θεατρο - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

θεατρο

Καιρός που θρηνεί κανείς και καιρός που χορεύει  
Διάρκεια παραστάσεων:από 11-05-2012  έως και  13-05-2012
Χώρος: Θέατρο Τέχνης ΑΚΤΙΣ ΑΕΛΙΟΥ

Καιρός που θρηνεί κανείς και καιρός που χορεύει
γυναικείο φωνητικό σύνολο «Πλειάδες»

Το γυναικείο φωνητικό σύνολο Πλειάδες παρουσιάζει την παράσταση
 --------------------------------------------------.
Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Η παράσταση «Καιρός που θρηνεί κανείς και καιρός που χορεύει» βασίζεται στη μορφή των χορικών του αρχαίου δράματος και ειδικότερα στη σχέση κορυφαίου-χορού. Στην προκειμένη περίπτωση η κορυφαία κάθε φορά εναλλάσσεται, ώστε όλα τα μέλη της ομάδας να περνούν από τη θέση της και να ενσωματώνονται πάλι στον χορό. Η κορυφαία είναι ο Πάρτης, δηλαδή εκείνη που παίρνει τη μελωδία, ενώ τα υπόλοιπα μέλη του χορού αναλαμβάνουν τους ρόλους του Γυριστή, του Ισοκράτη και ενίοτε του Ρίχτη.
Η αναζήτηση εστιάζεται στη σχέση μέλους (πολυφωνικά τραγούδια της τάβλας) και χορογραφίας (φορές, δείξεις, σχήματα), με στόχο να αναδειχθεί η συνέχεια της παραστατικής τέχνης, με τη μορφή του δρώμενου, που γεννήθηκε στον τόπο μας (ως αναψυχή κι όχι μόνο ως θέαμα).
ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ «ΠΛΕΙΑΔΕΣ»
Το γυναικείο φωνητικό σύνολο «Πλειάδες» δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2006 στη Θεσσαλονίκη, με στόχο την προβολή της ελληνόφωνης πολυφωνίας της Ηπείρου.
Οι «Πλειάδες» πειραματίζονται και συνεργάζονται με σύγχρονους καλλιτέχνες (Νίκος Κυπουργός, Κώστας Βόμβολος, Rotting Christ, Θέατρο Τέχνης Ακτίς Αελίου, Δημήτρης Σωτηρίου, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και Κώστας Χανής κ.ά.), διερευνώντας τη δημιουργική σύζευξη της προφορικής πολυφωνικής φωνητικής παράδοσης με νεωτερικούς τρόπους μουσικής έκφρασης.
Έχουν πραγματοποιήσει  εμφανίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επελέγησαν κι εκπροσώπησαν την Ελλάδα στην 14η Μπιενάλε Νέων Καλλιτεχνών της Ευρώπης και της Μεσογείου με την παράσταση «Το πέρασμα».
Το πρόγραμμά τους έχει παρουσιαστεί στην ΕΡΤ-3.
«Πλειάδες» είναι οι:
Αθηνά Γκούμα, Στέλλα Γκρήγκοβιτς, Ευτυχία Καβαλίκα, Δέσποινα Καλπενίδου, Ιουλία Ρούτζιου, Γεωργία Τέντα (υπεύθυνη διδασκαλίας), Ρούλα Τσέρνου.
Επικοινωνία:
www.myspace.com/pleiadesthes
www.facebook.com/pleiades.vocalgroup
info@pleiades.org.gr
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθετική επιμέλεια: Δημήτρης Σωτηρίου
Ενδυματολογική επιμέλεια: Ιωάννα Μανωλεδάκη

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ