Όχι μόνο λόγια - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Όχι μόνο λόγια

του ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗ*
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ

Για ακόμα μια χρονιά ζούμε το θέατρο του παραλόγου στο ελληνικό ποδόσφαιρο με αποφάσεις οι οποίες εφαρμόζονται για τους λίγους. Τελικά τι ποδόσφαιρο θέλουμε, θα μας πει κανείς; Μάλλον ξέρουμε; Ή μήπως όχι;
  Πολλές ομάδες εισέπραξαν το όχι για το θέμα των φακέλων αδειοδότησης στο νέο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής .και τι έγινε; Ποιος θα ήθελε τον κόσμο της ΑΕΚ του ΠΑΟΚ του Άρη στο δρόμο και μάλιστα προεκλογική περίοδο να διαδηλώνουν για την κάθοδο της ομάδας τους σε κατώτερη κατηγορία; Σίγουρα κανείς.  Όπως είπε και ο διευθυντής αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ Γιώργος Δημητρίου: "Κοιτάξτε, εμείς και φέτος ζητήσαμε να αλλάξουν οι ποινές ".   Άρα ήξεραν τι θα επακολουθήσει.
  Οι αλλαγές των νόμων περί αδειοδοτήσεων λοιπόν ήταν αναγκαία σύμφωνα με παράγοντες των ομάδων που αγωνίζονται στην Σούπερλιγκα και όχι μόνο. Ο κ. Πιλάβιος από την άλλη δείχνει να έχει χάσει τον δρόμο για κάθαρση και εφαρμογή νόμων για αδειοδοτήσεις και για πολλά ακόμα.
  Ο Πρόεδρος της ΕΠΟ λοιπόν στην πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε σε τηλεοπτικό κανάλι ομολόγησε ότι έκανε παρατυπία στο θέμα του ΟΦΗ. Όταν όμως συνάδερφοι τον ωθούσαν να απαντήσει για το θέμα του Ηρακλή, ο κ. Πιλάβιος έμμενε στο θέμα της πλαστογραφίας. Το ακόμα μεγαλύτερο σφάλμα του κ. Πιλάβιου είναι η φράση  "Δεν ξέρω δεν απαντώ ", όταν ερωτάτε ο Πρόεδρος της ΕΠΟ για τα θεσμικά του όργανα όπως (Διαιτητικό δικαστήριο κλπ). Αν δεν ξέρει ο ίδιος που είναι Πρόεδρος της ΕΠΟ τότε ποιος ξέρει; Όσο για τον νόμο περί πλαστογραφίας, ο κ. Πιλάβιος τον παραθέτουμε να διαβάσει τι τιμωρία επιβάλλεται για την πλαστογραφία.
  Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα έχει δημιουργήσει αρκετά χρέη σε πολλές ομάδες αλλά τι κάνει η πολιτεία για αυτό; Μάλλον τι κάνει και ο φίλαθλος γι αυτό; Μήπως πρέπει σιγά- σιγά να εμφανίζεται η Uefa κατά εδώ να κάνει κάθε χρόνο έλεγχο στα οικονομικά των ομάδων; Καμία ομάδα δεν το θέλει αυτό καθώς μετά η Ευρώπη για τον έλληνα φίλαθλο θα είναι η τηλεόραση και τα παλιά dvd των ομάδων. Όπως λέει και ο σοφός μας λαός  "Μακριά από το σπίτι μας και ας πάει όπου να ναι ". Αν συνεχίσουν έτσι τα θέματα στο ελληνικό μας ποδόσφαιρο τότε θα έχουμε παρεμβάσεις τρίτων και αυτό θα είναι ένα ισχυρό χαστούκι όχι μόνο για τις ελληνικές ομάδες αλλά και για το εθνικό μας αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.  Τόσα χρόνια όμως αυτά συζητάμε και θέλουμε αλλά στο τέλος η ατιμωρησία θεωρείται στην Ελλάδα μαγκιά! Αν την θεωρούμε λοιπόν μαγιά τότε ας τα  "χαιρόμαστε " .
  Όσον αφορά το θέμα του Ηρακλή σίγουρα μετά τα τελευταία γεγονότα σε ΕΠΟ-Σούπερλιγκα σίγουρα ο κόσμος του Ηρακλή αισθάνεται απαυδημένος και οργισμένος καθώς βλέπει φέτος τις ποινές χάδια αλλά και παράγοντες τους να νιώθουν αδικημένοι γιατί δεν πήραν αδειοδότηση. Η αποκατάσταση των κυανόλευκων πρέπει να γίνει αλλά πώς; Με λόγια πολιτικών; Με υποσχέσεις; Με προεκλογικά τερτίπια; Αν θέλετε πραγματικά να αποκαταστήσετε την αδικία είναι στο χέρι σας κύριοι της πολιτικής ηγεσίας, όχι μόνο υποσχέσεις και προεκλογικά τεχνάσματα!
 --------------------------------------------------
*Ο Γρηγόρης Παπαγιαννάκης, συνεργάτης της ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΓΝΩΜΗΣ, είναι από τη νέα γενιά δημοσιογραφων που σε από την πρώτη του στιγμή στο χώρο έδωσε το κυανόλευκο στίγμα του.Στα .άρθρα του εντοπίζεται περιεκτικά ο παλμός της κυανόλευκης οικογένειας.Η αναγνωσιμότητα των άρθρων του εδώ στην ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ είναι τεράστια και δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε ότι η αναγνωσιμότητά τους είναι υπερπολλαπλάσια αρκετών αθλητικών εφημερίδων.


 

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ