- ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Ο 21χρονος Ναουσαίος, παιδί μεταναστών από την Αυστραλία, ξεκίνησε την καριέρα του στους Όκλει Κάνονς της Μελβούρνης, γύρισε στην Ελλάδα στα 17 και μετά τις οδυνηρές εμπειρίες που είχε στον Απόλλωνα Καλαμαριάς και στην Καβάλα του Μάκη Ψωμιάδη, ήρθε στη Τούμπα τον περασμένο Οκτώβριο, ελεύθερος και με εισήγηση του Ζήση Βρύζα.
Έγινε αμέσως το πουλέν του Λάζλο Μπόλονι. Ο Ρουμάνος τεχνικός εξωτερίκευσε τον ενθουσιασμό του για τα προσόντα του διεθνή με την Ελπίδων φορ, δηλώνοντας μετά το ματς της 4ης Ιανουαρίου με τον Λεβαδειακό ότι «είναι πολύ έξυπνο παιδί και μπορεί να γίνει πολύ πολύτιμος για την ομάδα».
Και δικαιώθηκε 38 μέρες μετά. Το μυαλό και η διορατικότητα του νεαρού επιθετικού φάνηκαν και στα δυο παρθενικά του γκολ στην Σούπερ Λιγκ. Προέβλεψε την εξέλιξη των φάσεων, άσχετα εάν στο δεύτερο γκολ τον βοήθησε και η τύχη. Στις μέχρι τώρα συμμετοχές του διακρινόταν για την υψηλού επιπέδου τεχνική του. Στο Γεντί Κουλέ ήταν και αποτελεσματικός, παρότι πρωτάρης στην 11άδα. Το συμπέρασμα είναι ενθαρρυντικό: ο ΠΑΟΚ διαθέτει, εκτός από τον Αθανασιάδη και δεύτερο φορ, νέο και Ελληνόπουλο, με έφεση στο γκολ και ποιοτικά χαρακτηριστικά.

  Απόσυρση… από τα εγκόσμια
Άρεσε η υπομονετική και συστηματική κυκλοφορία της μπάλας από την ομάδα του Μπόλονι μέχρι το 55΄. Προβλημάτισε, όμως, έντονα η χαλάρωση σε σημείο… αποχαύνωσης μετά το 55΄. Αυτό δεν ήταν συντήρηση δυνάμεων, ενόψει Ουντινέζε, ήταν ένας ανεξήγητος και επίμονος «αυτοκτονικός ιδεασμός» σχεδόν μέχρι το τέλος.
Ξαφνικά η μεσοαμυντική γραμμή αποσύρθηκε… από τα εγκόσμια και άφησε τους επιθετικούς του ΟΦΗ να αλωνίζουν. Εάν δεν σταματούσαν την μπάλα δυο φορές τα δοκάρια στα ισάριθμα σουτ του Παπουλή και ο Κρέσιτς στις ευκαιρίες του Μπούρμπου και του Ταυλαρίδη η «αυτοκτονία» στο Ηράκλειο θα ήταν γεγονός. Παρεμπιπτόντως, ο Κροάτης έδειξε ότι είναι σε φόρμα και αποτελεί μαζί με τον Γλύκο ένα αξιόπιστο δίδυμο γκολκίπερ.
Ο Τσιρίλο και ο Ίβιτς
Ο Τσιρίλο με το ανεπιτυχές μαρκάρισμά του έκανε τον Παπουλή να μοιάζει με τον Μέσι. Το κέντρο με τον ανεβασμένο Φωτάκη, τον διαχρονικό Γκαρσία και τον Ίβιτς «κλείδωνε» το ματς, αλλά από την στιγμή που βγήκε ο Σέρβος κατέρρευσε και οπισθοχώρησε. Κι αυτός πάλι, διαμαρτύρεται διακριτικά όταν δεν παίζει, αλλά όταν παίζει, τελικά, τραυματίζεται με αποκαρδιωτική συχνότητα. Ο νεοαποκτηθείς Νιμανί ήταν στο ντεμπούτο του ολοφάνερα ανέτοιμος και λογικά δεν θα έχει θέση βασικού στο Ούντινε.
Συμπερασματικά, ο ΠΑΟΚ πήρε μια σπουδαιότατη νίκη σε μια πολύ δύσκολη έδρα, απέφυγε νέους τραυματισμούς, είναι τρίτος στην βαθμολογία και η απόστασή του με τον δεύτερο βαίνει σταδιακά μειούμενη. Είναι σαφές, ότι, παρά την αποδυνάμωση του Ιανουαρίου, ως βασικός στόχος παραμένει σταθερά και απαρέγκλιτα η καλύτερη δυνατή βαθμολογική εκκίνηση στα πλέι οφ για την διεκδίκηση της εξόδου στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

http://www.contra.gr/Soccer/Hellas/Superleague/paok/o-dioratikos-giannoy-kai-o-aytoktonikos-ideasmos.1637973.html

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ