάρχει ρε παιδί μου. Το... ενδιαφέρον, όχι ο ίδιος ο άνθρωπος. Αυτός από ότι μαθαίνουμε από τον... Αδαμίδη καλά είναι. 
 @ Όχι μόνο λοιπόν δεν ενισχύθηκε η προοπτική να πάρει την ΑΕΚ ο άγνωστος Χ που εμφανίστηκε στις 2 Δεκεμβρίου αφού εκτός αυτών που αναφέραμε παραπάνω δεν μάθαμε τίποτα ούτε καν για το αν θα γίνει και πότε θα ξεκινήσει ο οικονομικός έλεγχος από την πλευρά του άγνωστου Χ που πλέον δεν είναι... μόνος. Εμφανίστηκαν δύο νέοι ενδιαφερόμενοι και ο Σταύρος είναι ήδη στο Ντουμπάι για να μιλήσει μαζί τους.  Αραβικά κεφάλαια που αποφάσισαν να κοντράρουν τον άγνωστο Χ του Βλάχου και ήδη ενημερώνονται. Προσωπικά έχω την εντύπωση πως αν ήταν τόσο σοβαρό και προχωρημένο το ενδιαφέρον του επενδυτή του Βλάχου δύσκολα θα πήγαινε στο Ντουμπάι για να μιλήσει με άλλους ο Αδαμίδης και μάλιστα τόσο δημόσια. Όλα αυτά μόνο αξιόπιστα δεν μου φαίνονται και ενισχύουν σε μεγάλο βαθμό τις αμφιβολίες που υπήρχαν από την πρώτη στιγμή για διάφορους γνωστούς λόγους και ενισχύθηκαν στην πορεία από διάφορα στοιχεία. Επαναλαμβάνω. Μακάρι να έχω άδικο και όλα να έχουν γίνει για λόγους προστασίας μιας σοβαρής υπόθεσης που θα καταλήξει στην σωτηρία της ΑΕΚ. 
 @ Με όλα αυτά η υπόθεση Νίκου Στράτου που χθες έγινε επίσημη φυσιολογικά φαντάζει η πιο σοβαρή. Μπορεί κι εκεί να μην υπάρχει ακόμη το όνομα του βασικού υποψήφιου επενδυτή όμως υπάρχουν ονόματα. Παλαιμάχων παραγόντων και παικτών. Ετσι όπως έχει παρουσιάσει τα πράγματα ο Αδαμίδης με τους άλλους τρεις (1+2) από Αραβία, Ισραήλ και Ντουμπάι η υπόθεση του Ελληνα επενδυτή είναι φυσικό να έχει κερδίσει σε μεγάλο βαθμό τον κόσμο κι ας είναι μέσα και άτομα, σαν τον Νίκο Στράτο, που δεν έχουν μόνο φίλους στην ΑΕΚ. Για να δούμε. Ο χρόνος τρέχει και πιέζει και από όλα αυτά τα ελπιδοφόρα τίποτα, δυστυχώς, δεν δίνει κάτι χειροπιαστό για να πιαστείς και να κοιτάξεις μπροστά. Σύντομα όμως ελπίζω πως θα υπάρχει. Γιατί η ΑΕΚ δεν θα χαθεί. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Πρόσωπα μπορούν να χαθούν όσα θέλουν.
 @ Πάμε όμως στα χθεσινα που ήταν όμως πολύ πιο σοβαρά αφού με μόλις... οκτώ χρόνια καθυστέρηση φαίνεται πως κάτι άρχισε να κινείται. Ποτέ δεν είναι... αργά για να υπάρξει... κράτος. Και δεν είναι μόνο τα δικαστήρια. Δεν αρκούν να βγουν αποφάσεις που άλλωστε είναι πλέον, ιδίως με τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα του ΣΔΟΕ, πανεύκολες. Το βασικό είναι να εφαρμοστούν. Και όπου βρεθούν τα χρήματα να κατασχεθούν και να παραδοθούν στον νόμιμο κάτοχο τους. Όπως δηλαδή πρέπει να γίνεται σε κάθε ευνομούμενο κράτος. Βέβαια δεν μπορείς να είσαι και πολύ αισιόδοξος με μια δικαιοσύνη που θεωρεί περισσότερο ύποπτο φυγής έναν... μοναχό από τον... Ψωμιάδη, όπως είδαμε σε πρόσφατες αποφάσεις, όμως αυτή την φορά και αφού πλέον έχω και ιδίαν άποψη για τα ντοκουμέντα που έχει στα χέρια του ο δικηγόρος της ΑΕΚ είμαι αισιόδοξος όσο ποτέ. Μάλλον για να το εκφράσω σωστότερα είναι η πρώτη φορά που είμαι αισιόδοξος. Γιατί δυστυχώς στην Ελλάδα έχουμε μάθει ακόμη και τα αυτονόητα να τα θεωρούμε χαμένες υποθέσεις.
 @ Τα μεγαλύτερα μπράβο χωρίς αμφιβολία ανήκουν στον δικηγόρο κ. Οικονομόπουλο που σαν Δον Κιχώτης κυνήγησε αυτή την υπόθεση εναντίον του συγκεκριμένου ανθρώπου, με τον οποίο όλοι έχουμε υπάρξει... προσεχτικοί, με πάθος και αλύγιστη αποφασιστικότητα. Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει και ο Ντέμης που κυνήγησε αυτή την υπόθεση ξεκινώντας σαν... ποδοσφαιριστής, συνεχίζοντας σαν πρόσεδρος και, το κυριότερο, δεν σταμάτησε ούτε σαν απλός... μικρομέτοχος. Αυτοί οι δύο ήταν οι βασικοί πρωταγωνιστές. Εύσημα αξίζουν σε αυτούς που ξεκίνησαν την μηνυτήρια αναφορά, στην πάλαι ποτέ Ενωση 1924, αλλά και στη νυν διοίκηση που έδωσε το παρόν σε όλες τις μάχες με πίστη για αποτέλεσμα. Για πρώτη φορά λοιπόν τόσα χρόνια μετά την λεηλασία των ταμείων της ΑΕΚ μοιάζει πιθανή η επιβολή της δικαιοσύνης. Σε μια από τις πιο κρίσιμες καμπές στην ιστορία της ΑΕΚ μπορεί η σωτηρία να έρθει από εκεί που δεν την περίμενε κανείς. Και η ΑΕΚ να στηριχτεί στις δικές της δυνάμεις πάνω που όλα τα χέρια που την κράταγαν την είχαν εγκαταλείψει. Αν όλα γίνουν σύμφωνα με τον νόμο τότε εξυγιαντής θα γίνει ο... Μάκης. Και επειδή καλή είναι η πλάκα πρέπει να υπάρξει η απαραίτητη διασφάλιση πως δεν θα υπάρξει ανοιχτή καμία κερκόπορτα ώστε να βρεθούν στην ομάδα άνθρωποι που δεν θα υποστηρίξουν τα συμφέροντα της ΑΕΚ μέχρι το τέλος σε αυτή την ιστορία. Θέλει μεγάλη προσοχή ιδίως σε αυτή την χρονική συγκυρία που η ανέχεια στην οποία οδήγησαν την ΑΕΚ οι... σωτήρες της έχει οπωσδήποτε, και δικαιολογημένα σε ένα βαθμό, ρίξει τον πήχη στην εύρεση λύσης για την επόμενη μέρα. Προσοχή λοιπόν κι αν όλα πάνε καλά τότε θα δικαιωθεί και ο... Μάκης. Οι εποχές Μάτσα - Καζαντζίδη τελειώσαν κύριοι.












aek365

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ