Βαγγέλης Χοσάδας ο ΚΡΗΤΙΚΌς! - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Βαγγέλης Χοσάδας ο ΚΡΗΤΙΚΌς!




Ο Βαγγέλης Χοσάδας γεννήθηκε στην. Άμφισσα στις  17 Φεβρουαρίου του  1961,και με  ύψος 1,87 μ.είναι Έλληνας παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, που αγωνίζονταν στη θέση του τερματοφύλακα και νυν προπονητής ποδοσφαίρου. 
Έχει λάβει μέρος σε 236 αγώνες της Α΄ Εθνικής κατηγορίας.

Ξεκίνησε τον αθλητισμό από τον ερασιτεχνικό σύλλογο του Κρισσαίου Χρισσού σε μικρή ηλικία και σύντομα μεταπήδησε στην ομάδα του Φωκικού
Καθώς διέθετε πλούσια σωματικά προσόντα, γρήγορα τον εντόπισαν παράγοντες του ΠΑΟ και τον πρότειναν για μετεγγραφή στη διοίκηση της ομάδας, η οποία και τον απέκτησε, το καλοκαίρι του 1981. Στη συνέχεια παραχωρήθηκε σαν δανεικός στον Ηλυσιακό, με τον οποίο αγωνίσθηκε στο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής την περίοδο 1981-82. Επέστρεψε στον Παναθηναϊκό, όπου όμως δεν κατάφερε να κερδίσει θέση βασικού γκολκίπερ.

Σταθμό στην αγωνιστική του καριέρα αποτέλεσε η μεταπηδησή του στον ΟΦΗ, το καλοκαίρι του 1983. Στην ομάδα της Κρήτης ο Χοσάδας έπαιξε για δώδεκα συνεχείς περιόδους, πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις, ενώ συμμετείχε και σε αγώνες ευρωπαϊκών κυπέλλων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χοσάδας συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των κορυφαίων από πλευράς συμμετοχών παικτών της ομάδας, έχοντας αγωνιστεί με τη φανέλα της σε 164 αγώνες Α΄ Εθνικής.

Το 1995-97 συνέχισε τη σταδιοδρομία του στην Ξάνθη (44 συμμετοχές), μετά στον Εθνικό Αστέρα στη Β Εθνική αλλά και στην Α΄ Εθνική (28 συμμετοχές), για να γυρίσει και να τερματίσει την πορεία του και πάλι με τη φανέλα του ΟΦΗ το 1999-2001, σε ηλικία 40 ετών με συμπαίκτες του τότε στον ΟΦΗ τους: Γκόμεζ,Κολιτσιδάκης , Τζιράκης , Πίτσος , Διγκόζης , Μητσόπουλος,

Ακολούθησε το επάγγελμα του προπονητή, σε ομάδες κυρίως της Ρόδου,όπως ο Αέρας Αφάντου, όπου και διαμένει μόνιμα τα τελευταία χρόνια.

 Ακόμα κάτι που μέχρι πριν χρόνια θα  φάνταζε απίστευτο, πέτυχε η  ακαδημία που διαθέτει ο Βαγγέλης Χοσάδας και ο Γιάννης Κουμνάκης., ακαδημία η οποία εδώ και καιρό λειτουργεί υπό την αιγίδα ενός από τους κορυφαίους συλλόγους του πλανήτη, της Liverpool F.C.!


πηγεσ:- βικιπαιδεια
-αρχειο αθλητικής γνώμης
-ροδιακή

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ