Παναθηναϊκός – Άρης:Ανάλυση - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Παναθηναϊκός – Άρης:Ανάλυση

Συντάκτης: 
Παναθηναϊκός – Άρης: 1-1 | Δίκαιη ισοπαλία; Ελάτε να δούμε το παιγνίδι.
Βαθμολογία παιγνιδιού: 7

ΒΑΘΜΟΙ ΟΜΑΔΩΝ
ΠΑΟ:5
ΑΡΗΣ:6

Οι παίκτες του ΠΑΟ διαχειρίστηκαν με το χειρότερο τρόπο το προβάδισμα (1-0 στο 76΄) και παρουσίασαν σημάδια έλλειψης συγκέντρωσης.

Η γενικότερη εντύπωση που αφήνει η ομάδα του ΠΑΟ τον τελευταίο καιρό είναι η αυτή της έλλειψης επαγγελματισμού και πλέον ο δρόμος του Παναθηναϊκού στη φετινή σεζόν κινδυνεύει με πλήρη εκτροχιασμό πριν καλά- καλά, κλείσει ο Οκτώβριος.

Παναθηναϊκός – Άρης:Ανάλυση
Στην απέναντι όχθη ο Άρης πήρε ένα πολύτιμο βαθμό σε μια (θεωρητικά λέμε τώρα) δύσκολη έδρα (στο ΟΑΚΚΑ φέτος ο ΑΡΗΣ, έχει 2 ισοπαλίες 1-1!), μία ψυχολογική τόνωση ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος και ευελπιστεί να μαζεύσει γρήγορα στο "σακούλι" όσους περισσότερους βαθμούς γίνεται ώστε να αποφύγει τις "σκοτούρες" της παραμονής στην κατηγορία. Πάει με άλλον αέρα την επόμενη Δευτέρα στο εντός έδρας παιγνίδι με τον Ολυμπιακό.

Στα ΣΥΝ του ΠΑΟ: η κατοχή μπάλας και η τακτική πειθαρχία του Τοτσέ.
Στα ΣΥΝ του ΑΡΗ: η αμυντική λειτουργία, η δύναμη που βρήκε για να ισοφαρίσει και φυσικά ο Αγκάνθο!

Στα ΜΕΙΟΝ του ΠΑΟ: Δεν εκμεταλλεύτηκε την κατοχή, ο Βιτόλο δεν είναι για να κάνει παιγνίδι και ότι δεν κράτησε το 1-0.
Στα ΜΕΙΟΝ του ΑΡΗ: Δεν πίστεψε στη Νίκη και μονοδιάστατος στο παιγνίδι του.

ΒΑΘΜΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα παίρνει 6 γιατί δεν κατάφερε να ανατρέψει το βαρύ κλίμα για τον ίδιο και την ομάδα. Οι παίκτες του έχουν χάσει την αυτοπεποίθησή τους και ο Παναθηναϊκός αρχίζει πλέον να κινείται σε "επικίνδυνα μονοπάτια" αφού η ισοφάριση που δέχεται η ομάδα αγωνιζόμενη με παίκτη παραπάνω προκαλεί μεγάλα ερωτηματικά. Αγωνιστικά, πρόβλημα δημιουργεί η συνύπαρξη των Βιτόλο και Μαρίνου στα αμυντικά χαφ αφού το ψηλό παιχνίδι είναι το αδύνατο σημείο και τον δύο παικτών με αποτέλεσμα να χάνονται συνεχώς οι "πρώτες μπάλες", βάζοντας μονίμως την ομάδα σε παθητικό ρόλο.

Ο Νίκος Πασσιαλής παίρνει 9 όχι γιατί τον είχα γυμναστή στο σχολείο, αλλά γιατί κατέβηκε στο ΟΑΚΑ έχοντας προπάντων πίστη στο αποτέλεσμα. Περιόρισε την –όποια- επιθετικότητα του Παναθηναϊκού, μπλόκαρε τον προβληματικό άξονα των πρασίνων και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τον παικταρά Αγκάνθο σε συνδυασμό με την εκρηκτικότητα του Γιαννιώτα τον οποίο δεν περιόρισε όπως έκανε ο Κατσαβάκης. Η δικαίωση ήρθε εκ του αποτελέσματος για του κίτρινους και ο πολύτιμος βαθμός αναπτερώνει το ήδη πεσμένο ηθικό τους σε μια κρίσιμη στιγμή. Για μένα ο Άρης όπως τον έχω δει δεν είναι φαβορί για υποβιβασμό αλλά για άνετη παραμονή.


ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ