Παραμύθι...τέλος! - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Παραμύθι...τέλος!

Έχω αναφερθεί συχνά πόσο με αηδιάζει η βία, ειδικά στο γήπεδο. Έχοντας ακολουθήσει αγγλική ομάδα από πολύ κοντά, αυτά που βλέπω στα ελληνικά γήπεδα, μου φαίνονται ρετρό βίντεο προηγούμενων «ντεμοντέ» εποχών.
Ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε λοιπόν πρωτόδικα από την UEFA με αποκλεισμό ενός έτους με αναστολή, με 3 αγώνες κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 150.000 €.
Βαρύτατη ποινή. Σκληρός νόμος, αλλά είναι νόμος όμως.

Πρέπει επιτέλους να καταλάβουν όλοι ότι το γήπεδο δεν είναι χώρος αυτονομίας- ανομίας, αλλά διασκέδασης.
Δεν είναι χώρος να ανοίγουν «κεφάλια», αλλά να βλέπουμε θέαμα. Και πρέπει επίσης να καταλάβουν «μερικοί» ότι δεν υπάρχουν μόνο τα δυο άκρα, όπως ακούγεται τις τελευταίες μέρες: "Τούμπα εκκλησία" και "Τα επεισόδια είναι μέρος της καυτής Τούμπας". Το τελευταίο είναι εγκληματικό πρώτα κατά της ανθρώπινης ζωής και μετά κατά της ομάδας που λένε ότι θυσιάζονται...
Κι επειδή η UEFA δεν είναι ΕΠΟ και γενικώς δεν χαμπαριάζει, ο πέλεκυς της τιμωρίας έπεσε βαρύς.

Φανατισμένη ατμόσφαιρα με συνθήματα και φωνές και χαρτάκια πρέπει να υπάρχει, χωρίς όμως βεγγαλικά και κροτίδες που τόσο το έχω βροντοφωνάξει ότι ανήκει στο παρελθόν, χωρίς «μπούκες» και να άνοιγμα κεφαλιών, χωρίς σπάσιμο στο γήπεδό ή άλλα.
Δυσκολεύομαι να καταλάβω αυτούς που δεν εννοούν να καταλάβουν ότι οι εποχές έχουν αλλάξει κι οι μαγκιές - τουλάχιστον στην Ευρώπη - έχουν τελειώσει, γιατί η UEFA δεν είναι κατσίκα να....μασάει. Δεν είμαστε στο 1992 (επεισόδια με Παρί) που ακόμα και τότε η τιμωρία έστειλε τον ΠΑΟΚ σε όλα τα δεινά που ακολούθησαν...

Αν η τιμωρία ισχύσει και μετά την έφεση, μιλάμε για απώλεια εσόδων 1-1.5 εκ €.
Μεγάλο ποσό για μία ομάδα στην Ελλάδα που δεν είναι...Ολυμπιακός...
Θα λείψουν ακόμα στους υγιείς φιλάθλους τα εντός ευρωπαϊκά παιχνίδια, τα οποία τους απογειώνουν σαν οπαδούς και έχουν στις μνήμες τους τις μεγάλες επιτυχίες.

Το παραμύθι λοιπόν με τα και καλά "αδέρφια" που μπαίνουν στο γήπεδο και τα κάνουν λίμπα και τιμωρείται η ομάδα του ΠΑΟΚ (αλλά κι ο κόσμος που έχει ήδη προπληρώσει διαρκείας και χάνει αγώνες) πρέπει να τελειώνει.
Ακόμα πρέπει να τελειώσει και το παραμύθι της αυτοδικίας.
Το «Δεν θεωρώ σωστή αυτήν την κίνηση, ούτε την δικαιολογώ, απλά την κατανοώ στα πλαίσια του ότι κάποιος έπρεπε να αντιδράσει. Κι εφόσον η ΕΛΑΣ ήταν απούσα μέχρι τούδε, πήρε ο κόσμος την πρωτοβουλία.» πρέπει να τελειώσει.

Ευθύνη της κατάστασης έχει πρώτον η ΠΑΕ δεύτερον οι σύνδεσμοι και μετά οι δημοσιογράφοι.
Η πρώτη πρέπει να ελέγχει όποιον μπαίνει στο γήπεδο ώστε να μην είναι σε κατάσταση «μέθης» ή «μπάφου» και να μην κουβαλάει ότι να 'ναι μαζί του και πρέπει επιτέλους να σταματήσει να έχει «συνδεσμίτες» σεκιούριτι... Οι δεύτεροι πρέπει να περιφρουρήσουν το γήπεδο ώστε να μην μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο τα λογής- λογής "καλόπαιδα" και οι «τρίτοι» με τη δύναμη του Μέσου να προσφέρουν παιδεία και όχι οπαδιλίκι.
Ο ΠΑΟΚ πρέπει επιτέλους να απελευθερωθεί από αυτά τα "αδέρφια" που μόνο πρόβλημα του δημιουργούν. Κι όσο πιο νωρίς το καταλάβει αυτό ο Σαββίδης, ο Βρύζας, ο κόσμος και ο τύπος.... τόσο καλύτερα.

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ