Απάντηση ΠΣΑΤ σε Καραπαπά - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Απάντηση ΠΣΑΤ σε Καραπαπά

Σε απάντηση της χθεσινής ανακοίνωσης του Διευθυντή Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός και μέλους της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ Κώστα Καραπαπά, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών επισημαίνει τα εξής:
Πρώτον, μαθήματα δεοντολογίας και συνδικαλιστικής δράσης δεν δεχόμαστε. Δίνουμε τις εξετάσεις μας και κρινόμαστε όλοι καθημερινά.
Δεύτερον, ο κώδικας δεοντολογίας είναι σαφής και ισχύει για όλους τους δημοσιογράφους, όποιον και ότι και αν υπηρετούν. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που τον παραβιάζουμε.
Τρίτον, οποιοσδήποτε θέλει να διαπιστώσει εάν είναι αυστηρό το ύφος των ανακοινώσεών μας κατά των εργοδοτών που πράγματι απολύουν καθημερινά εργαζόμενους, μπορεί να ανατρέξει σε αυτές. Θα διαπιστώσει ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι πέραν του δέοντος αυστηρές.
Μία από τις ελάχιστες περιπτώσεις εργοδότη που δεν καταγγείλαμε για απόλυση εργαζόμενου δημοσιογράφου ήταν αυτή της ΠΑΕ Ολυμπιακός, η οποία μετά την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Καραπαπά ως Διευθυντή Επικοινωνίας απέλυσε από το Γραφείο Τύπου της τον συνάδελφο Γιάννη Γιαννόπουλο, ο οποίος παραμένει ακόμη και σήμερα άνεργος.
Τέταρτο, εάν ο συνάδελφος Κώστας Καραπαπάς έχει στοχοποιηθεί όπως αναφέρει από την εφημερίδα Πράσινη, θα μπορούσε –και μπορεί ακόμη- να μας το καταγγείλει για να πράξουμε τα δέοντα.
Πέμπτο, η ανακοίνωση του ΠΣΑΤ αφορούσε αποκλειστικά στην απαράδεκτη συμπεριφορά του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός και σε καμία περίπτωση την ΠΑΕ Ολυμπιακός, με την οποία έχουμε και θα συνεχίσουμε να έχουμε άριστη συνεργασία σε θεσμικό επίπεδο.
Θέλουμε επίσης να επισημάνουμε ότι στόχος μας δεν είναι βλάψουμε καμία ΠΑΕ. Στόχος μας είναι η προάσπιση του επαγγέλματός μας και των επαγγελματιών Αθλητικών Συντακτών και θα παρεμβαίνουμε κάθε φορά που κρίνουμε ή μας καταγγέλλεται ότι κινδυνεύουν, όπως έγινε στην περίπτωση του συναδέλφου Τάσου Αντωνίνη, για την οποία επιμένουμε ότι η παρέμβαση του Διευθυντή Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κώστα Καραπαπά στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ ήταν απόπειρα φίμωσής του, συνιστά λογοκριτική συμπεριφορά και ταυτόχρονα τον στοχοποίησε.
Εάν τελικά οι παρεμβάσεις μας έρχονται σε αντίθεση με συμφέροντα δεν μας απασχολεί, διότι ο ρόλος μας είναι ακριβώς αυτός, η σύγκρουσή μας με συμφέροντα που επιχειρούν να παρεμποδίσουν την ελεύθερη ενημέρωση.
Οσο για το υστερόγραφο της απάντησης του κ. Καραπαπά, ξέχασε να αναφέρει ότι η Διοίκηση του ΠΣΑΤ ήταν στο Ολυμπιακό Στάδιο στον αγώνα Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού και συνεργάστηκε μαζί του και εκείνη την ημέρα, αλλά και τις προηγούμενες για την προάσπιση της τάξης στα δημοσιογραφικά θεωρεία και στους χώρους Τύπου. Την παρουσία οπαδών του Παναθηναϊκού σε αυτά την καταδίκασε και την καταδικάζει απερίφραστα.
Στο δε άλλο σημείο, για την ορθότητα των πραγμάτων αναφέρουμε ότι είναι ψευδές ότι ενοχληθήκαμε για την τήρηση της τάξης στα δημοσιογραφικά θεωρεία του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στον αγώνα Ολυμπιακού-Παναχαϊκής και αυτό ο κ. Καραπαπάς το γνωρίζει πολύ καλά.
Εκείνο που μας ενόχλησε και θα ενοχλούσε και τον καθένα είναι ότι οπαδός που αρθρογραφεί στην ιστοσελίδα Olympiacos24.gr, απειλούσε σε ανάρτησή του δημοσιογράφους και αυτό είναι καθήκον μας να μην επιτρέψουμε να συμβεί ξανά, από όποια πλευρά και αν προέρχεται.

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ