Φέρτε την Ρώσικη Αρκούδα! - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Φέρτε την Ρώσικη Αρκούδα!

Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 1-0 στις 03/09/2012, για τη 2η  αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας 2012-2013.

Νέα συνεχόμενη άσχημη εμφάνιση πραγματοποίησε ο ΠΑΟΚ και ηττήθηκε από τον Ατρόμητο με 1-0.

Ο ΠΑΟΚ που έκανε τόσο κακή εμφάνιση, ξεκίνησε…καλά το παιχνίδι! Είχε κυκλοφορία-κατοχή της μπάλας (35-65%) και δεν δέχτηκε πίεση. Δεν έκανε και φάσεις βέβαια, αλλά το πρώτο ημίωρο πέρασε ανώδυνα τελείως και για τις δυο ομάδες. Μετά η ομάδα του ΠΑΟΚ εξαφανίστηκε. Σαν να ήρθε ο Χουντίνι! Χάθηκε η συνοχή, η κατοχή που μιλήσαμε παραπάνω και κατά διαστήματα… χάθηκε η μπάλα! Ο Ατρόμητος στο τέλος κατέληξε στο… 80% κατοχή μπάλας!!

 Οι παίκτες του Μπάγεβιτς, έκαναν πολλές φάσεις και έβαλαν τελικά το γκολ  με τον Λαζαρίδη, τον οποίο εκτιμώ παικτικά και τον θεωρούσα καλύτερη λύση από Κουμάλο και λοιπές μπουκαδόπορτες…., παίρνοντας τελικά μια δίκαιη νίκη. Θα έλεγα μάλιστα ότι το 1-0 σαν σκορ είναι μάλλον κολακευτικό. Ο ΠΑΟΚ έκανε στο Περιστέρι χειρότερη εμφάνιση απ' ότι στη Βιέννη (εκεί έκανε και 3-4 φάσεις ενώ με Ατρόμητο ούτε μια) και  προβλημάτισε όλους τους φίλους του. 


Η τοποθέτηση του Δώνη στη συνέντευξη τύπου προσπάθησε να συνοψίσει τους λόγους του «Τιτανικού». Είπε : "νομίζω ότι πλέον ότι μετά από κάποια επίσημα ματς πρέπει να γίνουμε ρεαλιστές. Να δούμε ποια είναι η πραγματικότητα μέσα στην ομάδα αξιολογώντας την κατάσταση γιατί πρέπει να συνειδητοποιήσεις σε ποιο σημείο είσαι και τι πρέπει να κάνεις. Παρότι είναι λίγα τα επίσημα παιχνίδια, έχω καταλάβει ότι με τις απουσίες κάποιων παικτών υπάρχει έλλειψη προσωπικότητας στην ομάδα". 
Ο Δώνης όμως,  προφανώς δεν έχει καταλάβει ότι δε βρίσκεται ούτε στον Ατρόμητο, ούτε στη Λάρισα, ούτε στον Ηλυσιακό. Η πίεση σε πάγκο της Θεσσαλονίκης είναι μεγάλη. Ας ρωτήσει και τον φίλο του τον Τσιώλη…
Ο προπονητής πρέπει να «καλύπτει» τους παίκτες του και όχι  όταν έρχονται άσχημα αποτελέσματα να τους «ξεφωνίζει» και να λέει ότι τώρα ανακάλυψε ότι δεν έχουν… προσωπικότητα και δεν μπορούν να αντέξουν στο… πλάνο του! Έτσι τους καίει!

Το πρόβλημα στο Περιστέρι λοιπόν ήταν ότι οι απουσίες παικτών με προσωπικότητα και χαρακτήρα ήταν εμφανής (Γκαρσία, Σαλπιγγίδη, Λαζάρ), με αποτέλεσμα το «νηπιαγωγείο» να μην έχει στήριγμα μέσα στο γήπεδο. Οι παίκτες με τα μαύρα…μοιάζανε σε πολλά σημεία του αγώνα να μην ξέρουν τι να κάνουν μέσα στο γήπεδο.
 Δεν μπορούμε όμως από μια ενδεκάδα με Γλύκο, Πέλκα, Σταφυλίδη, Κάτσε, Αποστολόπουλο, Γιάννου να περιμένουμε παπάδες, όταν δεν έχουν παίκτες που μπορούν να τους «οδηγήσουν» μέσα στο γήπεδο. Άλλο να λες ότι παίζεις με ενδεκάδα που έχει μέσα 3-4 πιτσιρίκια κι άλλο να λες ότι παίζεις με ενδεκάδα που έχει μέσα 3-4 έμπειρους παίκτες. Εκεί πιστεύω και ελπίζω ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, όταν επιστρέψουν όλοι, άσε που αφήνω και το μεγάλο παράθυρο μεταγραφής 1-2 ελεύθερων παικτών με εμπειρία. Το τελευταίο το λέω τόσο ευγενικά…για να μην από τις φωνές μου τρομοκρατηθεί κανένας στα γραφεία τη Μικράς Ασίας.

Αν ήταν μόνος του ο Βρύζας θα έλεγα για εξυγίανση, χαμηλό προφίλ και τα σχετικά. Όταν όμως έχεις έναν Σαββίδη στις μηχανές σου περιμένεις κάτι καλό, καλύτερη θέση δηλαδή από πέρυσι, απορείς που δεν κινείται για την απόκτηση 1-2 έμπειρων παικτών από τη ρωσική αρκούδα! Αλλιώς η ιστορία ΠΑΟΚ για φέτος, θα είναι ιστορία για…. Αρκούδες.

Και στο :http://greekfootball.gr:7080/index.php/gkougkoulitsas/item/4509-ferte-tin-rwsiki-arkouda

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ