- ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Όταν δίνεις από αυτό που δεν σου περισσεύει"

Οι συνθήκες στην Ελλάδα, ώθησαν πολύ κόσμο να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για συγκέντρωση ρούχων, τροφίμων και άλλων αγαθών.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν και το δικό τους ρόλο τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Ο Θεσσαλονικιός δημοσιογράφος Άκης Σακισλόγλου και οι συνάδελφοί του, μέσα από την αθλητική ραδιοφωνική εκπομπή τους διοργάνωσαν μία εκδήλωση για να συγκεντρώσουν αγαθά για το Παπάφειο Ίδρυμα.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία έγινε μάρτυρας μιας συγκλονιστικής ιστορίας, όπου η ανθρωπιά γράφεται με «Α» κεφαλαίο: "Μεταξύ των ακροατών που ανταποκρίθηκαν, εμφανίστηκε και ένας κύριος που ήταν άνεργος με δύο παιδιά, εκ των οποίων το ένα παραπληγικό. Παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει, προσέφερε χρήματα, ρούχα και σακούλες γεμάτες τρόφιμα" εξηγεί ο κ. Σακισλόγλου, διερωτώμενος: "Αν αυτό δεν είναι αλληλεγγύη, τότε τι;".

Ένας απλός παρατηρητής θα διαπιστώσει πως γύρω μας κάτι κινείται χωρίς να κάνει "μεγάλο θόρυβο", παρά μόνο σπουδαία δουλειά. Σχολεία που συγκεντρώνουν χρήματα και τρόφιμα, άνθρωποι που βγαίνοντας από το σούπερ μάρκετ κουβαλούν μία επιπλέον σακούλα για να την αφήσουν σε συνανθρώπους τους.

Στους χώρους εργασίας, συνάδελφοι συνεννοούνται και μαζεύουν ρούχα ή ό,τι άλλο κρίνεται απαραίτητο για να τα δώσουν σε συνανθρώπους τους. Γυναίκες πηγαίνουν εθελοντικά να μαγειρέψουν για τα συσσίτια που έχουν αυξηθεί. Μέχρι και σε σχολή χορού έγινε προσπάθεια και συγκεντρώθηκαν απορρυπαντικά και άλλα χρηστικά είδη για διάφορα ιδρύματα.

Άνθρωποι που αντιμετωπίζουν τη σκληρή πραγματικότητα και δεν τους περισσεύει τίποτα, βρίσκουν πάντα κάτι να δώσουν. Βασίζονται, ίσως, σε τεράστια αποθέματα ψυχής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ