O ΠΑΟΚ στηρίζει την Alzheimer GR - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

O ΠΑΟΚ στηρίζει την Alzheimer GR

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στα πλαίσια του προγράμματος κοινωνικής δράσης της ομάδας, στηρίζει την προσπάθεια της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών (Alzheimer Ελλάς)
...για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, σχετικά με τα άτομα που πάσχουν από τη Νόσο Alzheimer ή κάποια άλλη μορφή άνοιας.

Δυστυχώς η οικονομική κρίση αποτελεί ένα μεγάλο εμπόδιο για την Alzheimer Ελλάς, καθιστώντας ακόμη πιο δύσκολη την αντιμετώπιση του προβλήματος τόσο για τους ίδιους τους ασθενείς όσο και για τους συγγενείς τους, καθώς οι ελάχιστες μονάδες που λειτουργούν υποχρηματοδοτούνται από το κράτος και το μέλλον τους κρίνεται αβέβαιο.

Καλώντας από σταθερό τηλέφωνο στον αριθμό 901 11 162 162 (ΟΤΕ € 3,68/κλήση συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), μπορείτε και εσείς να συμβάλετε στην ενίσχυση της Alzheimer Ελλάς

Σχετικά με τη νόσο

Η άνοια αποτελεί μια αργή εξασθένηση της μνήμης αρχικά, και της σκέψης και των υπόλοιπων νοητικών λειτουργιών στην πορεία. Η πιο κοινή μορφή άνοιας είναι αυτή του τύπου Alzheimer, μια εκφυλιστική διαταραχή, η οποία καταστρέφει εγκεφαλικά κύτταρα και προσβάλει την μνήμη και άλλες νοητικές λειτουργίες (π.χ. σκέψη, ομιλία κλπ.).

Η Παγκόσμια εταιρεία Νόσου Alzheimer (2010) υπολόγισε ότι 35,6 εκατ. άνθρωποι ζουν με την Ν. Αlzheimer σε όλο τον κόσμο. Ο αριθμός αυτός αυξάνεται δραματικά μέρα με τη μέρα και υπολογίζεται ότι το 2050 θα ξεπεράσει τον τρομακτικό αριθμό των 100 εκ. ανθρώπων.

Προφίλ της Alzheimer Ελλάς

Η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών (Alzheimer Ελλάς) συστήθηκε στις 29/10/1995 ως Ν.Π.Ι.Δ. μη-κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Σκοποί της είναι η δημιουργία δομών, υπηρεσιών και συνθηκών που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής των ασθενών με άνοια, αλλά και των περιθαλπόντων τους, η υποστήριξη της έρευνας, η προώθηση μέτρων πρόληψης και η βελτίωση της διάγνωσης της ασθένειας. Στόχος της εταιρείας είναι να οδηγήσει στην όσο το δυνατόν μικρότερη περιθωριοποίηση και στην έγκαιρη αναζήτηση βοήθειας.

Από την έναρξη λειτουργίας της εταιρείας έως και σήμερα, είναι μέλος της Παγκόσμιας αλλά και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Alzheimer. Ως ενεργό μέλος των φορέων αυτών, συμμετέχει στα ετήσια Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά συνέδρια, αντίστοιχα, με παρουσιάσεις εργασιών και ερευνών πάνω στο θέμα της άνοιας και κάθε 2 χρόνια διοργανώνει το Πανελλήνιο Συνέδριο της Άνοιας.

Επιπλέον λειτουργούν ακόμα δύο παρόμοιες Μονάδες Νόσου Alzheimer, εκ των οποίων η πρώτη στεγάζεται στο Κ.Η.Φ.Η (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) στην Πυλαία σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, και η δεύτερη στο Χαρίσειο Γηροκομείο Θεσσαλονίκης στην Άνω Τούμπα σε συνεργασία με την Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Υπηρεσίες

Οι Μονάδες Αντιμετώπισης Προβλημάτων Νόσου Alzheimer της Alzheimer Ελλάς απευθύνονται σε άτομα που πάσχουν από τη Νόσο Alzheimer ή κάποια άλλη μορφή άνοιας καθώς και στις οικογένειές τους. Σκοπός των μονάδων είναι η έγκαιρη διάγνωση, η θεραπεία, η υποστήριξη της έρευνας, η ταχεία εισαγωγή στη χώρα μας νέων θεραπευτικών μεθόδων (φαρμακευτικών και μη φαρμακευτικών), η στήριξη της οικογένειας και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και των περιθαλπόντων τους. Σημειώνεται πως όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν.

Στην εταιρεία υπάρχει επίσης ομάδα κατ΄οίκον, η οποία αποτελείται από γιατρό, ψυχολόγο, κοινωνική λειτουργό και οδοντίατρο, η οποία επισκέπτεται ασθενείς που αδυνατούν να μετακινηθούν η βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της νόσου.

Λειτουργεί επίσης 24ωρη γραμμή βοήθειας, στον τηλεφωνικό αριθμό 2310-909000 όπου μπορεί το κοινό να απευθύνεται για να πάρει αξιόπιστες απαντήσεις σε θέματα άνοιας.

Παράλληλα, στα πλαίσια της έγκαιρης διάγνωσης και πληροφόρησης του κοινού, η Alzheimer Ελλάς διοργανώνει, σε τακτά χρονικά διαστήματα, σεμινάρια εκπαίδευσης επαγγελματιών υγείας, ενημερωτικές ομιλίες, ημερίδες και συνέδρια σε όλη την Ελλάδα, σε στενή συνεργασία με ΚΑΠΗ, Δήμους, Μητροπόλεις, Πανεπιστήμια, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

Επικοινωνία

Μονάδα Αντιμετώπισης Προβλημάτων Νόσου Alzheimer «Άγια Ελένη»

Πέτρου Συνδίκα 13, Τ.Κ. 546 43, Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 810411, Fax: 2310 925802

Μονάδα Αντιμετώπισης Προβλημάτων Νόσου Alzheimer «Άγιος Ιωάννης»

Κων/νου Καραμανλή 164, Τ.Κ. 542 48, Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 351453-5, Fax: 2310 351 456

www.alzheimer-hellas.gr

info@alzheimer-hellas.gr

Γραμμή βοήθειας : 2310 - 909000

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ