τί θυμήθηκα..... - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

τί θυμήθηκα.....

Acetic Voice

"



thrash metal

Line-up
Flip : vocals
Riggo : lead guitar
Johnny : rhythm guitar
Dai : bass
Clarke : drums

Ex-members
Dimitris : drums

Οι Acetic Voice προέρχονται από την Θεσσαλονίκη. Δημιουργήθηκαν κάπου στα τέλη της δεκαετίας του 80 (πιθανότατα γύρω στο 88). Παίζουν καθαρόαιμο thrash της γερμανικής σχολής και έχουν τέσσερα demo. Έχω την εντύπωση ότι πρέπει να ήταν από τα πολύ καλά συγκροτήματα του είδους, όχι ότι διαθέταμε πολλά στο thrash βέβαια. Δυστυχώς η περίοδος που εμφανίσθηκαν ήταν τέτοια που μοιραία πέρασαν απαρατήρητοι. Κρίμα, διότι ήταν πολύ καλή μπάντα.

Κυκλοφορίες

Under Attack (demo) (1988)
Terrorized from Fate (demo) (1989)

Behind Bars (demo) (1990)
Led to Confusion (demo) (1990)

Λίγα δικά μου λόγια
Ακόμη θυμάμαι τους (γνωστούς και μη) μαϊντανούς να μιλάνε για κάποιους... Ασχέτικ Βόις από τη Θεσσαλονίκη. Πιτσιρικάς εγώ τότε, άκουγα το λογοπαίγνιο και γέλαγα. Μέχρι που άκουσα το συγκρότημα και μου κόπηκαν όλα τα γέλια τελείως. Κάπου εκεί ήταν που άρχισα να καταλαβαίνω (όχι ότι δεν είχα υπόννοιες και πιο πριν) πόσο καραγκιόζης είναι ο Έλλην μεταλάς, καθώς και ότι φέρει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης στην διαχρονική ανυπαρξία της σκηνής. Για κάποιους ίσως να παραμένουν Ασχέτικ Βόις. Για μένα ονομάζονται Acetic Voice και είναι γκρουπάρα. Η (παρακάτω) δοκιμή ίσως σας πείσει. Κρίμα που έχω μόνο το δεύτερό τους demo.

Ιστοσελίδες
-

Acetic Voice- Acetic Voice

Get this widget |Track details |eSnips Social DNA



Update: Κατ'αρχήν άλλαξα το τραγούδι. Ή μάλλον πιο σωστά, έβαλα ξανά το ίδιο αλλά με πολύ καλύτερο ήχο, γεγονός για το οποίο ευχαριστώ βαθύτατα τον κιθαρίστα της μπάντας, Χρήστο, που μου το έστειλε. Ακούστε το οπωσδήποτε, ο ήχος είναι κατά πολύ καθαρότερος.
Παρακάτω θα δείτε ενδιαφέρον φωτογραφικό υλικό που μου έστειλε ο Χρήστος, για το οποίο τον ευχαριστώ και πάλι, όπως γενικά και για τα μέηλ που ανταλλάξαμε, τα οποία με συγκίνησαν ιδιαιτέρως μιας και μου θύμησαν "άλλες" εποχές, πολύ πιο δύσκολες και αγνές. Μάλιστα, θα ήθελα να παραθέσω και ένα απόσπασμα από κάποια πράγματα που μου έγραψε ο Χρήστος, όχι για άλλον λόγο αλλά για να τα μοιραστώ μαζί σας, έτσι απλά. Ίσως κάποιοι να μην τα καταλάβουν (κυρίως οι πιτσιρικάδες), αλλά δεν πειράζει. Το θεωρώ σημαντικό να υπάρχουν καταχωρημένα και εδώ μέσα αντί να τα έχω μόνο στο mail μου.

Όταν γράφτηκε το demo "Behind Bars" ήμασταν τότε 18 χρονών κάναμε λάθη λόγω της ηλικίας μας. 'Οχι ότι θέλαμε να γίνουμε rock stars-παίζαμε για το γαμώτο, δίναμε τα πάντα για να παίξουμε. Υπήρχε (και πιστεύω υπάρχει) τρομερή φουρνιά από ιδέες και μουσικούς, ιδίως τότε. Αλλά ιδίως ιδέες!Τότε δεν πήγαινες στη λαϊκή αγορά να πάρεις πατάτες και μετά γυρνούσες στο σπίτι για να γράψεις thrash κομμάτια, αυτό δεν γίνεται. Ή το έχεις έμφυτο, ή όχι! Το ζούσες τότε, ήταν τρόπος ζωής. Παίζαμε και τα στάζαμε κιόλας, όχι αστεία. Εδώ είναι ένα άλλο μεγάλο λάθος εκτός από τη νοοτροπία των τότε (ή τώρα) Ελλήνων μεταλλάδων μας. Δεν υπήρχε ένας έξυπνος μάνατζερ να προωθήσει την τότε metal σκηνή, να μας αρπάξει όλους (όλους αυτούς που αναφέρονται και άλλοι τόσοι). Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Πάτρα- Λειβαδιά-Λάρισα, όλη η επαρχία, το metal θα είχε γίνει πραγματικό κίνημα, στρατιές ολόκληρες και σε κάθε είδος του! Σε κάθε live τότε είχε για πλάκα 1000 άτομα, και όχι 200-300 με το ζόρι όπως τώρα (και σε μεγάλα ονόματα μάλιστα!). Δεν είχαμε να ζηλέψουμε κάτι από το εξωτερικό, τουλάχιστον σε επίπεδο μουσικής παιδείας, απλά ήθελε οργάνωση και τίποτε άλλο. ... Σε ενημερώνω ότι έπειτα από 18 χρόνια και πάλι... παίζουμε!!! Έτσι για το γαμώτο και το γούστο μας, να γουστάρουμε όπως τότε που ΝΟΙΩΣΑΜΕ ΤΗ ΦΛΟΓΑ ΜΙΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΑΓΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΧΑΝΕΤΑΙ ΦΙΛΕ...
Αφιερωμένο για αυτούς που πραγματικά μας αγάπησαν και διασκέδασαν μαζί μας, και ειδικά αφιερωμένο για αυτούς που μας μίσησαν όσο τίποτα άλλο...
Riggo... (ασχέτικ βόις)

(σημείωση: η τελευταία πρόταση προοριζόταν για τον δίσκο που ετοίμαζαν οι Acetic Voice, αλλά που δυστυχώς................)

Δεν είναι μόνο ότι γουστάρω να κάνω τέτοιες κουβέντες, είναι και ότι το περιεχόμενο τέτοιων συζητήσεων με ανατριχιάζει.
Χρήστο, σε ευχαριστώ από καρδιάς.
Και να ευχηθώ κι από εδώ αυτό που σας ευχήθηκα και μέσω μέηλ, "άντε και με το καλό ένα demo"! \m/





Και ένα bonus:
(καλά, εδώ πρέπει να είχε γίνει το σώσε...)

16 σχόλια:

Panos Konstantinidis είπε...
Τους θυμάμαι, έχω και κάποια demo τους αντεγραμμένα σε κασσέτες. Τί να λέμε, πολύ Kreatorίλα μου θυμίζανε, όχι ότι είναι κακό, κάθε άλλο.Πολύ καλό thrash, αλλά όπως το είπες, βγήκανε σε μια εποχή που το thrash ήτανε ακόμα ισχυρό και θάφτηκε κάτω από περισσότερο γνωστά συγκροτήματα. Αν έβγαινε γύρω στα '83-'84 θα έσπαγε κόκαλα.
Hades είπε...
Όπως και να το κάνεις, δυστυχώς ήταν ένα ακόμη που χάθηκε με τον υπόλοιπο σωρό. Θα μου πεις βέβαια, εδώ χαθήκαν άλλοι κι άλλοι... Άστα να πάνε...
Panos Konstantinidis είπε...
Άστα να πάνε όντως... Πάντως αυτό που λες για τους "ασχέτικ βόις" το θυμάμαι κι εγώ. Τελικά ο νεοέλληνας μεταλλάς ανέκαθεν την κουβαλούσε τη μαλακία στον εγκέφαλο.
Nikos είπε...
Stin foto apo ton Ellisponto mallon me vrika! Prepei na itan apo tin sinaulia me tous Deceptor. Kai pragmatika itan ontos simantiko gegonos na paizoun 2 mpantes tis polis kai gia fantasou na einai pita o Ellispontos. Ta ellinika sximata tis epoxis an eixan tin tixi na exoun sosti proothisi kai diskografikes (kales omos) paragoges tha itan poli kalitera apo polla gnosta ksena. Kai i plaka einai oti polla ellinika sximata poy den bgikan stin diskografia itan poli kalitera apo ta liga (tixera?) pou bg
Hades είπε...
Η φωτογραφία που λες, φίλε Νίκο είναι από την συναυλία των Sacred Reich, απ'όσο μου'χει πει ο Χρήστος. Αναφορικά με το τελευταίο σχόλιο που κάνεις, ναι μεν κρύβει και μια δόση αλήθειας, όμως είναι μεγάλη κουβέντα για να ισχύει και στο 100%. Σίγουρα το ότι υπήρξαν γκρουπάρες που δεν έκαναν ποτέ συμβόλαιο ισχύει, κι αυτές που έκαναν όμως δεν μπορείς να πεις ότι δεν ήταν καλές. Πχ οι Spitfire την εποχή τους ήταν υπερόνομα. Στο στυλ τους φυσικά. Καλώς ή κακώς ήταν άλλα τα "κόλπα" τότε. Δεν υπήρχαν τόσες ανεξάρτητες εταιρίες όπως σήμερα και εκτός από την ικανότητα και το ταλέντο ήθελε και χρήμα και διασυνδέσεις και τύχη και πάει λέγοντας.
Ανώνυμος είπε...
Mε τους ACETIC VOICE ειχα ιδιαιτερη σχεση ειμαι κολλητος με τον αρχικο τους νραμμερ τον Μητσο που ειναι και ο ιδρυτης του συγκροτηματος καπου στα 1986 αν θυμαμαι καλα μαζι με τον DAI και κακως δεν αναφερεται στο line up γιατι επαιξε στα δυο πρωτα demo οπως επισης και στην συναυλια με τους FLAMES στον ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟ και τους DESTRUCTION στο ΑΡΓΩ οπως επισης και στο μεταλ φεστιβαλ στο θετρο κηπου που τους ψηφισαν δευτερους Αυτα που θυμαμαι εγω ειναι οτι τα παιδια παιζανε πολυ δυναμικο thrash και ειχανε πολυ μερακι γι'αυτο που κανανε αλλα τι τα ψαχνετε στην Ελλαδα τα πραγματα ειναι στανταρισμενα Τετοια μουσικη δεν περπατουσε και δεν θα περπατησει ποτε Η εγχωρια μουσικη βιομηχανια δεν αφηνει τιποτε να πεσει κατω και δεν επιτρεπει διαρροες Και τοτε οι συνθηκες ηταν τριτοκοσμικες στην κυριολεξια-ΝΙΚΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Hades είπε...
Φίλε Νίκο, όπως έχω πει από την αρχή επειδή για την σκηνή ιδίως στα παλιά χρόνια οι πληροφορίες είναι ελάχιστες και συγκεχυμένες, είμαι ανοικτός σε οποιαδήποτε διόρθωση όπως η δική σου, καλή ώρα. Θα το φτιάξω και αυτό συντομότατα. Ούτως ή άλλως έχω κι άλλες εκκρεμότητες.
Ευχαριστώ πολύ και να'σαι καλά.
JOENEJ είπε...
Πληροφοριακά το νέο line-up των acetic voice ειναι Flip(vocals) Riggo(guitars) Zik-Clarke(drums) και Konstantine(Bass){ex-Medieval Death,Firewind}.
Ο Μητσος (drums)με το ψευδονυμο Maniac Jim επαιξε στα demo Under Attack και Terrorrized from Fate και ηταν drummer στο live με τους Flames.
Με τους DESTRUCTION στο ΑΡΓΩ drums επαιζε ο Zik-Clarke.
Ο vocalist Flip
crustcracker είπε...
geia xara!kales epoxes! alla oi acetic voice paizoun live stis 9 ianouariou sto 8 ball!!! auta einai! epishs palia yphrxe k fan club members acetic voice,egw exw 3 demos k mia prova apo acetic voice,opoios endiaferetai mporw na ta anevasw kapou(4shared,mediafire ktl) gia download,epishs tha hthela na pw oti fovero live twn acetic voice eixe ginei se ena magai pou legotan oneiro kai egine kolash!!! hehe!
Panos Konstantinidis είπε...
@crustcracker αν μπορείς να ανεβάσεις τα demo τους κάπου θα σου ήμουνα ευγνόμων.
crustcracker είπε...
gia poio demo endiaferesai?
Panos Konstantinidis είπε...
Και για τα τρία :)
Ανώνυμος είπε...
γεια σου ρε flip! ΑΡΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ!!!
Ανώνυμος είπε...
o protos kitharistas kai idritiko melos kai sinthetis tragoudion tou protou demo "under attack" itan o tilemachos moussas. aporo pos kaneis den ton anaferei...
ΤΗΛΕΜΑΧΟς ΜΟΥΣΑΣ είπε...
Εγώ-Tηλέμαχος Μούσας (mad max) και ο FLIP, γνωριζόμασταν από το σχολείο και τον DAI τον ήξερα από τον ΗΡΑΚΛΗ(ΓΗΠΕΔΑ). Ο DAI είχε φιλο τον Δημήτρη (maniac jim).Είπαμε εν ετει 1988 να κανουμε την πρωτη μας προβα να δουμε τι θα βγει.παιζαμε δικές μου συνθεσεις και του DAI.ΕΤΣΙ ξεκίνησε το σχήμα ,καναμε προβες στο foster studio στο dore.μετα πηραμε 2ο κιθαριστα το λαμπρο απο το λιτοχωρο και επειτα τη μαριαννα με την οποια και παιξαμε και στο φεστιβαλ του δημου ,οπου εγινε κολαση!εχω φωτο απο τοτε!ειχαμε φανς του κερατα φανατισμενους.ολο το dore ηταν φαν.μετα αντικατεστησε τη μαριαννα ο γιωργος ο αθηναιος (thrasman george)πρωην μελος των wardogs.kai έτσι καναμε το πρωτο μας demo under attack με συνθεσεις δικε΄ς μου ,του γιωργου και μια του DAI και τη διασκευη του τοτε αγαπημενου μου τραγουδιου united forces των SOD.ΠΑΙΖΑΜΕ συνεχεια τ,το λαιβ στο κλαμπ ΟΝΕΙΡΟ οντωσ ηταν θεικο,και με τους flames και πολλα αλλα χαμος γινοτανε.ωραιεσ εποχες.μετα εγω και ο γιωργος ενταχθηκαμε στους medieval death.τη συνεχεια την ξερετε.να στε καλα!Τηλέμαχος Μούσας
www.myspace.com/moussas
ALEX KOMOTINI είπε...
Ημουν και γω εκει.Υπεροχη συναυλια.
Με βρηκα και στην φωτο!!!Ειμαι περιπου στο κεντρο και λιγο αριστερα
με ασπρο μπλουζακι και κοκκινο αμανικο MOTORHEAD.Τωρα ειμαι 40 με δυο παιδια...
http://hellenicmetal.blogspot.com/2009/01/acetic-voice.html

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ