ΙΤΑΛΙΑ – ΙΡΛΑΝΔΙΑ 2-0, ΤΩΡΑ ΠΙΑΣΤΕ ΜΑΣ! - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

ΙΤΑΛΙΑ – ΙΡΛΑΝΔΙΑ 2-0, ΤΩΡΑ ΠΙΑΣΤΕ ΜΑΣ!

Περάσαμε!

Το «πάθημα» του 2004 δεν επαναλήφθηκε (μπράβο στην Ισπανία που δεν έστησε το παιχνίδι με τους Κροάτες) και η Squadra Azzurra, με τη νίκη με 2-0 επί των Ιρλανδών, είναι στην προημιτελική φάση του EURO 2012.

Πριν τον αγώνα ξέραμε ότι έπρεπε να κερδίσουμε οπωσδήποτε και – ει δυνατόν – με 3 γκολ διαφορά και πάνω. Στο πίσω μέρος του μυαλού μας όμως υπήρχε ο φόβος ότι οι δύο αντίπαλοι του άλλου ματς του Γ’ ομίλου μπορούσαν να στήσουν ένα – καταστροφικό για μας – 2-2 και να αποκλειστούμε.

Ο Prandelli παρέταξε την ομάδα με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή της – με πιο κραυγαλέα την είσοδο του Di Natale στην κορυφή της επίθεσης, σε δίδυμο με τον Cassano, κρατώντας τον Balotelli στον πάγκο. Στο τέρμα παρέμειν σταθερός ο αρχηγός Gianluigi Buffon. Στην άμυνα τρία νέα πρόσωπα έκαναν την εμφάνισή τους: οι Abate, Barzagli, και Balzaretti, μαζί με τον – κλασικό πλέον – Chiellini, απάρτιζαν την αμυντική τετράδα. Στα χαφ πέρασε ο De Rossi (σε πιο γνώριμη γι’ αυτόν θέση) που μαζί με τους Marchisio, Pirlo και Thiago Motta κάλυπταν τους χώρους του κέντρου.

Η ομάδα μπήκε στο γήπεδο με αυτοπεποίθηση, απέναντι σε έναν αντίπαλο που το μόνο που είχε να παρατάξει ήταν η δύναμη. Η κατοχή της μπάλας άρχισε να γίνεται συντριπτική υπέρ της «Γαλάζιας Ομάδας», οι διεμβολισμοί της Ιρλανδέζικης άμυνας ήταν συνεχείς, οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη, ήταν με λίγα λόγια ένα ματς «πολλά με λίγα».

Το πολυπόθητο γκολ που έσπασε την λευκή ισοπαλία ήρθε στο 35’, όταν μετά από κόρνερ (ποιού άλλου?) του Andrea Pirlo, ο «Fantantonio» (Antonio Cassano) με γυριστή κεφαλιά πέρασε την μπάλα ανάμεσα από τα χέρια του Given και την έστειλε να σκάσει μισό μέτρο μέσα από τη γραμμή του τέρματος. Ηταν ένα – δικαιότατο – προβάδισμα.

Το ματς συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο, με την ομάδα μας να έχει την κατοχή και την απόλυτη υπεροχή, τόσο στο υπόλοιπο διάστημα του ημιχρόνου, όσο και στα πρώτα είκοσι λεπτά του 2ου ημιχρόνου. Κάπου εκεί γύρω στο 65’ με 70’ η – αναμενόμενη – κούραση ανάγκασε τον Prandelli να «τραβήξει» την ομάδα πίσω, να γυρίσει σε πιο αμυντική διάταξη και – αναπόφευκτα – οι Ιρλανδοί φάνηκε ότι άρχισαν να ανεβαίνουν. Χωρίς όμως να δημιουργήσουν φάση ή ευκαιρία.

Το μυαλό όλων ήταν στο άλλο ματς του ομίλου, όπου με το διατηρούμενο 0-0 περνούσαμε ως 1οι στα προημιτελικά. Στο 88’ αποβλήθηκε ο Andrews της Ιρλανδίας (δίκαια) και στο 90’ ο Mario Balotelli (που εν τω μεταξύ είχε περάσει ως αλλαγή) έδειξε ψήγμα της ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ κλάσης του με ένα απίθανο γυριστό «τσίμπημα» της μπάλας, από κόρνερ του  Pirlo, από το σημείο του πέναλτυ, σημείωσε το 2-0 και ο αγώνας τελείωσε… Σημειώνουμε ότι σε όλη τη διάρκεια της φάσης ο αμυντικός της Ιρλανδίας τραβάει την φανέλα του Balotelli, ακόμα και ενώ ο σκόρερ μας έχει πέσει στο έδαφος μετά το σουτ, αλλά παρ’ όλα αυτά ο φανταστικός Mario δεν πτοήθηκε!

Ολοι ξέσπασαν σε ξέφρενους πανηγυρισμούς, δύο λεπτά μετά τη λήξη, όταν έληξε και ο άλλος αγώνας που βρήκε τελικά νικητές τους Ισπανούς και την Squadra Azzurra στους 8 ως 2η του Γ’ ομίλου.

Τώρα, ποιος μπορεί να μας σταματήσει?

ΕΡΧΟΜΑΣΤΕΕΕΕΕΕ!


ITALIA (4-3-1-2): Buffon - Abate, Barzagli, Chiellini (57’ Bonucci), Balzaretti - Marchisio, Pirlo, De Rossi; Thiago Motta - Di Natale (74’ Balotelli), Cassano (62’ Diamanti). 

 http://azzurrifans.blogspot.gr/2012/06/2-0.html

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ