paok eisai - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

paok eisai

Δύο-τρεις σκέψεις για τα 4 .... "ιερά" γράμματα της Θεσσαλονίκης.
Δυσκολότερα απ' ότι καταλαβαίνει κανείς βλέποντας το τελικό σκορ (4-1), ο ΠΑΟΚ απέκλεισε τη Μπνέι Γιεχούντα και αντιμετωπίζει τη Ραπίντ Βιέννης στα play off για τους ομίλους του φετινού Europa League.

Το παιχνίδι της Πέμπτης δεν ξεκίνησε με καλά. Δεν μπορώ να πω ότι ο ΠΑΟΚ μπήκε χαλαρά, αλλά αυτό μάλλον οφείλεται στο ότι δέχτηκε πολύ γρήγορα το γκολ. Ήδη στο 7' το σκορ ήταν 0-1 κάτι που έδωσε στους Ισραηλινούς το δικαίωμα... να ελπίζουν σε κάτι από αυτό το παιχνίδι.

Η ομάδα του ΠΑΟΚ αγχώθηκε, παρουσίασε πάρα πολύ άσχημη εικόνα σε όλο το πρώτο ημίχρονο και λίγο έλειψε να βρεθεί με 0-2 πίσω στο σκορ,(...ίσως και περισσότερο) αλλά ο Γλύκος έσωσε την κατάσταση. Ο ΠΑΟΚ σε αυτό το διάστημα ήταν πολύ κακός, δεν είχε σωστή ανάπτυξη, δεν είχε καλή τελική πάσα και πραγματικά άγχωσε όλους τους φίλους του.

Ο Δώνης εντόπισε στο ημίχρονο πιο ήταν το πρόβλημα κι έβγαλε τον φανερά ανέτοιμο Φωτάκη(πρόβλημα στα μάτια) βάζοντας στην θέση του τον Κάτσε. Ο Φωτάκης κατά τη γνώμη μου κακώς ξεκίνησε. Ο Κάτσε ήταν εμφανώς πιο έτοιμος και πιο ορεξάτος, έδεσε την ομάδα και της έδωσε πνοή.

Ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος είχε πολύ καλύτερη εικόνα κι είχε την τύχη να ανατρέψει το σκορ πολύ γρήγορα. Ήδη στο 52' το 0-1 είχε γίνει 2-1 και το παραμύθι πρόκρισης των Ισραηλινών τελείωσε. Από εκεί και πέρα οι παίκτες απελευθερώθηκαν κι έπαιξαν όμορφο ποδόσφαιρο προσφέροντας γκολ και θέαμα.

Το παιχνίδι για μένα κρίθηκε σε δυο φάσεις: πρώτη είναι η χαμένη ευκαιρία της Μπνέι για το 0-2 κι η δεύτερη είναι η πολύ γρήγορη ισοφάριση με τον Αθανασιάδη στο 47'. Αν είχε γίνει το 0-2 ή αν είχε αργήσει να ισοφαρίσει, ίσως το παιχνίδι να είχε πάρει διαφορετική τροπή...

Αυτό που κρατάω από αυτή τη δυάδα αγώνων με τη Μπνέι είναι η ευκολία με την οποία ο ΠΑΟΚ έκανε φάσεις και γκολ (έστω κι αν ο αντίπαλος ήταν πολύ χαμηλού επιπέδου), πράγμα που είχαμε να δούμε πολλά χρόνια, αλλά σίγουρα με προβληματίζει και η κακή εικόνα του χτεσινού πρώτου ημιχρόνου.

Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι ο ΠΑΟΚ έπαιξε χτες επίσημο ευρωπαϊκό αγώνα με πιτσιρίκια σαν τον Ιντζίδη, τον Κάτσε και τον Πέλκα. Αυτός θα είναι ο φετινός ΠΑΟΚ και αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι.

Αυτά τα παιδιά θα κληθούν να σηκώσουν το βάρος κι άλλες φορές θα μπορέσουν κι άλλες όχι. Θα πρέπει να καταλάβει ο κόσμος του ΠΑΟΚ ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος.
Πρώτα είχε μια καλή ομάδα κάνοντας χρέη... και τώρα πάει στο να έχει μια νεανική ελληνική ομάδα μέσα σε ένα εύρωστο οικονομικά πλαίσιο που υπόσχεται πολλά.

1ο ΥΓ Παρακολουθώ την υπόθεση κ. Σαββίδη. Δεν σχολιάζω μέχρι να δω τι θα γίνει τελικά. Να πέσουν οι υπογραφές δηλαδή. Σε προηγούμενο άρθρο μου είχα ...ενημερώσει για το πόσο θέλει τον ΠΑΟΚ ο κ. Σαββίδης από τις εμφανίσεις του (και τις συζητήσεις του) στο ΕURO Ένα μόνο θα πω: ευτυχώς που η ιστορία δεν σκάλωσε για ένα ... «ανταγωνιστικό» σούπερ μάρκετ (κυριολεκτώ)...

2ο  ΥΓ Αυτή η ιστορία (κυρίως στο facebook) με αδελφοποιημένους ''βάζελους'' οπαδούς που θα ...έρθουν στην Τούμπα στις 23 Αυγούστου πρέπει να σταματήσει εδώ. Οι πράσινοι δεν έχουν λεφτά για πέταμα, έχουν να ενισχύσουν άλλωστε... την "παναθηναϊκή συμμαχία"! 
 
x.g

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ