HΛΙΑΣ ΣΟΛΑΚΗΣ ,Ο ΑΡΧΙΣΚΟΡΕΡ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

HΛΙΑΣ ΣΟΛΑΚΗΣ ,Ο ΑΡΧΙΣΚΟΡΕΡ

O μεγαλύτερος εν ενεργεία σκόρερ όλων των πρωταθλημάτων, ο Ηλίας Σολάκης αποκλειστικά  ξεκαθαρίζει: "Είμαι υπέρ 2 ομίλων στη Football league". Τι λέει για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ αλλά και για την καριέρα του.

-Ηλία καλησπέρα, που σε βρίσκουμε;

Καλησπέρα και από μένα. Είμαι πάλι στην Πάτρα, στο νέο μου πέρασμα από την Παναχαϊκή.

-Είσαι περιζήτητος, πως μπορεί να τα καταφέρει κανείς και να έχει τόση διάρκεια μιας και είσαι 38 χρονών;
Η νορμάλ επαγγελματική ζωή είναι με λίγες λέξεις η απάντηση. Οι κανόνες που πρέπει να τηρήσεις σαν σωστός επαγγελματίας.

-Είσαι παράδειγμα προς μίμηση για τα νέα παιδιά. Αυτή τη στιγμή στην ομάδα του ΠΑΟΚ υπάρχουν αρκετά έχεις κάτι να τους πεις;

Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει και δίνει ευκαιρίες και στα νέα παιδιά. Η κρίση οδήγησε σε αυτό και πρέπει τα νέα παιδιά να το εκμεταλλευτούνε. Αφού στον ΠΑΟΚ δίνουν βάση στα νέα παιδιά πρέπει και αυτά να κάνουν θυσίες. Να μην τους πάρει από κάτω η αναγνωσιμότητα και κάνουν κακή ζωή.

-Έχεις αγωνιστεί σε πάρα πολλές ομάδες. Προτάσεις από το εξωτερικό είχες;
Είχα ένα πέρασμα από τη Κύπρο το οποίο δεν θεωρώ εξωτερικό. Στην πρώτη μου παρουσία στην Παναχαϊκή είχα προτάσεις από ομάδες από τη Γαλλία και το Βέλγιο.

-Ένας έμπειρος ποδοσφαιριστής και σκόρερ επιστρέφει στην Παναχαϊκή για να βοηθήσει να ανέβει στην super league ή για κάτι άλλο;
Επιστρέφω να βοηθήσω όπως βοήθησα την πρώτη φορά. Το ίδιο θέλω και τώρα.

-Για το θέμα Ολυμπιακού Βόλου-Καβάλας-Ηρακλή τι έχεις να πεις;
Έπαιξα δύο υπέροχα χρόνια στο Βόλο και δεν θέλω να αναφερθώ στο νομικό διότι δεν το γνωρίζω. Το σημαντικό είναι ότι τρεις ιστορικές και σημαντικές ομάδες μπήκαν στην κατηγορία και θα έχουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα ,καλύτερο ίσως και από αυτό της πρώτης κατηγορίας.

-Football league σε ένα όμιλο με 26 ομάδες ή με δύο ομίλους;
Οι 2 όμιλοι είναι ένα καλό σενάριο λόγο οικονομικής κρίσης. Οι περισσότερες ομάδες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα μετακίνησης και έτσι το βρίσκω σαν ένα σκηνικό που δεν είναι αδιάφορο αλλά θετικό.

-Το γκολ δύσκολα ξεχνιέται, όπου και να πέρασες το γνωρίζουν καλά (έχει σκοράρει 157 φορές). Και φέτος προετοιμάζεσαι για πολλά γκολ;
Το γκολ είναι θέμα εμπειρίας, να το έχεις δουλέψει καλά, είναι θέμα ψυχολογίας και εγώ δόξα το Θεό, όπου πήγα βοήθησα σε αυτό.

-Πόσο ακόμα πιστεύεις ότι...θα σκοράρεις;
Δύο χρονιές ακόμα το πιστεύω.

- Πιστεύεις ότι πήγες σε λάθος εποχή στην ΑΕΚ; Τώρα θα ήσουν βασικός και αντικατάστατος..
Η ΑΕΚ είναι μία ανάμνηση πικρή. Ήθελα να παίξω σε μία λεγόμενη μεγάλη ομάδα. Δεν τα κατάφερα, τα κατάφερα αλλού.

-Ηλία σου ευχόμαστε να είσαι καλά και να μας χαρίζεις γκολ.

Ευχαριστώ, να είστε καλά, να έχουμε μία καλή ποδοσφαιρική χρονιά και αν μην ξενερώσει κανείς από την αρχή.. σε όλες τις κατηγορίες.

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ