Άρης-Ολυμπιακός:ανάλυση. ΕΔΩ ολόκληρο το ΛΟΓΟΚΡΙΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ! - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Άρης-Ολυμπιακός:ανάλυση. ΕΔΩ ολόκληρο το ΛΟΓΟΚΡΙΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ!

Βλέπουμε ψύχραιμα το παιxνίδι Άρης-Ολυμπιακός 2-2.(ολόκληρο το άρθρο)

ΑΡΗΣ                :ΒΑΘΜΟΣ 9
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:ΒΑΘΜΟΣ 7

Το 2-2 στο Κλεάνθης Βικελίδης αφήνει τον Άρη με μία πίκρα γιατί σαν ομάδα έκανε «κατάθεση ψυχής», προηγήθηκε δύο φορές αλλά προδόθηκε από την απειρία των ποδοσφαιριστών του.

 Από την άλλη ο Ολυμπιακός ήταν υποτονικός αλλά παρουσίασε αγωνιστική ψυχραιμία(κάτι ήξερε), διαχειρίστηκε σωστά την αρνητική εξέλιξη της αναμέτρησης (βρέθηκε πίσω 2 φορές) και έχασε την τελευταία μεγάλη ευκαιρία για να κατακτήσει τη νίκη.

 Μεγάλοι κερδισμένοι του αγώνα ήταν οι θεατές(και τηλεθεατές), που παρακολούθησαν επιτέλους μία αμφίρροπη και αγωνιώδη αναμέτρηση στη Super League και ας χάθηκαν πλάνα του ριπλέυ.

 Η μερική ανωτερότητα του Άρη στο γήπεδο απέναντι στον Ολυμπιακό στον χθεσινό αγώνα απεικονίστηκε και στο φύλλο της στατιστικής. 

ΑΡΗΣ:10 τελικές, 7 προς την εστία, 2 γκολ: Καμία άλλη ομάδα δεν το έκανε φέτος με τον Ολυμπιακό

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

ΠΑΣΙΑΛΗΣ:8
ΖΑΡΝΤΙΜ:7

Ο Άρης έδωσε χώρο στην ομάδα του Ζαρντίμ, επιδιώκοντας να της προσφέρει ανούσια υπεροχή και να την ‘παρασύρει’ να ανεβάσει τις γραμμές της. Τελικά, πέτυχε το στόχο του χάρη στο διαρκές τρέξιμο των παικτών της μεσαίας γραμμής και το pressing στον κάτοχο της μπάλας. Οι κίτρινοι κατάφεραν να επιβάλλουν το παιχνίδι τους καταρχήν πιέζοντας ψηλά τους παίκτες του Ολυμπιακού και κατά δεύτερον ελέγχοντας το κέντρο με την τριάδα Κοέλιο-Παπαστεριανού-Οικονομόπουλου.
Αποτέλεσμα; Ο Ολυμπιακός έκανε 42 λάθη (έναντι 41 του Άρη), τα περισσότερα από τα οποία εκμεταλλεύτηκε ο Άρης για να επιβάλλει τον δικό του ρυθμό στον αγώνα. Δεν κατάφερε, όμως, να εκμεταλλευτεί τον κενό χώρο στις πτέρυγες κυρίως λόγω της κόπωσης του Καζναφέρη και  του Γιαννιώτα.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού επέλεξε σύστημα 4-2-3-1, με τον Μοντέστο σε ρόλο καθαρόαιμου ανασταλτικού χαφ. Στόχος του ήταν να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα και να «χτυπήσει» τους κιτρινόμαυρους από τις πτέρυγες εκμεταλλευόμενος τη διαφορά ποιότητας των εξτρέμ με τα αντίστοιχα μπακ του Άρη.
Ωστόσο, το επιθετικό πλάνο αποδείχτηκε αναποτελεσματικό διότι ο Τοροσίδης έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό, ο Μασάδο δεν κατάφερε να κερδίσει τις μονομαχίες «ένας εναντίον ενός, ο Τάτος εγκλωβίστηκε και ο Μήτρογλου απομονώθηκε και τροφοδοτήθηκε ελάχιστα.

MVP ΑΓΩΝΑ.
ΑΓΚΑΝΘΟ:10
ΟΛΟΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: 7

Ο Άρης έφτασε κοντά στη νίκη κυρίως χάρη στις ικανότητες του επιθετικού του. Ο Ισπανός επιθετικός συμμετείχε στην ανασταλτική λειτουργία, επέστρεφε στο κέντρο για να «υποδεχτεί» τη μπάλα, «μοίραζε παιχνίδι» στις πτέρυγες, διεκδίκησε όλες τις εναέριες μονομαχίες, επιτέθηκε με πρόσωπο στην εστία, έδωσε την ασίστ στο πρώτο γκολ και σκόραρε το δεύτερο. Με πιο απλά λόγια, έκανε τα πάντα!. Βέβαια μετά το 2-2 ο Άρης θα μπορούσε να δεχτεί και 3ο τέρμα αλλά ο  Μάρκος Βελλίδης στο 85' του αγώνα πραγματοποίησε την απόκρουση της αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Σούπερ λίγκας, σύμφωνα και με το συνδρομητικό κανάλι, σταματώντας την αδικία που πήγε να προκαλέσει ο διαιτητής Αρετόπουλος. Αλλά  ο τίτλος πάει στον Αγκάνθο.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην κατάφερε να απομονώσει τον Αγκάνθο αλλά επέδειξε ηρεμία καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και απέδειξε ότι μπορεί να «κλέψει βαθμό» ακόμα και σε μία κακή αγωνιστική ημέρα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Δημοσιεύω εδώ ολόκληρο το άρθρο, διότι το απόσυρα από τον Αθηναικό ιστότοπο που δημοσιεύτηκε και στη συνέχεια ''χειρουργήθηκε''.
Ενόχλησε πολύ κάποιους η βαθμολογία και τα σχόλια που έκανα.Κάτι που δεν έγινε στο προηγούμενο άρθρο μου για το ΠΑΟ-ΑΡΗΣ 1-1 όπου η βαθμολογία έμεινε παρόλο που έβαζα στον Παναθηναικό μικρότερο βαθμό από τον Άρη.
Σίγουρα  οι ''χειρουργοί'' θεωρούν ότι προσφέρουν κάτι λέγοντας ότι ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος σε αυτό το παιγνίδι και κρύβοντας την άποψη του δημοσιογράφου που ήταν στο γήπεδο.Αλλά τέτοιες ''πράξεις'' και  ''τακτικές''  τους εκθέτουν.
Ο κόσμος είδε το παιγνίδι από το γήπεδο ή την τηλεόραση.Από εδώ και πέρα θα αποσύρεται κάθε μου άρθρο σε όποιον ιστότοπο και εάν είναι, όταν πετσοκόβεται για να εξυπηρετήσει συμφέροντα.
Αλήθεια πόσο λείπει από τον χώρο ένας ιστότοπος καθαρά αθλητικός που να έχει μόνο έγκυρη άποψη...
Χ. ΓΚ
..

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ