ζητω ο Σοφοκλης! - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ζητω ο Σοφοκλης!


Ζήτω ο Σοφοκλής


του ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗ
Δημοσιογράφου

Ακόμα μία ευρεσιτεχνία  στον περιβόητο κόσμο της ΕΠΟ καθώς  καμία ομάδα δεν αδειοδοτήθηκε αλλά παίρνει μέρος κανονικά στο επόμενο πρωτάθλημα. Εκτός ότι οι ομάδες θα παίρνουν κανονικά μέρος στο πρωτάθλημα χωρίς άδεια θα κάνουν μεταγραφές χωρίς κανένα κώλυμα. Για άλλη μια φόρα  σε αυτή τη  χώρα η παρανομία και η επικρότηση της ( ! ) καλά κρατεί.
  Σήμερα αρκετές ομάδες ένιωσαν να πούνε μπράβο στον Πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο γιατί  αυτές θα γευτούν όπως και οι φίλαθλοι τους την χαρά να συμμετάσχουν στην Σούπερλιγκα χωρίς κανένα εμπόδιο. Όχι μόνο θα πούνε μπράβο στον κ. Πιλάβιο, αλλά το χειροκρότημα της επικρότησης θα είναι τέτοιο που θα ακουστεί σε κάθε γωνιά της χώρας. Και ποιος νοιάζεται για το finacial fair play που λέει, ότι οι ομάδες με πολλά χρέη θα είναι υπό την εποπτεία της Uefa; Με τον νέο νόμο της ΕΠΟ πολλές ομάδες της Σούπερλιγκα θα αυξήσουν τα χρέη τους παρά θα τα μειώσουν. Άρα δεν αποκλείεται η καμπάνα από την Uefa του χρόνου να γίνει πραγματικότητα για τις ελληνικές ομάδες.
  Οι συναντήσεις που έγιναν σήμερα στην Αθήνα από την διοίκηση του Ηρακλή, ήταν για να ξεκαθαριστεί επιτέλους το θέμα της αδικίας που έγινε εις βάρος της ομάδας του Ημίθεου. Η πρώτη συνάντηση με τον νέο Υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Ιωαννίδη έγινε μέσα σε άριστο κλίμα και ο ίδιος ο Υφυπουργός μιλώντας σε ραδιόφωνο της πόλης μας ήταν άκρως αισιόδοξος, καθώς πιστεύει ότι κάτι καλό θα γίνει στο τέλος. Η δεύτερη συνάντηση και πιο σπουδαιότερη ήταν ανάμεσα στο Προεδρείο της ΕΠΟ και τον Ηρακλή, η πλευρά των κυανόλευκων παρουσίασε τα αιτήματα της αλλά πάνω  απ όλα εξέφρασε και την δυσαρέσκεια της προς τους νέους νόμους της ΕΠΟ αλλά και την περσινή κάθοδο του Ηρακλή.
  Το συμπέρασμα που βγήκε και από τις δυο συναντήσεις σύμφωνα πάντα με δήλωση του νομικού εκπροσώπου του Ηρακλή Σάκη Ελευθεριάδη ήταν: Πολύ αισιόδοξα. Αλλά πόσο αισιόδοξα να είναι όταν έχεις μπροστά σου μία ΕΠΟ που πέρσι ήταν η αιτία να γνωρίσει ο Ηρακλής άγνωστα λημέρια παρακάτω κατηγοριών.
  Πέρα από τα αισιόδοξα συμπεράσματα της διοίκησης δεν πρέπει να υπάρξουν αυταπάτες ανεξαρτήτως του πολύ καλού κλίματος που έγιναν οι συζητήσεις. Τα προεκλογικά λόγια πρέπει να γίνουν πράξεις και τα αισιόδοξα μηνύματα από ΕΠΟ να γίνουν απτή πραγματικότητα. Δεν χρειάζονται μεγαλοστομίες από ανθρώπους του Ηρακλή καθώς πρέπει να αναμένουνε τις καταλήξεις, ώστε να μην ξεσηκώνεται και ο κόσμος τσάμπα.

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ