ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΚ ΒΙΒΛΙΟ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΚ ΒΙΒΛΙΟ

ΑΠΟΛΛΩΝ σαν όνειρο!» Το βιβλίο του Γ. Βιβιλάκη 

vivilakis_2011.jpg
Όχι, δεν είμαι κριτικός βιβλίου, αλλά «ένας απλός τυχερός αναγνώστης» -που μΟυ δίνεται η τύχη να διαβάζω πολλά βιβλία. 
 Δεν μιλώ-φυσικά- μόνο για βιβλία ιστορικά, επιστημονικά και γνώσεων. Αλλά μιλώ και για εκείνα τα βιβλία που με ταχύτητες καρδιάς συνδιαλέγονται μαζί σου και σου φωνάζουν τα άγχη σου, τις αγωνίες σου, τις μύχιες σκέψεις σου, τον κρυφό τους έρωτα, (εδώ εννοούμε τον Απόλλωνα της Καλαμαριάς),  αλλά και τα πιο μεγάλα σου μυστικά! Και σε αυτά ανήκει και τούτο το βιβλίο.
 
 Νιώθω δυο φορές τυχερός γιατί έχω και την ιδιόχειρη αφιέρωση του συγγραφέα στο βιβλίο που μου χάρισε.Το ίδιο φαντάζομαι νοιώθει και ο Γρηγόρης.
 
Ας πάρουμε ,όμως, τα πράγματα από την αρχή....
Το δεύτερο βιβλίο του για τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, το τρίτο του συνολικά,εξέδωσε ο δημοσιογράφος και αγνός Απολλωνιστής, Γιώργος Βιβιλάκης.Φίλος καλός της ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΓΝΩΜΗΣ.

Το βιβλίο του «ΑΠΟΛΛΩΝ...σαν όνειρο! Πόντος Προσφυγιά Καλαμαριά», έρχεται να συμπληρώσει το «ΑΠΟΛΛΩΝ ομάδα καρδιάς», το πρώτο βιβλίο τού συγγραφέα για τον Απόλλωνα, που εκδόθηκε το 2006. Αυτό είναι το τρίτο βιβλίο που έχει γράψει ο Γ. Βιβιλάκης, μετά το «Φόρος Τιμής» έκδοσης το 1974. 
 
Ο Γιώργος Βιβιλάκης γράφει στον πρόλογο του βιβλίου του:

Το βιβλίο αυτό, είναι μια μικρή προσπάθεια καταγραφής γεγονότων, καταστάσεων και προσώπων, που πρωταγωνίστησαν στο ονειρικό ταξίδι του Απόλλωνα και της Καλαμαριάς, στα αθλητικοκοινωνικά δρώμενα της χώρας.

Σε ώρες φοβερής δυσκολίας, τότε που ο κόσμος ήταν φτωχός αλλά αγαπημένος, τότε που οι αυλές ήταν μια παρέα για όλους. Μια ανοιχτή αγκαλιά, στο γείτονα και τον περαστικό. Με γέλιο στο πρόσωπο και λουλούδια στην καρδιά.

Οι πρόσφυγες του Πόντου και της Μικράς Ασίας, «ξαναέχτισαν» με τον πρέποντα σεβασμό και λατρεία, την «εκκλησία» του Απόλλωνα, διατηρώντας τις ίδιες αξίες που κληρονόμησαν απ' τους περήφανους προγόνους τους, ιδιαίτερα αυτούς του Εύξεινου Πόντου.

Το βιβλίο αφιερώνεται σ' όσους έκλαψαν, γέλασαν, πανηγύρισαν ή βούρκωσαν από μία επιτυχία ή μία αποτυχία του Απόλλωνα, στον ένα και κάτι, αιώνα ιστορίας του. Γιατί όλοι αυτοί (ως σήμερα), μπορούν να πουν με το χέρι στην καρδιά:
Το βιογραφικό του συγγραφέα:

2011_Vivilakis.jpgΟ Γιώργος Βιβιλάκης, γεννήθηκε στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Μόλις έξι χρονών, «ρίζωσε» στην Καλαμαριά (που θεωρεί συναισθηματική πατρίδα του) και το «κολλέγιο» (ορφανοτροφείο του «Αριστοτέλη»).

Εργάστηκε στις αθλητικές εφημερίδες «Αθλητικά Νέα», «Μακεδονικό Σουτ» και «Σπορ». Το 1961, προσχώρησε επαγγελματικά στη δημοσιογραφία, με απασχόληση στις πολιτικές εφημερίδες «Δράση», «Ελεύθερος Λαός», «Ελληνικός Βορράς» και το ραδιόφωνο.

Υπήρξε ανταποκριτής του BBC, ενώ διετέλεσε Τομεάρχης Ενημέρωσης και Διευθυντής Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ-3. Έγραψε τρία βιβλία: «Φόρος Τιμής» (1974), αφιερωμένο σε εξέχουσες προσωπικότητες της ελληνικής δημοσιογραφίας, «Πόντος - Προσφυγιά - Καλαμαριά ΑΠΟΛΛΩΝ Ομάδα Καρδιάς» (2006) και το παρόν «ΑΠΟΛΛΩΝ...σαν όνειρο!»

Ο συγγραφέας, εμποτίστηκε με το DNA του Απολλωνιστή και μετέχει στο ταξίδι του ονείρου για τα «τσαμούρια» της κοινωνικοαθλητικής υπέρβασης.

Η παρούσα παρέμβασή του, ουσιαστικά είναι μια αχνή «ηθογραφία» ηρώων (μικρών και μεγάλων), που σφράγισαν την ιστορική διαδρομή Απόλλωνα και Καλαμαριάς, με καταγραφή παράλληλα γεγονότων ΚΑΡΔΙΑΣ, για το μαγικό παραμύθι στο οποίο κατέθεσαν ψυχή και ανιδιοτελή προσφορά. 


Να είσαι πάντα καλά δάσκαλε Γιώργο που με τη σεμνότητά σου σκιαγραφείς τον ΑΠΟΛΛΩΝ της καρδιάς σου! 
,,,,,,,,

ΧΑΡΗΣ ΓΚ

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ