βιβλιο - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

βιβλιο

ΣΥΣΤΗΜΑ ΖΩΝΗΣ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ – Συγχρονισμένες Ομαδικές Κινήσεις σε Συγκεκριμένους Χώρους
---------------------------------------------------------------------------------------------------

 Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο παρατηρείται μια ραγδαία αύξηση των ομάδων που χρησιμοποιούν το σύστημα ζώνης. Η δομή αυτού του συστήματος απαιτεί ιδιαίτερα εξειδικευμένες αμυντικές, δημιουργικές και επιθετικές αρχές και βασίζεται στην ειδική χρήση του χώρου και του χρόνου.
Αυτά τα στοιχεία παρουσιάζονται σ’ αυτό το βιβλίο που έγραψε ο Herman Vermeulen, εμπνευσμένος από το μέντορά του, τέως προπονητή του Ολυμπιακού Πειραιώς, Trond Sollied.
Στην αρχή του βιβλίου, ο Trond Sollied συζητά και αναπτύσσει γενικότερα τις ιδέες του για το ποδόσφαιρο και όχι μόνο. Στη συνέχεια, αναπτύσσονται και συζητούνται οι γνώμες και άλλων τεχνικών σε σχέση με τους σχηματισμούς, τις αυτοματοποιημένες κινήσεις και την εκπαιδευτική διαδικασία που πρέπει να ακολουθούν οι ομάδες που διαλέγουν να εφαρμόζουν το ποδοσφαιρικό σύστημα ζώνης.
Οι λεπτομερείς περιγραφές των προπονητικών μονάδων (με παιχνίδια μικρού γηπέδου, αλλά και με ασκήσεις σε αγωνιστικές συνθήκες) δίνουν τη δυνατότητα στον αναγνώστη-προπονητή να δουλέψει την ομάδα του πάνω στην κατοχή και τη γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, στο μαρκάρισμα στους χώρους όπου βρίσκεται η μπάλα, στην άμυνα μπροστά από τον παίκτη, καθώς και στη μετάβαση από τη φάση άμυνας στη φάση επίθεσης και αντίστροφα.
Ένα πολύτιμο εργαλείο για κάθε προπονητή, ένα αποκαλυπτικό βιβλίο για κάθε φίλαθλο!


ISBN:960-7378-67-8 
Συγγραφέας:Herman Vermeulen - Με τη συμμετοχή του Trond Sollied - Μετάφραση-Επιμέλεια: Χρήστος Μουρίκης 
Σελίδες:156 
Διαστάσεις:17 x 24 
Έτος έκδοσης:2006 
 

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ