. Αντίο Ευρώπη! - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

. Αντίο Ευρώπη!

Πίνοντας ....πικρό καφέ Βιεννουά, αναλύουμε το Rapid – ΠΑΟΚ: 3-0 χτες 30/08/2012, για τα play off του Europa League 2012-2013.
Τραγική εμφάνιση πραγματοποίησε χτες ο ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα να υποστεί βαριά ήττα με 3-0 και να αποκλειστεί από τους ομίλους του φετινού Europa League μετά από δύο επιτυχημένες παρουσίες! Θυμίζω ότι την τελευταία φορά που δεν μπήκε στους ομίλους, ήταν μετά τον αποκλεισμό από την ομάδα με τις καρδούλες της Χέρενφεεν το 2009.

Ξεκινώντας το σχολιασμό μου θεωρώ ότι το βασικό πρόβλημα του ΠΑΟΚ χτες δεν ήταν οι απουσίες των Λαζάρ-Σαλπιγγίδη, αλλά τα τραγικά κενά στην άμυνα (και πάλι). Το πρώτο γκολ ο ΠΑΟΚ το δέχεται μετά από ελεύθερο βολέ του αντίπαλου τερματοφύλακα, όταν υποτίθεται ότι η άμυνα είναι στημένη.

Το 1-0 ήρθε στο μισάωρο σε μια στιγμή που ο ΠΑΟΚ είχε ισορροπήσει κάπως μετά το κακό ξεκίνημα κάνοντας μάλιστα και 2 ευκαιρίες (Ρομπέρ, Κλάους). Μετά το 1-0 ο ΠΑΟΚ αποσυντονίστηκε και για το υπόλοιπο του α ημιχρόνου. Η Ραπίντ μάλιστα έφτασε κοντά στο 2-0 λίγο πριν το ημίχρονο σε μια φάση που η άμυνα πάλι «κοιμόταν».

Το 2-0 ήρθε αμέσως μετά την έναρξη του 2ου ημιχρόνου, από στημένη μπάλα. Ο Βίβιαν δεν ακολούθησε τον παίκτη του, ο οποίος με κεφαλιά έκανε το γκολ με χαρακτηριστική άνεση. Από εκεί και μετά η Ραπίντ κλείστηκε και ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να ηρεμήσει και να πιέσει ορθόδοξα. Υπήρξαν πάντως οι ευκαιρίες για το γκολ (Αθανασιάδης πρώτα, Βίβιαν μετά), αλλά δεν τις αξιοποίησε. Από κάποιο σημείο και μετά η ομάδα κατέρρευσε κι ήρθε και σαν κερασάκι και το 3-0 στις καθυστερήσεις όταν ο Γλύκος είχε κατέβει στην αντίπαλη περιοχή.

Οι περισσότεροι θα πουν για τις επιλογές του Δώνη. Πραγματικά κάποιοι θα αναρωτιούνται τί όνειρο είδε και έβαλε τον Βίβιαν βασικό σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι; Έναν παίκτη που άργησε να ενσωματωθεί στον ΠΑΟΚ και δεν είχε ούτε λεπτό συμμετοχής μέχρι χτες. Δεν κρίνω την αξία του παίκτη, αυτή θα την δούμε στο μέλλον. Δείχνει πάντως λανθασμένη επιλογή του προπονητή.
Λανθασμένη επίσης ήταν κι η διαχείριση του Γκαρσία. είπε ότι ο Γκαρσία μπορεί να βγάλει 60 λεπτά. Κι αντί να τον κάνει αλλαγή, τον κράτησε μέσα στο παιχνίδι σε μια φάση του αγώνα που ο ΠΑΟΚ κυνηγούσε να σκοράρει και να κάνει το 2-1! Και ...έβγαλε τον Κάτσε...το τρεχαντήρι.

Ο Δώνης πήγε να βγάλει λαγούς από το καπέλο...αλλά μάλλον έβγαλε τα πετραχήλια...
 http://greekfootball.gr/index.php/gkougkoulitsas/item/3687-antio-eurwpi



Συνολικά αγωνιστικά όλος ο ΠΑΟΚ ήταν απών χτες. Ποιον να πρωτοαναφέρω; Τον για μια ακόμα φορά «αδιάφορο» Εττό; Που το μυαλό του είναι στις παραλίες του Ντούβρονικ; Τον Γιάννου;; Τον Βίβιαν;;; Τον Κουμαλό;;;; Άσε μην συνεχίσω...
Οι παίκτες νομίζω ότι δεν κατάλαβαν την κρισιμότητα του αγώνα, ενδεχομένως να είχαν χάσει και τη συγκέντρωσή τους με τα όσα γίνονταν γύρω από το παιχνίδι: τιμωρία, κόσμος ναι ή όχι.
Αυτό που πικραίνει πάντως τον παοκτσή δεν είναι τόσο ο αποκλεισμός, όσο το ότι ήρθε από μια ομάδα καφενείο. Άλλο το να σε αποκλείει μια καλύτερη ομάδα (βλ. ΤΣΣΚΑ, Ουντινέζε) κι άλλο να σε αποκλείει το καφέ Βιεννουά....
Για να είμαστε όμως αντικειμενικοί, το «καφέ» έβγαλε όλες του τις δυνατότητες στον αγωνιστικό χώρο, αντίθετα από τον ΠΑΟΚ. Το «καφέ» πάλεψε για την πρόκριση, ενώ ο ΠΑΟΚ όχι.

Ο αποκλεισμός αυτός θα κοστίζει πολλά χρήματα άσε που θα αναγκάσει τον ΠΑΟΚ να έχει και του χρόνου και την τιμωρία της UEFA.

Κλείνοντας πρέπει να αναφέρω ότι ο Δώνης είπε χτες ότι ο αποκλεισμός δεν είναι καταστροφή. Πολλοί θεώρησαν ατυχή τη δήλωση μιας και στον ΠΑΟΚ δεν αρμόζει να κάνεις τέτοιες δηλώσεις.

Εγώ πάντως θεωρώ ότι αυτή η ομάδα δεν μπορεί να παίζει Πέμπτη-Κυριακή, γιατί ούτε την ποιότητα έχει, ούτε και το απαραίτητο βάθος στο ρόστερ της. Ο ΠΑΟΚ για να πάει καλά στο πρωτάθλημα (1-2 θέση), μπορεί έχοντας μόνο ένα παιχνίδι την εβδομάδα...

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ