ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΙΣ «ΕΑΡΙΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ» - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΙΣ «ΕΑΡΙΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΙΣ «ΕΑΡΙΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ»


22, 23 και 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012-03-19

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, για μικρούς και μεγάλους, συνεχίζονται οι «Εαρινές Ημέρες Βιβλιοθηκών» που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, από τις 21 Μαρτίου έως και τις 6 Απριλίου του 2012.

Το πρόγραμμα για την Πέμπτη 22, την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Μαρτίου, διαμορφώνεται ως εξής:


ΠΕΜΠΤΗ 22/3/2012

10:00 π.μ. Παιδική Βιβλιοθήκη Άνω Πόλης (Κρίσπου 7, τηλ. 2310 219329)

 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ: «Οι σταγόνες ταξιδεύουν»
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα νερού, τα παιδιά συμπρωταγωνιστούν μαζί με έξι μικρές χαριτωμένες σταγόνες νερού, στο ομότιτλο παραμύθι της Τριανταφυλλιάς Μακούλη. Με οδηγό την συγγραφέα, συμμετέχουν σε ένα περιπετειώδες ταξίδι γνώσης για τον κύκλο του νερού, το οικοσύστημα και τον πολύτιμο ρόλο του υδροφόρου ορίζοντα στη φύση.

19:30 Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Άνω Πόλης (Κρίσπου 7, τηλ. 2310 219329)

ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ (για ενήλικες): Προβολή ταινίας και συζήτηση.
Προβολή της ταινίας «Το κύμα», βασισμένης στο ομότιτλο βιβλίο του Martin Rhue (λογοτεχνικό ψευδώνυμο του Todd Strasser). Το βιβλίο που είναι εμπνευσμένο από πραγματική ιστορία, αποτελεί υποχρεωτικό ανάγνωσμα σε πολλά σχολεία της Γερμανίας. Μετά το τέλος της προβολής, θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σινεκριτικό Γιάννη Γκροσδάνη.

19:30 Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη (Εθνικής Αμύνης 27, τηλ. 2310 374800)

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΑ (για ενήλικες): «Όχι στην βία και στον σχολικό εκβιασμό μεταξύ των μαθητών»
Με αφορμή την προβολή της μικρού μήκους ταινίας «Τα Μπλε Γυαλιά» του Γ. Κουφονίκου, η εκπαιδευτικός Πάττυ Παπαδήμου μιλά για την ταινία, αλλά και για το αρνητικό φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας. Τι πρέπει να γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές και ποια είναι τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου.

19:00 Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Άνω Τούμπας  (Γρ. Λαμπράκη 187, τηλ. 2310 950370)

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: «Διακοσμώ τη βιβλιοθήκη μου με ανακυκλώσιμα υλικά»
Η ομάδα νέων καλλιτεχνών «Scoopa» διοργανώνει ένα ανοιχτό σε όλες τις ηλικίες εργαστήριο, όπου όλοι μαζί χρησιμοποιώντας τενεκεδάκια αλουμινίου, θα κατασκευάσουν διακοσμητικά αντικείμενα για να ομορφύνουν τον υπαίθριο χώρο της βιβλιοθήκης.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/3/2012

18:00 Παιδική Βιβλιοθήκη Δελφών  (Δελφών 208 και Ορεστιάδος 3, τηλ. 2310 324090)

ΑΦΙΕΡΩΜΑ στους αδερφούς ΓκριμΚουκλοθέατρο (για παιδιά):
«Ο Πρίγκιπας Βάτραχος»
Μία παράσταση κουκλοθέατρου από τις σπουδάστριες του ΙΕΚ «ΑΚΜΗ», στα πλαίσια του αφιερώματος των «Εαρινών Ημερών Βιβλιοθηκών» στους αδερφούς Γκριμ.

17:00-19:00  Περιφερειακή Βιβλιοθήκη 40 Εκκλησιών (Γ. Βιζυηνού 57, τηλ. 2310 203443)

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ (για ενήλικες): «Κηπουρός στην πόλη»
Σεμινάριο κηπουρικής από την δασολόγο και garden blogger Αιμιλία Ροδοπούλου, με χρήσιμες πληροφορίες γύρω από τα κατάλληλα φυτά για μικρά ή μεγάλα μπαλκόνια. Στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί έκθεση βιβλίων κηπουρικής. Απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής, με ένα τηλεφώνημα στην συγκεκριμένη  βιβλιοθήκη. Μπορούν να λάβουν μέρος έως και 20 άτομα.

18:00 Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Κωνσταντινουπόλεως ωνσταντινουπόλεως 45, τηλ. 2310 315100)
ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ (για παιδιά): Προβολή ταινίας
Προβολή της παιδικής ταινίας «Το ασχημόπαπο κι εγώ», βασισμένης στο ομώνυμο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, με διαχρονικά μηνύματα που συγκινούν και εκπαιδεύουν.

ΣΑΒΒΑΤΟ 24/3/2012

11:30 π.μ. Παιδική Βιβλιοθήκη Ορέστου (Χαλκιδικής και Ορέστου 33, τηλ. 2310 852384)

ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ (για παιδιά): «Η μάγισσα η Μουρτζούφλω την άνοιξη».
Μια διαδραστική παράσταση, με την ηθοποιό Μάρα Τσικάρα και το μουσικό Θεόφιλο Ματθαίου που ενεργοποιεί τα εκφραστικά μέσα και τη δημιουργικότητα των παιδιών. Απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής, με ένα τηλεφώνημα στην συγκεκριμένη  βιβλιοθήκη. Μπορούν να λάβουν μέρος έως και 60 άτομα.

Σας υπενθυμίζουμε ότι αύριο, Τετάρτη 21 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης και Εαρινή Ισημερία, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια των «Εαρινών Ημερών Βιβλιοθηκών», στις 20:30, στο Γενί Τζαμί (Αρχαιολογικού Μουσείου 30), με μία πρωτότυπη εκδήλωση, σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο και τις εκδόσεις «Σαιξπηρικόν». Γνωστοί ποιητές και θεατράνθρωποι της Θεσσαλονίκης, θα παίξουν με τους παρευρισκόμενους το «Παιχνίδι των Λέξεων», με στόχο την δημιουργία ενός Παγκόσμιου Ποιήματος, μέσα από μία ζωντανή εγκατάσταση, όπου οι άνθρωποι θα παίζουν τους ρόλους των λέξεων και των γραμμάτων. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από συναυλία σε ρυθμούς Τζαζ και Σουίνγκ, προβολή βίντεο και ποτό. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Η ενημέρωση για όλες τις εκδηλώσεις της διοργάνωσης θα είναι συνεχής.

Link για πληροφόρηση μέσω facebook:  https://www.facebook.com/Hmeres.Vivliothikwn





                                            

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ